ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ωμή ομολογία ενοχής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στην κυνική ομολογία ενοχής της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προχώρησε, χτες, ο αρχηγός των φασιστοειδών, Ν. Μιχαλολιάκος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm». Δύο χρόνια ακριβώς από εκείνη τη νύχτα που τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι χρυσαυγίτες, ο Μιχαλολιάκος είπε συγκεκριμένα: «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε, αλλά την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει». Με τη δήλωση αυτή, ο χρυσαυγίτης ομολόγησε μεν με τον πιο κυνικό τρόπο ότι έχουν την ευθύνη για τη δολοφονία, προσπαθώντας βέβαια να καλύψει τα νώτα του για το ποινικό μέρος της υπόθεσης, μιας και είναι υπόδικοι και για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, την επίθεση σε βάρος εργαζομένων στο Πέραμα, την επίθεση εναντίον μεταναστών και πολλά άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια, ο Μιχαλολιάκος αρνήθηκε ότι υπάρχει βίντεο που τον δείχνει να λέει ότι «εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσιαλιστές, οι φασίστες». Λίγα λεπτά αργότερα, ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τον φασίστα να λέει ακριβώς αυτά που αρνήθηκε και μάλιστα με ημερομηνία 3/3/2012.

Σε όσα εμετικά είπε πρέπει να προσθέσουμε και τα εξής: Κατά τον Μιχαλολιάκο ο φασίστας Μεταξάς ήταν «το καθεστώς που πολέμησε και τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ», η περίοδος της χούντας ήταν «μια πολύ ήρεμη περίοδος». Ολα αυτά είναι απλά μία ακόμα επιβεβαίωση ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό - φασιστικό μόρφωμα, μπράβος του καπιταλιστικού συστήματος. Απαντώντας σε ερώτηση για κείμενα του ίδιου και στελεχών του, που εκθειάζουν τον Χίτλερ και το ναζισμό, για τις εμφανίσεις πρωτοκλασάτων χρυσαυγιτών, όπως ο Χρ. Παππάς, με τη στολή του Χίτλερ ή τα τατουάζ που φέρουν στα μπράτσα με τον αγκυλωτό σταυρό (π.χ. Κασιδιάρης), ο Ν. Μιχαλολιάκος απάντησε: «Δεν είναι δικό μου κείμενο αυτό. Αναφέρεστε σε κείμενο ενός ιδεολογικού εντύπου όταν δεν κάναμε πολιτική και ήταν προ 30 ετών και έγκλημα να είχε γίνει τότε...».

Επιπλέον, ξεσπώντας το αντικομμουνιστικό του μένος κατηγόρησε τους δημοσιογράφους γιατί ασχολούνται με τη Χρυσή Αυγή, ενώ, από την άλλη, «μας παρουσιάζετε σαν μεγάλους δημοκράτες τους κομμουνιστές, που είναι τα χέρια τους βουτηγμένα στο αίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα παίρνετε αφορμή ένα απλό κείμενο κάποιου πριν 33 χρόνια και προσπαθείτε να αποδώσετε χαρακτηρισμό σε ένα κόμμα που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια. Για την προτομή του Στάλιν στο ΚΚΕ δεν άκουσα να γίνεται κάποια κριτική, κάποια ερώτηση σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή», δείχνοντας πόσο πονάει τους φασίστες η σημαία με το σφυροδρέπανο που έμπηξε ο Κόκκινος Στρατός στην «καρδιά» του κτήνους του φασισμού, στο Βερολίνο.

ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ζαρντέν (οδός Παναγή Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής
Συγκέντρωση - απάντηση στην προσπάθεια να αθωωθεί στη συνείδηση του λαού η εγκληματική - ναζιστική Χρυσή Αυγή οργανώνουν, σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ζαρντέν (οδός Παναγή Τσαλδάρη) στην Αμφιάλη σωματεία του Πειραιά.

Στην κινητοποίηση καλούν τα Σωματεία Μετάλλου Αττικής, Καραβομαραγκών, Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, Καθαριστριών Πειραιά, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και ΟΑΕΕ Πειραιά.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, τα σωματεία σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, λίγες μέρες μετά τη δολοφονική ενέδρα που έστησαν σε συναδέλφους κομμουνιστές συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, στέλνοντας 9 από αυτούς αιμόφυρτους στο νοσοκομείο. Τα δύο περιστατικά ήταν η "κορύφωση" της "δράσης" που είχε αναπτύξει όλη την προηγούμενη περίοδο η Χρυσή Αυγή, με δολοφονίες και χτυπήματα σε βάρος μεταναστών, επιθέσεις σε νεολαίους, ακόμα και μαθητές».

Τα σωματεία καλούν το λαό της περιοχής του Πειραιά να μην ξεχάσει ποιος είναι ο ρόλος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, που «είναι το δολοφονικό χέρι του συστήματος απέναντι στον εργαζόμενο που διεκδικεί, που προσπαθεί αγωνιζόμενος να καλυτερεύσει τις συνθήκες που ζει».

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δύο χρόνια έκλεισαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η δολοφονία του στις 17 προς 18 Σεπτέμβρη 2013, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και των απολογιών των χρυσαυγιτών, εντάσσεται στις πρωτοφανείς σε αγριότητα εγκληματικές πράξεις, όχι ως ατομική εκτροπή αυτών που τις διέπραξαν, αλλά στο πλαίσιο μιας συλλογικής οργανωμένης καθοδηγημένης δράσης, από κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά όργανα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, τους τραυματισμούς, την απόπειρα ανθρωποκτονιών και άλλα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης ομάδων εφόδου. Δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της ναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια και με άμεση συνέργεια των ταγμάτων εφόδου. Χρυσαυγίτες της τοπικής αναγνώρισαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια «Κοράλλι», ενημέρωσαν τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες της περιοχής και συγκεντρώθηκαν έξω από την καφετέρια. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην τοπική της Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδηρογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και οδηγίες σχετικά με την αποστολή τους και το στοχοποιημένο μουσικό.

Αναλυτικότερα, στις 17/9/2013, στην καφετέρια «Κοράλλι» στο Κερατσίνι, παρέα νεαρών, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, παρακολουθούσε ποδοσφαιρικό αγώνα. Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν τρεις φασίστες με στρατιωτική αμφίεση, άρβυλα, στρατιωτικής παραλλαγής παντελόνι, ξυρισμένοι στο κεφάλι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ανάμεσά τους υπήρχε και άτομο που είχε επισκεφτεί τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και εμφανίζεται σε βίντεο. Ενας τους στοχοποίησε την παρέα όπου καθόταν ο Παύλος Φύσσας, γνωστός στην περιοχή για τις αντίθετες απόψεις του προς τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Ο χρυσαυγίτης ειδοποίησε τους ομοϊδεάτες του να σπεύσουν στην περιοχή. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με άλλους επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες που κάνουν λόγο για ειδοποίηση, με κάποιο τρόπο, του χρυσαυγίτη που μαχαίρωσε τον Παύλο, αλλά και από αναλυτική καταγραφή των κλήσεων.

Μετά από το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα, όταν η παρέα κατευθύνθηκε προς την οδό Τσαλδάρη, έπεσε πάνω στην ενέδρα των φασιστών ναζιστών, που άλλοι ήταν πεζοί και άλλοι σε μηχανές. Ο μαφιόζικος τρόπος που έδρασαν, θυμίζει τη δολοφονική επίθεση ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, που είχε προηγηθεί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Οι νεαροί έτρεξαν να ξεφύγουν, όταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Π. Τσαλδάρη εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Γ. Ρουπακιάς. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και επιτέθηκε στον Π. Φύσσα, που είχε μείνει πιο πίσω από την παρέα του. Ο δράστης έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε το νεαρό μουσικό επανειλημμένα στην καρδιά. Σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του, που ήταν μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και μεταλλεργάτης της Ζώνης, «το χτύπημα ήταν επαγγελματικό», όπως τον ενημέρωσαν οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Το τάγμα εφόδου που συμμετείχε στην επίθεση, γύρω στα 40 - 50 άτομα, ήταν ντυμένοι με παντελόνια παραλλαγής, μαύρες μπλούζες, ξυρισμένα κεφάλια και ορισμένοι έφεραν τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, κάποιοι είχαν σκεπασμένα πρόσωπα. Χαρακτηριστικές ήταν οι μαρτυρίες, «είδαμε να είναι παρατεταμένοι σαν τάγμα, εκτός ότι φώναζαν προσπαθώντας να μας προκαλέσουν φόβο, δεν ήθελαν να μας αφήσουν να διαφύγουμε. Ηταν όλοι σαν τάγμα, οπλισμένοι, φορώντας κράνη, είχαν σιδερογροθιές και ρόπαλα».

Να τονιστεί ότι στην κινητοποίηση του τάγματος εφόδου ακολουθήθηκε η ιεραρχική δομή για να εκτελεστεί η αποστολή. Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών έχουμε, ανάμεσα σε άλλα, τον πυρηνάρχη της τοπικής, Πατέλη, να καλεί τον Ι. Λαγό, υπεύθυνο όλης της Περιφέρειας Πειραιά και βουλευτή Β' Πειραιά, τον Ι. Λαγό να καλεί Πατέλη, τον Πατέλη να στέλνει sms προς τους άντρες του τμήματος ασφαλείας στην τοπική της Νίκαιας, τον Λαγό να στέλνει sms στον Πατέλη και πίσω και τον Ι. Λαγό να καλεί τον αρχηγό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο. Να επισημανθεί ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των χρυσαυγιτών και της ηγεσίας τους διακόπτονται το χρονικό διάστημα της επίθεσης και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και συνεχίζονται μετά, με κύρια την κλήση μεταξύ Ι. Λαγού και αρχηγού της ΧΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι από τη δικογραφία για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, προκύπτει ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας δρούσε ως συνεργάτης και πληροφοριοδότης της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επιβεβαιώνεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε σχόλιό του, για τις δηλώσεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία.

Η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες.

Αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι πίσω από τα εγκλήματα που τέλεσαν στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται η ίδια η ναζιστική οργάνωση και ιδεολογία, ότι είναι οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των ναζί, των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων, που ευθύνονται για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα.

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, κανένας νέος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την κούφια "αντιμνημονιακή" ρητορεία της Χρυσής Αυγής, πίσω από την οποία κρύβεται η στήριξή της στο καπιταλιστικό σύστημα και μάλιστα στην πιο αποκρουστική του μορφή. Να μη γίνει, με την ψήφο του, πολιτικά συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Να την καταδικάσει και να συμβάλει στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το σύστημα που τον γεννά, όπως από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει το ΚΚΕ».

Την επιστροφή του Γιάννη Λαγού στις φυλακές ζητούν με βούλευμά τους οι εφέτες του Δικαστικού Συμβουλίου, αφού ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκιση του λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Το Συμβούλιο Εφετών, με το υπ' αριθμόν 1184 βούλευμά του, διατάσσει και πάλι τον εγκλεισμό του, αφού δε συμμορφώθηκε σε απόφαση του προηγούμενου Δικαστικού Συμβουλίου και παραβίασε τους όρους τρεις φορές. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής φέρεται ότι δεν τήρησε τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού στις 29 και 30 Μάη καθώς και στις 17 Ιούνη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ