ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Μάη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούν απαλλαγή των συναδέλφων τους από τις ανυπόστατες κατηγορίες

Στις 15 Ιούνη η δίκη των 8 αγωνιστών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του οργίου καταστολής ενάντια στην απεργιακή συγκέντρωση

Στις 15 Ιούνη δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 8 αγωνιστές απεργοί, που συνελήφθησαν στις 6/4 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, επειδή προσέγγισαν τα ΝΑΤΟικά οχήματα που είχαν ξεφορτωθεί νωρίτερα στο λιμάνι και εκφράζοντας τα αισθήματα του λαού της πόλης έγραψαν πάνω τους «ΝΑΤΟ go home». Την ίδια μέρα, στις 8.30 το πρωί, σε συγκέντρωση καλούν τα Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης, απαιτώντας απαλλαγή των διωκόμενων συναδέλφων τους από κάθε κατηγορία.

Οι 8 διώκονται με τις ανυπόστατες και προβοκατόρικες κατηγορίες της απείθειας, της ελευθέρωσης φυλακισμένου, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της βίας κατά υπαλλήλων και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σε ανακοίνωσή τους τα εργατικά σωματεία αναφέρουν: «Το "έγκλημά" τους ήταν πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ, πως διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες κόσμου ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακέλεμα λαών.

Καταγγέλλουμε την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους απεργούς, που με τη μαζική και μαχητική κινητοποίησή τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποκάλυψαν τον ρόλο που αυτό παίζει σαν πέρασμα για στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Ανατ. Ευρώπη.

Καταγγέλλουμε την αναίτια βία εις βάρος των εργαζομένων, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να βρεθεί στο νοσοκομείο, τις συλλήψεις οχτώ συναδέλφων μας, τη βίαιη και παράνομη προσαγωγή δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ.

Στα βίντεο που δημοσιεύτηκαν, φαίνεται ξεκάθαρα ο απρόκλητος χαρακτήρας και η αγριότητα της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε εργαζόμενους έξω από το λιμάνι.

Αυτό είναι που πονάει την κυβέρνηση, γι' αυτό αμόλησε ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ενάντια στους εργάτες. Το ότι ο λαός δεν θέλει η χώρα του να χωθεί στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Δεν θα τους περάσει!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ