Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 9058

ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ - 7.30 ΜΜ
Σήμερα η εκδήλωση της νεολαίας με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Σήμερα, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, στις 7.30 το βράδυ, πραγματοποιείται η εκδήλωση της ΚΝΕ και της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νεολαία, προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου και των 86 χρόνων του Κόμματος. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα


ΣΕΛ.  9

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2005
ΕΝΤΑΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ στα λαϊκά εισοδήματα

Μεγαλύτερα προνόμια προς το κεφάλαιο παραχωρεί η κυβέρνηση

Ενας ακόμα ταξικός κρατικός προϋπολογισμός, που ενισχύει παραπέρα την κατ' εξοχήν αντιλαϊκή αναδιανεμητική του λειτουργία υπέρ του κεφαλαίου, βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα επιδεινώνονται ραγδαία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Εργοδότες, αξιώνοντας την πλήρη υποταγή των εργαζομένων, απειλούν με κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, χιλιάδες εργάτες παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, η ακρίβεια κατατρώει τα πενιχρά εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις, που συνεχώς συσσωρεύονται, μετατρέπουν την «καθημερινότητα» σε εφιάλτη. Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος είναι αυτή που αποκαλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Η ΝΔ, προσπαθώντας να υπερακοντίσει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σε παροχές προς το κεφάλαιο, χαρίζει στην πλουτοκρατία φόρους και παραχωρεί νέα οικονομικά και άλλα κίνητρα. Τις επιλογές αυτές κατακεραύνωσε χτες από το βήμα της Βουλής ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, ο οποίος όχι μόνο κατάγγειλε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των επιλογών της ΝΔ, αλλά ανέπτυξε τις προτάσεις του Κόμματος για μια ριζικά διαφορετική οικονομική πολιτική στην υπηρεσία του λαού και ολόκληρης της κοινωνίας.


ΣΕΛ.  2  -  4

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Μέλη και Φίλοι των Ελληνικών Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας: «Δημόκριτου» Μελβούρνης, «ΑΤΛΑ» Σίδνεϊ και «Σωκράτη» Νιουκάστελ, προσφέρουν για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, 4.000 δολάρια Αυστραλίας, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ.
  • Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει δεύτερη δόση 1.000 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και καλεί σε ευγενική άμιλλα για την κάλυψη του πλανου.

Η σημερινή ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ θα μεταδοθεί απευθείας από τον «902 TV» και αύριο, Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι από την ΕΤ-1



ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Νέοι κίνδυνοι για τους λαούς

ΣΕΛ.  5
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προχωρά η αντιεκπαιδευτική πολιτική

ΣΕΛ.  14   -   15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ