ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2017
Σελ. /28
8ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Χαρούμενο παιδικό ξεφάντωμα

Μια πολύ κεφάτη και όμορφη γιορτή στήθηκε για άλλη μια χρονιά φέτος στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, προχτές Κυριακή: Ηταν το 8ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που το αγκάλιασαν γονείς και παιδιά, που γέλασαν, έπαιξαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους.

Η καθιερωμένη και ξεχωριστή γιορτή είχε και φέτος όλα όσα ένα παιδί ονειρεύεται! Παιχνίδια, παραμύθια, θέατρο, ομαδικές δραστηριότητες, δημιουργικά εργαστήρια και, φυσικά, γλυκά! Από τις 5 το απόγευμα, άνοιξαν οι πόρτες και το φουαγέ γέμισε με χαρούμενες παιδικές φατσούλες.

Εκ μέρους της ΚΝΕ, η Ελένη Μητικάρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» για τη φετινή γιορτή: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες, και τους μικρούς και τους μεγάλους. Σήμερα κάνουμε για άλλη μια χρονιά το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ για παιδιά, ένα Φεστιβάλ χαράς, ξεγνοιασιάς. Θα έχουμε τραγούδια, χορό, θέατρο. Βέβαια, σήμερα η σκέψη μας είναι και στα παιδιά όλου του κόσμου και στο λαό και δε φτάνουν μόνο οι ευχές βέβαια... Χρειάζεται μετά από αυτό το διάλειμμα ξεγνοιασιάς των Χριστουγέννων και των γιορτών, να δούμε πώς θα συνεχίσουμε στην οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματά μας, για όλο το λαό και τα παιδιά του».

«Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», από το θέατρο της Ι. Μπόικο
«Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», από το θέατρο της Ι. Μπόικο
Στο Φεστιβάλ λειτουργούσαν παράλληλα το γιορτινό καλλιτεχνικό εργαστήρι, η γωνιά όπου τα παιδιά έκαναν face painting, το βιβλιοπωλείο με επιλεγμένους τίτλους της «Σύγχρονης Εποχής» και μια νέα γωνιά που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, ο «λιχουδοχώρος»! Εκεί παρασκευάζονταν επιτόπου μαλλί της γριάς, προσφέρονταν ζαχαρωτά και βάφλες που μικροί και μεγάλοι απολάμβαναν βουτώντας τες στο... συντριβάνι σοκολάτας!

Στο γιορτινό εργαστήρι, τα παιδιά, με την καθοδήγηση παιδαγωγών και φοιτητών αντίστοιχων σχολών, έφτιαξαν πολλά και διαφορετικά γιορτινά στολίδια: Αστέρια, δεντράκια, χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, ευχετήριες κάρτες και φανταστικές ονειροπαγίδες! Την ίδια ώρα, τα μικρότερα παιδιά ζωγράφιζαν, έπαιζαν με τα μπαλόνια, ενώ μικροί και μεγάλοι δε σταματούσαν το χορό, δημιουργώντας έτσι από νωρίς μια πολύ κεφάτη ατμόσφαιρα με χαρούμενα παιδικά τραγούδια.

Από την ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ, που φρόντιζε για τη δημιουργική απασχόληση και τη διασκέδαση των παιδιών, η Ελλη Ξενικουδάκη μάς δήλωσε: «Για άλλη μια χρονιά υποδεχόμαστε τους μικρούς μας φίλους σε μια χαρούμενη γιορτή, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Το πρόγραμμά μας εδώ περιλαμβάνει δραματοποιημένο παραμύθι, κουκλοθέατρο, γιορτινές κατασκευές και, φυσικά, το καθιερωμένο μας πάρτι, όπως κάθε χρόνο. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που γίνεται εδώ για να διασκεδάσουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας χωρίς έξοδα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που συμβάλλουμε σ' αυτό. Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους».

Δύο αξιόλογες παραστάσεις

Πάρτι για μικρούς και μεγάλους στο τέλος της βραδιάς
Πάρτι για μικρούς και μεγάλους στο τέλος της βραδιάς
Μέλη της Θεατρικής Ομάδας της ΚΝΕ δραματοποίησαν και παρουσίασαν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ ένα ιδιαίτερα αγαπημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, το «Η μάγισσα Φρικαντέλλα που μισούσε τα κάλαντα», σε μια παράσταση που συμμετείχε - στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση - η παιδική χορωδία της ΚΝΕ, η οποία δημιουργήθηκε πριν από δύο μήνες.

Στη συνέχεια ακολούθησε το έργο «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet Theatre». Ηθοποιοί και κούκλες από κοινού στη σκηνή, σε μια παράσταση με έντονο το διαδραστικό στοιχείο αφού τα παιδιά - θεατές (αλλά ακόμα και οι γονείς!) είχαν καθοριστική συμβολή για τη συνέχεια του παραμυθιού, σε διάφορες καμπές της ιστορίας. Μουσική, σκηνικά και κοστούμια είχαν επίσης τον δικό τους καθοριστικό ρόλο. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη «χώρα των Χριστουγέννων», βοήθησαν την Αλίκη για να βρει τους δείκτες του μαγικού ρολογιού για να έρθουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και η παράσταση να τελειώσει με πολύ κέφι, χορό, τραγούδι και ευχές για χαρούμενες γιορτές.

Και μετά από αυτές τις δύο αξιόλογες παραστάσεις ο χορός και το τραγούδι συνεχίστηκαν, κλείνοντας τη βραδιά με ένα κεφάτο πάρτι.

Στη Θεσσαλονίκη

Η «μάγισσα Φρικαντέλλα» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ
Η «μάγισσα Φρικαντέλλα» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ
Τη σκυτάλη παίρνει τώρα η Θεσσαλονίκη, όπου οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά, την Τετάρτη 27 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Κατασκευή χριστουγεννιάτικης κούκλας και σβούρας, εργαστήρι μοντελισμού και πειραμάτων χημείας, χριστουγεννιάτικα παραμύθια με τη συνοδεία μουσικής από τα «Κόκκινα αλεξίπτωτα», ομαδικά παιχνίδια, χορό και πάρτι. Στο χώρο θα λειτουργεί γωνιά αλληλεγγύης, face painting, lego και σκακιού.

Τη γιορτή θα επισκεφθεί και ο Αη Βασίλης για να μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Δημιουργικά εργαστήρια
Δημιουργικά εργαστήρια
Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ο «Λιχουδοχώρος»
Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ο «Λιχουδοχώρος»
Διαβάστε σήμερα στο 4σέλιδο «Κομματική Ζωή & Δράση»

-- Ρεπορτάζ από το πολιτικό - πολιτιστικό διήμερο της ΚΟ Κ. Μακεδονίας για την πολιτική προσφυγιά

-- Παιχνίδι και χαρά στο παιδικό Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

-- Συνεχίζεται η Γιορτή Βιβλίου των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ