ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε θέση μάχης για την Οικονομική Εξόρμηση

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα προετοιμάζουν το αναγκαίο πλατύ άνοιγμα. Το Σάββατο και την Κυριακή υλοποιείται το βραβείο της άμιλλας για τις πρωτοπόρες Οργανώσεις της περσινής εξόρμησης

Μια από τις αφίσες του ΚΚΕ για τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση
Μια από τις αφίσες του ΚΚΕ για τη φετινή Οικονομική Εξόρμηση
Σε θέση μάχης βρίσκονται οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, σχεδιάζοντας την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε το Κόμμα για τους μήνες Δεκέμβρη - Γενάρη, δεμένη με τα σύνθετα πολιτικά καθήκοντα της περιόδου που διανύουμε και το συνολικό πρόγραμμα δράσης του ΚΚΕ.

Η Οικονομική Εξόρμηση ξεκινά σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας που δεν παραγνωρίζει, απεναντίας λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι άλλοι άνθρωποι του μόχθου. Η προσφορά από το δικό τους υστέρημα, μαζί με τις αποζημιώσεις των βουλευτών - ευρωβουλευτών και την κρατική επιχορήγηση, είναι οι μόνοι οικονομικοί πόροι του ΚΚΕ, μακριά και ενάντια σε κάθε δοσοληψία με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, για την ανατροπή των οποίων παλεύει.

Η εμπειρία από αντίστοιχες μάχες στο παρελθόν επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί και την υπερκάλυψη των πλάνων. Δυνατότητες που έχουν να κάνουν με την αυξημένη επιρροή και το κύρος του Κόμματος στην εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, με την απήχηση που συναντάνε οι θέσεις του ΚΚΕ σε εργατογειτονιές και τόπους δουλειάς.

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στην αντικομμουνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε κλιμακούμενη εξέλιξη, έχοντας στο στόχαστρο την αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή στρατηγική του ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, τους δίκαιους ταξικούς αγώνες. Η υπόθεση της υπερκάλυψης των πλάνων βρίσκεται στα χέρια των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και θεωρείται βέβαιη, στο βαθμό που θα μπουν όλοι στη μάχη, απ' την πρώτη ως την τελευταία μέρα, υλοποιώντας με μαχητικότητα και αισιοδοξία τον αναγκαίο συγκεκριμένο σχεδιασμό. Βάζοντας στη δουλειά περισσότερους οπαδούς και φίλους από κάθε άλλη φορά. Απευθυνόμενοι όσο το δυνατόν πλατύτερα στα λαϊκά στρώματα.

Οι πρωτοπόροι της περσινής εξόρμησης

Καθοριστικής σημασίας για την υπερκάλυψη των πλάνων της Οικονομικής Εξόρμησης είναι και η άμιλλα που βάζει η ΚΕ του ΚΚΕ για τις Κομματικές Οργανώσεις. Η έναρξη της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης, μάλιστα, συμπίπτει φέτος χρονικά με την υλοποίηση των βραβείων της άμιλλας από την περσινή αντίστοιχη μάχη.

Σ' αυτό το πλαίσιο, αύριο και μεθαύριο, 100 συνολικά πρωτοπόροι σύντροφοι, από τις Κομματικές Οργανώσεις της Πελοποννήσου και της Θεσσαλονίκης, θα βρεθούν σε πεδία σκληρών ταξικών συγκρούσεων, σε βουνά που το χώμα τους είναι ποτισμένο με το αίμα χιλιάδων νεκρών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας: Στο Γράμμο και στο Βίτσι. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 50 πρωτοπόροι σύντροφοι από την Κομματική Οργάνωση της Αττικής θα βρεθούν στα Αμπελάκια και στα Αγραφα.

Μια ανάσα πριν την έναρξη της νέας Οικονομικής Εξόρμησης Δεκέμβρη - Γενάρη, η παρουσία των αντιπροσωπειών του Κόμματος σε τόπους με ιδιαίτερο ταξικό συμβολισμό, αφ' ενός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τις οργανώσεις αυτές και αφ' ετέρου σηματοδοτεί τη θέληση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να συνεχίσουν τον αταλάντευτο αγώνα τους για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη χώρα μας.

  • Αναλυτικά, τα βραβεία της περσινής οικονομικής εξόρμησης έχουν ως εξής: Στην 1η Κομματική Οργάνωση, την Κομματική Οργάνωση Πελοποννήσου, δίνεται η σημαία του Κόμματος και 2ήμερη επίσκεψη στο Γράμμο - Βίτσι.
  • Στη 2η Κομματική Οργάνωση, την Κομματική Οργάνωση Αττικής, δίνεται πίνακας με έργα από το ιστορικό αρχείο του Κόμματος και 2ήμερη επίσκεψη στα Αμπελάκια και στα Αγραφα.
  • Στην 3η Κομματική Οργάνωση, την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, δίνεται επίσης πίνακας με έργα από το ιστορικό αρχείο και επίσκεψη στο Γράμμο - Βίτσι.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων

Το Σάββατο, σημείο συνάντησης θα είναι οι Πρέσπες, όπου οι σύντροφοι θα επισκεφτούν την σπηλιά του Ζαχαριάδη, το νοσοκομείο του ΔΣΕ και θα γνωρίσουν την περιοχή που απελευθέρωσε ο ΔΣΕ και την περίοδο 1947-1949 δημιουργήθηκε η Ελεύθερη Ελλάδα. Το βράδυ στη Φλώρινα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», όπου θα απονεμηθεί η σημαία του Κόμματος στην Κομματική Οργάνωση Πελοποννήσου και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Το πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσει πορεία προς το χώρο του ομαδικού τάφου των 850 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, όπου υπάρχει μνημείο της ΚΕ του Κόμματος. Να θυμίσουμε ότι ο χώρος αυτός πέρασε στην ιδιοκτησία του Κόμματος και προοπτικά θα ανεγερθεί μνημείο αντάξιο της υπέρτατης θυσίας των νεκρών παλικαριών. Στις 12 το μεσημέρι, οι αντιπροσωπείες των 2 οργανώσεων θα μεταβούν στην Καστοριά και θα παραστούν σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καστοριάς με θέμα «Η αλήθεια για τον ΔΣΕ» και ομιλητή τον Γιώργο Μαργαρίτη, καθηγητή Ιστορίας του ΑΠΘ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τη Δευτέρα 23/11, στις 12 μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους)

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 23/11 και ώρα 12 το μεσημέρι για το Ασφαλιστικό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ