ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
Σελ. /24
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς

Στο Σύνταγμα, στις 10.30 π.μ., η συγκέντρωση της Αθήνας

Eurokinissi

«1η Μάη 2019: Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με συνδικάτα εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Με το σύνθημα του ΠΑΜΕ για την απεργία της Πρωτομαγιάς, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα όλης της χώρας που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που οργανώνουν σε όλη την Ελλάδα, δίνουν μάχη για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

«Στο σύστημα της εκμετάλλευσης δεν υποτασσόμαστε, δεν δίνουμε συγχωροχάρτι, δεν συμβιβαζόμαστε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για την 1η Μάη και καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις νέες απάτες πως η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ συνδυάζει την Πρωτομαγιά με τη μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και την προσπάθεια να «νομιμοποιηθεί» η απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας στις γραμμές των συνδικάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη την 1η Μάη, στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν στα φαινόμενα εκφυλισμού (Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»).

Ορίζονται απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Σύνταγμα.

Στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Επιπλέον, παράλληλα με το σχέδιο δράσης για την 1η Μάη, εντείνονται οι προετοιμασίες για την εκδήλωση για τα 20χρονα του ΠΑΜΕ, που θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

Απεργία προκήρυξε για την 1η Μάη το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, ενώ σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων αποφάσισε η απεργιακή του συγκέντρωση να γίνει στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων, στο Λαύριο.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Κέρκυρα, σε Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, καλεί ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στη Χαλκίδα, η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην Παραλία. Συνδικάτα και φορείς της περιοχής έκαναν την περασμένη Τετάρτη σύσκεψη, σχεδιάζοντας πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών ώστε να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση, αλλά και για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ.

Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Δράσεις για την Πρωτομαγιά
  • Σωματεία στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά, σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πρωτομαγιάς στα Πετράλωνα. Την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής και τα επιχειρησιακά σωματεία σε «Vodafone» - «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές, «Forthnet - Netmed», «Wind» και «e-Value». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σχετική έκθεση, βιντεοπροβολή για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ, ομιλία και συναυλία από το συγκρότημα «Οι Υπεραστικοί».
  • Σωματεία και μαζικοί φορείς της Βοιωτίας οργανώνουν σύσκεψη σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στα Οινόφυτα, στην αίθουσα του κτιρίου «Δημοσθένης Λιάπης» (ΚΕΠ Οινοφύτων). Στη σύσκεψη καλούν τα Συνδικάτα Χημικής Βιομηχανίας «Ο Σπάρτακος», Μετάλλου, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Εργαζομένων «Eurodrip», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Επαρχίας Θήβας «Ταξική Ενότητα», η Ομάδα Γυναικών Θήβας - Τανάγρας (μέλος ΟΓΕ). Θέματα της σύσκεψης είναι η προετοιμασία για την Πρωτομαγιά, οι εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και η αντίστοιχη κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Θήβας.
  • Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα 22/4, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).
  • Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στα 20 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 24/4, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟΥ (ETUC - ITUC)
Αποκαλούν «κακοποιούς» και «εισβολείς» τους εκλεγμένους συνδικαλιστές που μάχονται τον εκφυλισμό!

Με μια ανακοίνωση με φρασεολογία βγαλμένη από το βούρκο της φασιστικής Χρυσής Αυγής και του πιο χυδαίου αντικομμουνισμού, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC), όργανα των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα, έρχονται να στηρίξουν τους ομοτράπεζούς τους της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ και να επιτεθούν στα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ!

Απαντώντας στην πρόκληση των διεθνών οργανώσεων του εργατοπατερισμού, το ΠΑΜΕ επισημαίνει τα εξής:

«Με μια προκλητική, εμετική ανακοίνωση, αντιγραφή του κειμένου του αρχηγού της φασιστικής Χρυσής Αυγής, οι ETUC - ITUC επιτίθενται στους αγωνιστές συνδικαλιστές της Ελλάδας που κινητοποιούνται τόσα χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, αποκαλώντας τους "κακοποιούς"!!!

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC), τα όργανα των πολυεθνικών, των ΝΑΤΟ - ΕΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, αποκαλούν τους δεκάδες αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τους προέδρους Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων της Ελλάδας "εγκληματίες" και αποκαλούν την είσοδο των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του Συνεδρίου "εισβολή"!

Για αυτούς η "δημοκρατία" προφανώς υλοποιείται με τον αποκλεισμό όσων διαφωνούν μαζί τους! Η "δημοκρατία" τους είναι αυτή που χρησιμοποιεί ένοπλους μπράβους και στηρίζεται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η "δημοκρατία" τους είναι συνέδρια συνδικάτων με εργοδότες, δυνάμεις καταστολής, την Ασφάλεια, αλλά χωρίς εργάτες!

Η επίθεση, οι ύβρεις και η συκοφαντία εναντίον των εκλεγμένων συνδικαλιστών των Ελλήνων εργαζομένων είναι απόδειξη του ρόλου τους. ETUC - ITUC επιδιώκουν τη διατήρηση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ μιας συνδικαλιστικής μαφίας και γι' αυτό επιδιώκουν τον αποκλεισμό της δεύτερης σε δύναμη παράταξης, της ΔΑΣ, από το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, την οποία αποκαλούν "σταλινική μειοψηφία"! ETUC - ITUC αναπαράγουν ψέματα και συκοφαντίες που χρησιμοποιεί ενάντια στα ταξικά συνδικάτα η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Ακόμη περισσότερο, αναπαράγουν τα φασιστικά καλέσματα για καταστολή και διώξεις εναντίον των Ελλήνων αγωνιστών συνδικαλιστών».

Με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντεργατική επίθεση...

Αναφερόμενο στα «έργα και τις ημέρες» των ETUC και ITUC και την συνεργασία τους με την ντόπια συνδικαλιστική μαφία, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει:

  • «ETUC - ITUC μαζί με ΕΕ - ΔΝΤ και τη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ στήριξαν με κάθε τρόπο την επιβολή των αντεργατικών μέτρων και των μνημονίων στην Ελλάδα.
  • Η ITUC στο Συνέδριό της το 2010 είχε κύριο ομιλητή τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που επέβαλε το 1ο μνημόνιο.
  • Στο δημοψήφισμα του 2015, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ με τη στήριξη των ETUC - ITUC κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδεχτούν το 3ο μνημόνιο των ΕΕ - ΔΝΤ.
  • Επίσης συνυπέγραψαν το κόψιμο του βασικού μισθού πάνω από 30%, αποδέχτηκαν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
  • 40 χρόνια μετά τη δικτατορία, φέρανε ξανά τις δυνάμεις καταστολής μέσα στα συνδικάτα και δέχονται τα συγχαρητήρια και τη στήριξη των δολοφόνων, φασιστών της Χρυσής Αυγής!».
Κάλεσμα πλατιάς καταδίκης της νέας προκλητικής παρέμβασης στα συνδικάτα

«Οι τοποθετήσεις των ETUC - ITUC», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «είναι ντροπή για κάθε εργάτη, τίμιο συνδικαλιστή! Αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της ανεξαρτησίας των εθνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και ωμή παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ακόμη περισσότερο, αποτελούν ευθεία επίθεση, συκοφαντία και ύβρη εναντίον εκλεγμένων συνδικαλιστών μελών του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδας και της 2ης σε αυτή παράταξης, επειδή εκφράζουν τη γραμμή της ταξικής πάλης και τη θέση για συνδικάτα εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Είναι τόσο προκλητική η ανακοίνωση των ETUC - ITUC, που η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ επιχείρησε να αποκρύψει στην ελληνική μετάφραση τις συγκεκριμένες εκφράσεις!

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, αλλά πλέον και πολλά ακόμη συνδικάτα με τις δικές τους τοποθετήσεις και διαφορετικές αφετηρίες, εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα για συνδικάτα εργατών - Οχι των εργοδοτών.

Κάθε Συνδικάτο, ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθέτησης και προσανατολισμού, εφόσον είναι συνδικάτο με εργάτες, πρέπει να καταδικάσει την απροκάλυπτη, νέα παρέμβαση των ETUC - ITUC στα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ