Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Ιούνη 2011 - αριθ. φύλλου: 10989

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Μην καρτεράτε να λυγίσουμε...

Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι, αύριο (8.30μ.μ.), στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα

Γέννημα των μεγάλων, μακρόχρονων αγώνων του λαού μας και των πιο όμορφων πόθων του για κοινωνική δικαιοσύνη, λευτεριά, αλληλεγγύη των λαών, το πολιτικό τραγούδι με τη σειρά του λειτούργησε καταλυτικά στην αφύπνιση και στους αγώνες σε διάφορες περιόδους της νεότερης ιστορίας μας. Συντρόφευσε αναζητήσεις και αγώνες, ενέπνευσε, εμψύχωσε, έγινε σύμβολο αντίστασης εκείνων που δε βολεύονται «παρά μόνο στον ήλιο». Εγινε στήριγμα για το λαϊκό κίνημα αυτού του τόπου για πολλές δεκαετίες. Και καθώς «μεγάλο ποτάμι, φουσκωμένο η οργή του λαού» έβγαινε στους δρόμους του αγώνα, το πολιτικό τραγούδι γινόταν η φωνή του. Μια φωνή που συνεχίζει να συνεπαίρνει και να πυρακτώνει συνειδήσεις στις μέρες μας.

Σ' αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένη η μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, αύριο Δευτέρα (20/6, 8.30 μ.μ.), στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν φωνές που είχαν την τύχη να πρωτοερμηνεύσουν κάποια κορυφαία πολιτικά τραγούδια, καθώς και νεότεροι καλλιτέχνες που εμπνέονται από το είδος. Θα συμμετάσχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Σύλβια Καπερνάρου, Γιάννης Κούτρας, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Γιώργος Μεράντζας, Ειρήνη Σακκαλή. Θα απαγγείλει ο ηθοποιός Γιώργος Τσαγκαράκης.


ΣΕΛ.  3


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ξεπούλημα

ΣΕΛ.  24
ΙΣΤΟΡΙΑ
Η εξέγερση των εργατών στο Παρίσι τον Ιούνη του 1848

ΣΕΛ.  11   -   14
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Η υγεία στο βωμό του κέρδους

Τίμημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης η διάδοση επικίνδυνων για ζώα και ανθρώπους παθογόνων μικροοργανισμών, ανθεκτικών στα περισσότερα αντιβιοτικά.


ΣΕΛ.  7
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Επικοινωνιακή «πραγματικότητα» και αλήθεια

Η πολιτική του ΥΠΠΟΤ περιλαμβάνει: Εργασιακή ομηρία, απολύσεις, απληρωσιά και εμπορευματική διαχείριση του πολιτισμού.


ΣΕΛ.  6
Ο κοινωνικός ρόλος της Τέχνης είναι λαϊκό δικαίωμα

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού, μέσα από τα σωματεία και τους φορείς τους, ενώνονται δυναμικά σε ένα κοινό πλαίσιο αγώνα.


ΣΕΛ.  4   -   5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ