ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απαράδεκτη και εμπρηστική η στάση της κυβέρνησης

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με εκπροσώπους 35 μπλόκων από όλη την Ελλάδα

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Την άρνηση του πρωθυπουργού, αλλά και των τριών αρμόδιων υπουργών της τρικομματικής κυβέρνηση και συγκεκριμένα των υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κατάγγειλαν χτες οι εκπρόσωποι 35 αγροτικών μπλόκων από όλη την Ελλάδα σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:

«Θεωρούμε προκλητική, απαράδεκτη έως και εμπρηστική τη στάση του πρωθυπουργού να αρνηθεί να συναντήσει τους εκπροσώπους της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Το ίδιο ισχύει για το γεγονός ότι οι τρεις υπουργοί, που είναι άμεσα δεμένοι με την αγροτική πολιτική και με τα αιτήματα που προβάλλουν οι αγρότες - που είναι αιτήματα για την επιβίωση - δεν καταδέχτηκαν ούτε καν να απαντήσουν.

Μάλιστα, αντί να απαντήσουν γιατί δε δέχονται τη συνάντηση και να πουν τα επιχειρήματά τους, το μόνο που βρήκε να πει ο πρωθυπουργός ήταν ότι όποιος κλείνει τους δρόμους είναι περίπου κακοποιός, προδότης και έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη.

Οι δρόμοι που γέμισαν από αγρότες και που βεβαίως με διεύρυνση της κοινής τους πάλης και με αιτήματα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν και μέσα στις συνθήκες τις σημερινές - τουλάχιστον εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι λέει η τρόικα - δείχνει ένα πράγμα: Δεν πάει άλλο, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Η μικρή, η μεσαία, η φτωχή αγροτιά είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, και της φυτικής και της ζωικής και της αλιείας, και μπορεί να εγγυηθεί με τη στάση της, με τις προτάσεις της, με την προοπτική που πρέπει να παλέψει, ότι το πρόβλημα της διατροφής του ελληνικού λαού να μπορεί να λυθεί. Με φθηνά και πολλά προϊόντα, μακριά από εισαγόμενα και μακριά από το γνωστό ανταγωνισμό, που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να βγάζει τους αγρότες από τη γη τους και να οδηγεί τον ελληνικό λαό να τρώει, όχι μόνο εισαγόμενα και ακριβά προϊόντα, αλλά και αμφιβόλου ποιότητας και με δυσκολία ελέγχου της ποιότητάς τους.

Καλούμε λοιπόν τουλάχιστον τους τρεις υπουργούς να δεχθούν τους αγρότες, αλλιώς πραγματικά είναι υπεύθυνοι απόλυτα για την αγανάκτηση και τη δικαιολογημένη οργή τους».

Με τη σειρά του ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, δήλωσε: «Η κυρία Παπαρήγα επισκέφτηκε από την αρχή τα μπλόκα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα εξέφρασε από την αρχή τη στήριξη προς τα αιτήματά μας και τον αγώνα μας. Αυτό που συμβαίνει σήμερα πραγματικά είναι πρόκληση και το καταγγέλλουμε: Και ο πρωθυπουργός να μη μας δέχεται, αλλά και οι τρεις υπουργοί που είναι αρμόδιοι για τα ζητήματα που διεκδικούμε. Πήγαμε στον κύριο Τσαυτάρη πριν τις κινητοποιήσεις και ο ίδιος μας είπε ότι δεν είναι όλα τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του και θα πρέπει να είναι και άλλοι υπουργοί. Επιμένουμε λοιπόν για τη συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών - Αγροτικής Ανάπτυξης και ΥΠΕΚΑ. Δεν μπορούν να δέχονται τον τελευταίο πολιτιστικό σύλλογο και να μη δέχονται τους αγρότες που είναι βγαλμένοι στους δρόμους από άκρη σε άκρη στην Ελλαδα. Εμείς καλούμε τους αγρότες και τους εργαζόμενους την Τετάρτη να διατρανώσουμε σε κοινό μέτωπο, σε κοινή συμμαχία τον αγώνα μας και για τα αιτήματά τους, αλλά και να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου. Την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των μπλόκων, αφού γίνουν πρώτα οι λαϊκές συνελεύσεις, θα μαζευτούμε για να αποφασίσουμε την πορεία του αγώνα».

Δηλώσεις έκαναν επίσης: Ο Στέργιος Λίτος πρόεδρος των «Αδέσμευτων Αγροτών» του Δήμου Βισαλτίας Ν. Σερρών ζητώντας «να δώσουν σήμερα λύση στα προβλήματά μας» και ο Παναγιώτης Λαλιώτης αγρότης από την Αχαΐα που τόνισε ότι είναι αδύνατο, με το σημερινό κόστος παραγωγής, το παραγόμενο αγροτικό προϊόν να απευθυνθεί στο μέσο καταναλωτή.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ