ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Ιούνη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Παλλαϊκή υπόθεση η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά

Σε εκδήλωση της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και του ΝΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε πολιτική εκδήλωση της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και του ΝΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ, για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά, μίλησε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Μεταξύ άλλων ο Ν. Σοφιανός σημείωσε στην ομιλία του:

«Σε συνθήκες κρίσης του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης λαϊκής αντεπίθεσης στην εξουσία του κεφαλαίου. Η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη σαρωτική επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, η ανυπακοή και τα μπλόκα παντού για να μην περάσει η αντιλαϊκή λαίλαπα, για να μη νομιμοποιηθούν τα μέτρα στη συνείδηση λαού και νεολαίας, απαιτεί να ανέβει ο αγώνας σ' όλη την κλίμακα και ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά.

Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος, του φοιτητικού και μαθητικού να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για μια ζωή με δικαιώματα, που στόχο της βάζει να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να δυναμώσει και για έναν επιπλέον λόγο: Οι συνέπειες της κρίσης μεγαλώνουν τους κινδύνους εξάπλωσης των ναρκωτικών. Το κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο που ευνοεί τη χρήση είναι η ανεργία, ανασφάλεια, η πολιτιστική και οικονομική φτώχεια, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, η απαξίωση της προσωπικότητας, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Ας δούμε και απ' αυτή τη σκοπιά τις επιπτώσεις των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση με την υπογραφή του ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη της ΝΔ: Η μαθητεία από τα 15 χρόνια, η δουλειά με 470 ευρώ, η ανεργία να χτυπάει 40άρια στη νεολαία, η απαξίωση πανάκριβων σπουδών.

Η κυβέρνηση διαρρέει νέες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για τα ναρκωτικά μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα στις 26 Ιούνη. Πρωτοβουλίες διαχείρισης στη λογική υποκατάστασης της βλάβης και ιδιωτικοποίησης δομών και λειτουργιών.

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Ν. Σοφιανός
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση. Στο βήμα ο Ν. Σοφιανός
Ο αγώνας για ζωή ολόκληρη, χωρίς δόσεις, ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, χωρίς επικίνδυνους διαχωρισμούς "μαλακών"-"σκληρών", αφορά συνολικά το λαϊκό κίνημα και όχι τους δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενους (γονείς - χρήστες - εξαρτημένους).

Ο λαϊκός ξεσηκωμός για να εμποδίσουμε και ν' αποτρέψουμε τα μέτρα της κυβέρνησης, ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της, είναι το καλύτερο έδαφος, η καλύτερη πρόληψη στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά.

Οι νέες εργατικές - λαϊκές - νεανικές μάζες που μπαίνουν στην πάλη που δίνει απάντηση στην κρίση, με την προοπτική της εργατικής εξουσίας, είναι η ελπίδα που δυναμώνει σήμερα αυτή την προοπτική. Είναι η προοπτική που έρχεται πιο κοντά μέσα από σταθμούς και μάχες που δίνουμε με αποφασιστικότητα, σιγουριά και εμπιστοσύνη στη δύναμη της πρωτοπόρας εργατικής τάξης».

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Συνεχίζει την αντικομμουνιστική εργολαβία

Διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις «σταλινικές διώξεις» των Ποντίων

Μια ακόμα απαράδεκτη προσπάθεια διαστρέβλωσης της Ιστορίας, πάνω στις πλάτες του ποντιακού ελληνισμού, με στόχο την αμαύρωση του σοσιαλισμού, αλλά κυρίως για να θολώσουν την ελπίδα και την προοπτική στους σύγχρονους λαϊκούς αγώνες, εκδηλώνεται και πάλι με όχημα το «Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων», μέλος της «Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος».

Μαζί με τον «Καλλιτεχνικό Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Ανω Λιοσίων», ο Σύνδεσμος διοργανώνει τη Δευτέρα ψευδεπίγραφη «Εκδήλωση Μνήμης» για τις δήθεν «σταλινικές διώξεις», με καλεσμένους να μιλήσουν τους γνωστούς «ιστορικούς» και άλλους παρατρεχάμενους που πλαισιώνουν κάθε προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας των λαών.

Ο ίδιος φορέας είχε και πέρσι την ίδια περίοδο οργανώσει εκδήλωση για «τον εκτοπισμό των Ελλήνων» στην πρώην ΕΣΣΔ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από φορείς των Ποντίων. Στη φετινή εκδήλωση σπεύδουν σαν ομιλητές ένας συρφετός από ακροδεξιούς, αλλά και αυτοαποκαλούμενους «αριστερούς», που έχουν τάξει ως στόχο ζωής την εργολαβία της συστηματικής συκοφάντησης του σοσιαλισμού. Ανάμεσά τους ο γνωστός Βλάσης Αγτζίδης, ο Δικαίος Ψικάκος, από το περιοδικό «Κόκκινο», ο Γιώργος Γρηγοριάδης κ.λπ. με κοινό παρονομαστή στις εισηγήσεις όλων τις «σταλινικές διώξεις».

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ, σε καταγγελία τους, επισημαίνουν ανάμεσα στα άλλα:

«Την ώρα που ξεθεμελιώνουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις γενιών και γενιών, όπως το ασφαλιστικό, τη μείωση των μισθών, την αβάσταχτη φορολογία για να ενισχύσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, η αστική τάξη εντείνει και την επίθεση στη συνείδηση και το νου των εργαζομένων αξιοποιώντας την προβοκάτσια, την παραποίηση και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την άλλη λύση, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, την προοπτική του σοσιαλισμού.

Οι κεφαλαιοκράτες παίρνουν τα μέτρα τους, εμείς να πάρουμε τα δικά μας. Να απομονώσουμε τα ιδεολογήματα της άρχουσας τάξης και τους απολογητές του συστήματος. Να χτίσουμε ένα κίνημα που να παλεύει για να μη δεχτεί ο εργάτης καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, να διεκδικεί την ικανοποίηση των πραγματικών του αναγκών».

Δραστηριότητες του ΚΚΕ

-- Την Τρίτη 22 Ιούνη, στις 7 μ.μ., η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη με θέμα: «Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος.

-- Την Τρίτη 22 Ιούνη, στο Περιβόλι Φθιώτιδας, συγκέντρωση με θέμα τον «Καλλικράτη» και ομιλητή τον Κ. Μπασδέκη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

-- Την Τετάρτη 23 Ιούνη, εκδήλωση με θέμα «Η θέση της γυναίκας στο σοσιαλισμό» διοργανώνουν η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Τομεακές Οργανώσεις Υπηρεσιών και Κατάρτισης της ΚΝΕ, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Την Τετάρτη 23 Ιούνη, στο Σταυρό Λαμίας, συγκέντρωση για τον «Καλλικράτη», με ομιλήτρια την Κ. Τσέλιου, μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

-- Την Πέμπτη 24 Ιούνη, στις 8 μ.μ.,στο Μπασκετάκι Γαλατσίου (Παλιό Τέρμα, Γαλατσίου και Βεΐκου), η Βορειοανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα στο σοσιαλισμό». Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ. Θα προβληθεί αφιέρωμα για τη ζωή των γυναικών στις σοσιαλιστικές χώρες. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.

-- Την Παρασκευή 25 Ιούνη, στη Δρυμαία Φθιώτιδας, συγκέντρωση για τον «Καλλικράτη» με ομιλητή τον Χρ. Φουσέκη, μέλος του Γραφείου της ΝΕ.

-- Το Σάββατο 26 Ιούνη, στην Πελασγία Φθιώτιδας, συγκέντρωση για τον «Καλλικράτη» με ομιλητή τον Κ. Μπασδέκη.

-- Το Σάββατο 26 Ιούνη, στον Αγιο Κωνσταντίνο, συγκέντρωση για τον «Καλλικράτη», με ομιλητή τον Ν. Χαλιώτη, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Κ. Παπούλια

Τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ανακοινώνοντας προχτές το αίτημα του ΚΚΕ να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Αλέκα Παπαρήγα είπε στη συνέντευξη Τύπου για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό: «Αποφασίσαμε, επίσης, να ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλουμε και σε εκείνον συγκεκριμένα να εκθέσουμε τη γνώμη μας για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, για τις εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική της κρίσης στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να αναδείξουμε ποια είναι η δική μας πρόταση για πολιτική διέξοδο. Μέσα κι απ' αυτήν τη συνάντηση να πούμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται η συγκέντρωση όλο και περισσότερων δυνάμεων σε μια τέτοια κατεύθυνση, που συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org