ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Απρίλη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Εφαλτήριο για πλατιά εξόρμηση με την πρόταση διεξόδου του Κόμματος

Για το κέρδισμα νέων εργατικών, λαϊκών συνειδήσεων, σε κατεύθυνση ρήξης με την εξουσία του κεφαλαίου, για το κέρδισμα της λαϊκής εξουσίας

Πανοραμικό στιγμιότυπο της συγκέντρωσης

*

Πανοραμικό στιγμιότυπο της συγκέντρωσης
Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, ΕΒΕ, νέοι, χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου από όλες τις γωνιές του Λεκανοπεδίου αντάμωσαν χτες βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚΕ, κλιμακώνοντας την πολιτική δράση και παρέμβαση του Κόμματος για το κέρδισμα νέων εργατικών, λαϊκών συνειδήσεων, στην κατεύθυνση της ρήξης με την εξουσία του κεφαλαίου, για την ανατροπή της, για το κέρδισμα της λαϊκής εξουσίας, την οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας.

Απ' το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε την πολιτική πρόταση του Κόμματος για διέξοδο απ' την κρίση υπέρ των εργαζομένων και των συμμάχων τους, «κηρύσσοντας» την έναρξη μιας πλατιάς πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης στο λαό, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί ακριβώς αυτή η πρόταση. Η αναγκαιότητά της αναδεικνύεται απ' τις αφόρητες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα συνθήκες που διαμορφώνει η καπιταλιστική κρίση, που συγχρόνως δίνουν την ευκαιρία στο λαό να «μετρήσει το μπόι του», να αντεπιτεθεί, να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ που όλες τις προηγούμενες μέρες ήχησε πλατιά σε χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές της Αττικής, σε σχολεία και σχολές, παντού όπου ζουν, εργάζονται, μορφώνονται οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, έμοιαζε με αυτονόητο καθήκον για όσους βρέθηκαν χτες βράδυ στο Σύνταγμα, προσδίδοντας στη συγκέντρωση μαζικότητα και δυναμισμό, μετατρέποντάς την σε παρακαταθήκη για τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που έρχονται.


Καθήκον να «δηλώσουν» και με την παρουσία τους την απόφαση να κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους για να συνειδητοποιείται πλατιά απ' το λαό η αιτία της κρίσης, ενάντια στην αποπροσανατολιστική ρητορεία άλλων πολιτικών δυνάμεων. Να πείθονται ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι για την ανάγκη ανάπτυξης της πάλης, που θα χτυπά στην καρδιά του ένα σύστημα που είτε σε περίοδο ανάπτυξης, είτε σε περίοδο κρίσης, το μόνο που μπορεί να τους εγγυηθεί είναι τον «εφιάλτη» της ανεργίας, της ανέχειας. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες αναδεικνύονται τα αδιέξοδα και τα ιστορικά όρια του καπιταλισμού, αλλά και η ανάγκη για συστράτευση με το ΚΚΕ, για πόλεμο στον πόλεμο της πλουτοκρατίας.

Πολύ πριν τις 7.30 μ.μ., καθορισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί τους, άρχισαν να συρρέουν στο Σύνταγμα. Ανδρες και γυναίκες, πολλοί μαζί με τα παιδιά τους, υποδέχτηκαν λίγο μετά τις 7 μ.μ. τις προσυγκεντρώσεις που απ' τις Στήλες του Ολυμπίου Διός, την πλατεία Κλαυθμώνος, το Μοναστηράκι, τα Χαυτεία, την Ομόνοια συνέκλιναν στο Σύνταγμα, γεμίζοντας ασφυκτικά τη Φιλελλήνων και το χώρο της πλατείας. «Βροχή» τα συνθήματα: «Νέα - νέε, σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ» - «Να μην πτωχεύσει ο λαός, αυτό είναι πατριωτισμός» - «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς τα αφεντικά» - «Τον πλούτο που παράγεις τον κλέβουν οι αστοί - Μ' αγώνα και με ψήφο ανυπακοή» - «Νόμος είναι το δίκιο του λαού - Οχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού».

Τα πανό, αναρτημένα περιμετρικά του χώρου της συγκέντρωσης, συνέβαλαν στο να δοθεί καθαρό το μήνυμα της συγκέντρωσης: «Ανυπακοή - Αντεπίθεση, υπάρχει λύση, με ΚΚΕ ισχυρό - οργανωμένο λαό» - «Στη δράση με το ΚΚΕ για να νικήσει ο λαός» - «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, εμπρός λαέ για την εξουσία» - «Ανυπακοή ο δρόμος του λαού, το τέλος για να έρθει του καπιταλισμού» - «Εργάτες - αγρότες - ΕΒΕ, τώρα μαζί με το ΚΚΕ».


Αφετηρία το Σύνταγμα χτες βράδυ, για έναν αγώνα αντοχής. Χιλιάδες πεισμωμένοι, με μεγαλύτερη ικανότητα και αυταπάρνηση να διαδώσουν την πολιτική πρόταση του Κόμματος μέσα στο λαό, να τη συζητήσουν μαζί του, να αποτελέσει αυτή τον «καταλύτη» που θα ενεργοποιήσει την πανίσχυρη δύναμή του. Την ακλόνητη απόφασή του να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Να γίνει πρωταγωνιστής στη διάνοιξη ενός νέου δρόμου ανάπτυξης, που θα υπηρετεί αυτόν και μόνο, τις δικές του αποκλειστικά ανάγκες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ