Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11553

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δεν καλύπτουν τις ανάγες των λαϊκών οικογενειών

Αγώνα δρόμου κάνουν και φέτος χιλιάδες νέες μητέρες και ζευγάρια στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μια θέση για το παιδί τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Η κατάσταση που επικρατεί στους σταθμούς εντείνει την αγωνία τους: Η υποβάθμισή και οι περικοπές στη χρηματοδότησή τους, οι ελλείψεις σε προσωπικό, σε υποδομές, ακόμα και σε αναλώσιμα, εμφανίζονται κάθε χρόνο με πιο έντονο τρόπο. Παράλληλα, η ανεργία και η ανασφάλεια, η φορολεηλασία και η επίθεση στους μισθούς των νέων γονιών καθιστούν απαγορευτικό το κόστος των ιδιωτικών παιδικών σταθμών και πολλαπλασιάζουν τις αιτήσεις που δέχονται οι Δήμοι.


ΣΕΛ.  16


ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ
Αφησε βαθύ ίχνος στην Τέχνη

Η πολυβραβευμένη και ιδιαίτερα ταλαντούχα ηθοποιός Νίκη Τριανταφυλλίδη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, άφησε βαθύ ίχνος στην ελληνική θεατρική και κινηματογραφική τέχνη. Το πλήθος των πρωταγωνιστικών ρόλων που ερμήνευσε μοναδικά στο κλασικό και σύγχρονο θέατρο, στον κινηματογράφο και την τηλεόραση αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη στην Τέχνη της υποκριτικής. Παράλληλα με την πλούσια καλλιτεχνική της δραστηριότητα είχε αγωνιστική στάση ζωής συμμετέχοντας ενεργά στο κίνημα.


ΣΕΛ.  6
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ
«Συννεφιάζει»

«Είμαι 17 χρονών. Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Μιλώ μόνο ελληνικά. Παρακαλώ μη με απελάσετε σε ξένη χώρα». Ηταν η λεζάντα που συνόδευε στο διαδίκτυο και ρεπορτάζ του Τύπου τη φωτογραφία ενός μαύρου εφήβου. Δεν έλεγε το όνομά του.


ΣΕΛ.  3
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Οι λιγότερο γνωστές πλευρές της χειμερίας νάρκης

Μια παρατεταμένη περίοδος αδράνειας μπορεί να ακούγεται χαλαρωτική, αλλά η χειμερία νάρκη και η πιο ελαφριά παραλλαγή της, ο χειμέριος ύπνος, διαφέρουν πολύ από την ξεκούραση.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ