ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλούσια προεκλογική δραστηριότητα των Οργανώσεων της ΚΝΕ

Πλήθος εκδηλώσεων ξετυλίγονται το επόμενο διάστημα από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της μάχης που δίνουν μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιούλη, για το κέρδισμα όλο και περισσότερων νεανικών ψήφων για το ΚΚΕ.

Στην Αττική

Η Τομεακή Οργάνωση Βορείων Συνοικιών της ΚΝΕ προγραμματίζει την Παρασκευή 21/6 στις 8 μ.μ., στο εκλογικό στέκι του Νέου Ηρακλείου, και το Σάββατο 22/6 στις 8 μ.μ., στο στέκι του Χαλανδρίου, μουσικές βραδιές με νέους καλλιτέχνες.

Στην Καισαριανή, σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ., οι μαθητές συζητούν για τις εκλογές στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, με θέμα «Ο,τι και να είναι τ' άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω». Και την Κυριακή 23/6 στις 6.30 μ.μ., συζήτηση με νέους για τις εκλογές και τις Θέσεις του ΚΚΕ, στον δημοτικό κινηματογράφο «Αιολία». Θα μιλήσει η Κανέλλα Γεωργοπούλου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή ταινίας.

Στην Ηλιούπολη, την Παρασκευή 21/6 στις 9 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη με νέους για τις εκλογές και τις Θέσεις του ΚΚΕ στον κήπο του Συνδικάτου ΟΤΑ. Θα ακολουθήσει γλέντι.

Στην Καλλιθέα, σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη με μαθητές για το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, στα γραφεία της ΚΟ Καλλιθέας. Την Παρασκευή 21/6 στις 9 μ.μ., θα γίνει hip hop συναυλία ενάντια στο φασισμό, στο εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Κύπρου.

Στον Ταύρο, αύριο Πέμπτη στις 9 μ.μ., θα γίνει γλέντι στην πλατεία Ατταλείας.

Στο Μπραχάμι, το Σάββατο 22/6 στις 8.30 μ.μ., λαϊκό γλέντι και συγκέντρωση στο Πάρκο Ασυρμάτου.

Στη Νέα Σμύρνη, την Παρασκευή 21/6 στις 8 μ.μ., θα παιχτεί παιχνίδι quizdom με θέμα τα ναρκωτικά, και στις 8.30 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη με νέους εργαζόμενους, στην καφετέρια «Joli» στην πλατεία Ν. Σμύρνης.

Στο Παλαιό Φάληρο, σήμερα Τετάρτη στις 7.30 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη στο εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Ντάβαρη. Την Παρασκευή 21/6 στις 8 μ.μ. θα παιχτεί παιχνίδι quizdom με θέμα τα ναρκωτικά και στις 9 μ.μ. θα προβληθεί ταινία.

Στον Αλιμο, αύριο Πέμπτη στις 8.30 μ.μ., θα γίνει σύσκεψη στο μεζεδοπωλείο «Αλιμανάκι» (Γρ. Αυξεντίου 13).

Στον Πειραιά, στο εκλογικό περίπτερο στο Πασαλιμάνι, την Παρασκευή 21/6 στις 9 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα «Η Εκπαίδευση και η επιστήμη όπλο για να καλύπτονται οι ανάγκες μας. Το παράδειγμα των χωρών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά. Το Σάββατο 22/6 στις 9 μ.μ. θα γίνει συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα.

Στον Κορυδαλλό, στο εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Μέμου, αύριο Πέμπτη στις 9 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα «Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή. Σκέψου, ονειρέψου, πάλεψε για ολόκληρη ζωή».

Στο Πέραμα, στο εκλογικό περίπτερο στην πλατεία Ηρώων, αύριο Πέμπτη στις 9 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα «Με το ΚΚΕ στην πάλη για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών». Θα μιλήσει η Ευτυχία Χατζηδάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτής Α' Πειραιά.

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο στην πλατεία Ευόσμου, σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. θα παιχτούν παιχνίδια Total Anti-War edition και αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ. θα γίνει συζήτηση με θέμα «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Στην Ξάνθη, στο εκλογικό στέκι στην πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή 21/6 στις 9 μ.μ. θα γίνει βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Αλήθειες και ψέματα για τον σοσιαλισμό: Για τη σοσιαλιστική επανάσταση», και το Σάββατο 22/6 στις 9.30 μ.μ. προβολή ταινίας.

Στην Καβάλα, στο εκλογικό περίπτερο που λειτουργεί στο λιμάνι, το Σάββατο 22/6 στις 8 μ.μ., θα προβληθεί ταινία.

Στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 22/6 θα γίνει beach party στην παραλία του ΕΟΤ.

Στην Πάτρα, η Οργάνωση Εργατικού Τομέα διοργανώνει σύσκεψη νεολαίας αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, με θέμα «Τώρα χρειαζόμαστε μια μαχητική δύναμη, ΤΩΡΑ χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ». Ομιλητής θα είναι ο Βαγγέλης Καράμπαλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει γλέντι στην πλατεία Πυροσβεστείου με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στα Γιάννενα, το Σάββατο 22/6 θα γίνουν συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα και παράσταση stand up comedy στα Παλαιά Σφαγεία.

Εκδρομές σε μέρη ιστορικής σημασίας

Στο Μουσείο Αμπελακίων
Στο Μουσείο Αμπελακίων
Η περίοδος του καλοκαιριού δίνει τη δυνατότητα ώστε η πλούσια προεκλογική δραστηριότητα της ΚΝΕ να αξιοποιεί και άλλες μορφές πέραν των εκδηλώσεων και των περιοδειών.

Ετσι, δεκάδες νέοι και νέες πήραν μέρος στη μονοήμερη εκδρομή «Στην ιστορία και στις ομορφιές του τόπου μας», που οργάνωσε η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, την Κυριακή 16/6.

Πρώτος σταθμός το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - 1949, στο χωριό Αμπελάκια Λάρισας, στην οικία - κληροδότημα του Αθανασίου Χαμαϊδή, η οποία λειτούργησε κατά την Κατοχή ως παράνομο τυπογραφείο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Υπολογίζεται ότι στην περιοχή εκδόθηκαν πάνω από 80 εφημερίδες του ΕΑΜ και 58 του ΚΚΕ, περισσότερα από 160 περιοδικά της ΕΠΟΝ, δεκάδες Δελτία Ειδήσεων και βιβλιαράκια και χιλιάδες προκηρύξεις, τρικ κ.ά. Την ξενάγηση εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου έκανε ο Θανάσης Σερδένης, δίνοντας στους νέους την ευκαιρία να δουν την κρύπτη, το παράνομο υλικό και το παράθυρο της κουζίνας, από όπου οι σύντροφοι παραλάμβαναν το υλικό για να το διανείμουν μέσα σε λίγες ώρες στα χωριά, καθώς και όλα τα άλλα ενδιαφέροντα υλικά που υπάρχουν.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με ένα απολαυστικό μπάνιο και στιγμές ξεκούρασης στην παραλία του Πλαταμώνα.

Αντίστοιχα, εκδρομή στη Φλώρινα διοργάνωσε το Σάββατο 15/6 η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το μνημείο της Μάχης της Φλώρινας, συζήτησαν για τη μάχη και τη δράση του ΔΣΕ στην περιοχή ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια έκαναν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στο χώρο του μνημείου και η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην πόλη της Φλώρινας.

Επίσης, για σήμερα Τετάρτη, η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο στην πόλη των Γιαννιτσών με τίτλο «Ελα και εσύ στον ιστορικό περίπατο! Μάθε την αλήθεια για την ιστορία του τόπου μας!». Το ραντεβού είναι στις 11 π.μ. στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών.

Νεολαιίστικο ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση νεολαίας με τίτλο «Τώρα χρειαζόμαστε ισχυρό ΚΚΕ» διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, την Παρασκευή 21/6, στις 8 μ.μ., στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «Ερωτήματα και απαντήσεις για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα συμμετάσχουν ο Γιάννης Δελής, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ο Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, και η Αναστασία Γεωργιάδου, στέλεχος του ΚΚΕ, μεταπτυχιακή φοιτήτρια.

Στις 9 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, στις 10 μ.μ. συναυλία με την Μιρέλα Πάχου και στις 11.30 μ.μ. λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ