ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με όλες τις δυνάμεις στους χώρους δουλειάς

Συνεδρίασε την Κυριακή με αντικείμενο την πανεργατική απεργία και την καλύτερη οργάνωση της πάλης

Η ανάγκη να δυναμώσει η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στους χώρους δουλειάς ώστε η πανελλαδική - πανεργατική απεργία να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης με τη βάρβαρη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της υπογραμμίστηκε στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας ΟΤΑ του ΠΑΜΕ, την περασμένη Κυριακή.

Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται άμεσα συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αξιοποίηση όλων των δυνάμεων και το άνοιγμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και στόχο να γίνει ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση για τα μέτρα και το χαρακτήρα της επίθεσης. Ποια είναι η αιτία που γεννά αυτά τα μέτρα, ποιες είναι οι επιπτώσεις τους στους εργάτες και στα άλλα λαϊκά στρώματα, ποιους εξυπηρετούν. Να αναδειχθεί ότι η μόνη πραγματική διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι η γραμμή ταξικής σύγκρουσης, η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, η πάλη για φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Παράλληλα, να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες που μέσα από την πάλη για προβλήματα του κλάδου να προωθούν το συντονισμό, την κοινή δράση με τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Βασικά μέτωπα πάλης στους ΟΤΑ - όπως τα ανέδειξε η Γραμματεία - είναι η υποχρηματοδότηση των δήμων, που συνδέεται άμεσα με τους απλήρωτους εργαζόμενους και την απαξίωση και υπολειτουργία υπηρεσιών. Οι ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες οι δημοτικές αρχές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και τις οποίες θα επιταχύνουν ακόμα περισσότερο και θα φέρουν τεράστια κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους, χιλιάδες απολύσεις στους εργαζόμενους και δυσβάσταχτο κόστος στο λαό. Βασικό επίσης μέτωπο αποτελεί ακόμα η «εφεδρεία», που οδηγεί στις απολύσεις, και η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Να συγκροτηθούν Επιτροπές Αγώνα

Για το ζήτημα των ελαστικών μορφών εργασίας εισηγητικά και στις τοποθετήσεις μελών της Γραμματείας σημειώθηκε πως τα διάφορα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» αποτελούν την εμπροσθοφυλακή για την είσοδο των ιδιωτών στις υπηρεσίες και συμβάλλουν στο σπάσιμο των ΣΣΕ, στο χτύπημα των ειδικοτήτων, στην ανακύκλωση των ανέργων κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα απασχολούνται με χειρότερους όρους εργασίας απ' ό,τι προβλέπουν οι σχετικές ρυθμίσεις της κλαδικής ΣΣΕ και το φαινόμενο των απλήρωτων εργαζομένων έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις. Οι ταξικές δυνάμεις απαιτείται να πρωτοστατήσουν για την οργάνωση των εργαζομένων αυτών με τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, με την εγγραφή τους στα σωματεία.

Τέλος, έγιναν αναφορές στη δράση των άλλων δυνάμεων - ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ - που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε λογικές αποδοχής και εξωραϊσμού της ΕΕ και διαχείρισης του καπιταλισμού. Στην κατεύθυνση αυτή εμφανίζονται επιφανειακά ως αντιμνημονιακές δυνάμεις, συγκαλύπτουν το χαρακτήρα και την αιτία της κρίσης και ισχυρίζονται ότι είναι δυνατόν εντός του καπιταλισμού να εφαρμοστούν φιλολαϊκές πολιτικές.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες και στον Πειραιά

Στόχος οι εργάτες να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της απεργίας μέσα από γενικές συνελεύσεις

Από την πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Από την πρόσφατη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Με στόχο η πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη να είναι εφαλτήριο νέων αγώνων, αποφασιστικό βήμα μπροστά στην ανασύνταξη του κινήματος με βάση τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι των μονοπωλίων, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον Πειραιά έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία της, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση στο πρώτο λιμάνι θα γίνει στις 10.30 το πρωί στον ηλεκτρικό σταθμό.

Ταυτόχρονα με τις περιοδείες, τις συσκέψεις και τις εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές, ιδιαίτερη είναι η σημασία που δίνεται, η απόφαση για απεργία να είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, όπου οι εργαζόμενοι «ενίσχυσαν» την απόφαση της διοίκησης του κλαδικού τους ταξικού σωματείου μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις. Χτες έγινε συνέλευση στο εργοστάσιο LEVER. Οι περιοδείες και οι συσκέψεις που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες από τη διοίκηση του κλαδικού τους σωματείου, με συζήτηση εργάτη τον εργάτη, είχαν ως αποτέλεσμα την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική συνέλευση, την απόφαση για απεργία να υπερψηφίσει η συντριπτική πλειοψηφία, αλλά και να αναπτυχθεί πλούσιος προβληματισμός στη διάρκεια της συνέλευσης και το λόγο να πάρουν πολλοί εργάτες. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν ακριβώς «πώς όλοι οι εργάτες θα σηκώσουμε κεφάλι». Αναδείχθηκε η ανάγκη «του αγωνιστικού ξεσηκωμού» για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της, της εξουσίας του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Ανάλογο ήταν το κλίμα και στη μαζική συνέλευση που έγινε προχτές στο εργοστάσιο «ΕΛΑΪΔΑ».

Αύριο Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνέλευση στο εργοστάσιο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ενώ μέχρι το τέλος της βδομάδας θα έχουν γίνει συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια.

Απόφαση για απεργία μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις έχουν πάρει επίσης η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών.

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, του οποίου ήδη η διοίκηση έχει αποφασίσει απεργία, με συσκέψεις και περιοδείες, οργώνει τους χώρους δουλειάς και καλεί να συμμετέχουν μαζικά οι εμποροϋπάλληλοι στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 23 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Συνελεύσεις και συσκέψεις
  • Σήμερα, Τρίτη 18 Σεπτέμβρη:

- Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΦΑΓΕ προχωρά σε στάση εργασίας, 1 μ.μ. - 3 μ.μ., και Γενική Συνέλευση. Σε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση προχωρά την ίδια μέρα και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΒΓΑ.

- Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, προχωρά σε συσκέψεις στα εργοστάσια του «ΦΕΙΔΑ» και του «ΑΓΓΛΟΥΠΑ».

  • Αύριο Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη:

- Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

- Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ) οργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

- Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 8 π.μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στο ΙΚΑ Ζακύνθου.

- Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, προχωρά σε συσκέψεις στο εργοστάσιο της «MEDIA STROM».

- Ευρεία σύσκεψη διοργανώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κινητοποίηση ενόψει της απεργίας

Αύριο, στις 11 π.μ. στο ΙΚΑ και στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία της Νάουσας, θα πραγματοποιηθεί το παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στη συγχώνευση - κλείσιμο Νοσοκομείου και ΙΚΑ που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς της πόλης και πλέον εντάσσεται και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Γενικής Απεργίας. Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, το ΕΚ Νάουσας διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚ Νάουσας, καλεί όλους τους φορείς και το λαό να δώσουν αποφασιστικό και μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο, να απαιτήσουν να μη συγχωνευτούν - κλείσουν Νοσοκομείο και ΙΚΑ Νάουσας, να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό όλες οι κλινικές και οι υπηρεσίες έτσι ώστε να καλύπτουν πλήρως όλες τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Να παλέψουν συλλογικά - οργανωμένα, με αποφάσεις όλων των φορέων, σωματείων, συλλόγων ώστε να μη μείνει κανένας αγιάτρευτος και χωρίς φάρμακα είτε είναι ασφαλισμένος είτε όχι.

«Εμπρακτα, συλλογικά και οργανωμένα, με αποφάσεις των ΔΣ να συμπαρασταθούμε τους εργαζόμενους, μαγαζάτορες και αγρότες που βρέθηκαν ανασφάλιστοι, άνεργοι και χωρίς εισόδημα. Να υπερασπιστούμε το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, την υγεία. Να μην επιτρέψουμε να κλείσουν ΙΚΑ και Νοσοκομείο», σημειώνει.

Σε Ξάνθη και Λάρισα

Συλλαλητήριο ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, που φέρνουν η τρικομματική συγκυβέρνηση η τρόικα και η ΕΕ, διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης, αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που σχεδιάζει η Λαϊκή Επιτρόπή (ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ) στην πορεία προς τη γενική απεργία. «Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας», σημειώνει σε ανακοίνωση - κάλεσμα προς το λαό.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πανελλαδική απεργία, αγωνιστική συγκέντρωση οργανώνει, αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία, και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική απεργία, την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, καθώς και στην αγωνιστική συγκέντρωση που οργανώνει το ΕΚΛ, αύριο Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ., στον ίδιο χώρο, αποφάσισε, σε συνεδρίασή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας. Αντίστοιχες αποφάσεις πάρθηκαν, μετά από συνελεύσεις και από τις σωματειακές επιτροπές, στα Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα» και στην επιχείρηση Alex Pak.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Μέτωπο με τους εργάτες και το λαό

Καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 26 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας

Κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 26 Σεπτέμβρη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, στις 11 πμ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Στο κάλεσμα, που παρουσιάστηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων της Ομοσπονδίας, αναφέρεται:

Επειδή

τη ζωή μας καθημερινά την κάνουν κόλαση

Επειδή

η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένη, με κάθε τρόπο, να περάσει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ

Επειδή

όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή συμφώνησαν στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ για το 2014-2020, που σφάζει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, για να συνεχίσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι να εκμεταλλεύονται αγρότες - κτηνοτρόφους και καταναλωτές, αγοράζοντας φθηνά και πουλώντας πανάκριβα, για ν' αυξάνουν την κερδοφορία

Επειδή

ακόμα δεν έχουν φτάσει στον πάτο το λαό και παίρνουν και θα συνεχίσουν να παίρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνηση και τρόικα

Επειδή

όλοι, ανεξάρτητα από το τι ψηφίσαμε, είμαστε αγανακτισμένοι και ανήσυχοι και λέμε «κάτι πρέπει να γίνει»

Επειδή

αποδεδειγμένα, και με βάση την πείρα που έχει ο καθένας μας, κανείς μόνος του, χωρίς οργάνωση στους συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα, χωρίς συζήτηση στις συγκεντρώσεις στα χωριά και στους χώρους δουλειάς, δεν μπορεί να αντισταθεί αποτελεσματικά

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του Νομού μας, την Τετάρτη, 26 Σεπτέμβρη, να έλθουν, με κάθε μέσο, από τα χωριά στην πόλη, για να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που οργανώνουν, στις 11 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία, οι αγωνιστικές συσπειρώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και εργατικά σωματεία.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες ενώνουμε τις αγωνιστικές δυνάμεις μας με τα αγωνιστικά μέτωπα των εργατών, των ΕΒΕ, των νέων, των γυναικών που αμφισβητούν τα μονοπώλια και μάχονται για τη λήψη μέτρων ανακούφισης του λαού, για την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων, σε μια πορεία ρήξης και ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας.

Η ΠΑΣΥ Εβρου

Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, καλεί η ΠΑΣΥ Εβρου τους αγροτικούς συλλόγους και τους αγρότες του νομού. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της σημειώνει:«Στην επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται να απαντήσουμε με την δική μας αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης μας». Ενώ μεταξύ άλλων, καλεί «να συμβάλουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την εφαρμογή μιας φιλοαγροτικής πολιτικής που θα αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, θα σέβεται το περιβάλλον και θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών».

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΔΕΔΥ
Καλλιεργεί επανάπαυση

Σύσκεψη Ομοσπονδιών συγκάλεσε χτες η ΑΔΕΔΥ μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. Συμμετείχαν 5 από τις 45 Ομοσπονδίες - μέλη της ΑΔΕΔΥ.

Οι τοποθετήσεις εκπροσώπων της ΠΑΣΚ επικεντρώθηκαν κυρίως στο ζήτημα του συντονισμού της δράσης για την προετοιμασία της απεργίας. Ωστόσο, οι ίδιες δυνάμεις στη συντριπτική πλειοψηφία των Ομοσπονδιών αρνούνται σταθερά την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε η απεργία να γίνει δική τους υπόθεση (η βασικότερη προϋπόθεση για την επιτυχία της) και βάζουν εμπόδια σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Παράλληλα, είναι αυτές που αρνήθηκαν στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ (είχε γίνει πριν την κήρυξη της γενικής απεργίας) την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για απεργία στο Δημόσιο, ως βήμα οργάνωσης για την επιτυχίας της Γενικής Απεργίας.

Χαρακτηριστικό του ρόλου της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ είναι ότι και στη χτεσινή σύσκεψη στέλεχος της ΠΑΣΚ πρόβαλλε την αντίληψη ότι τα μέτρα αυτά θα είναι και τα τελευταία. Δηλαδή, λένε στους εργαζόμενους να υπομένουν για λίγο καιρό ακόμα και όλα θα πάνε καλύτερα, ακόμα και αν περάσουν τα μέτρα, γιατί δεν θα έχουν να περιμένουν κάτι άλλο χειρότερο !!!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

Ψήφισμα στήριξης της Πανελλαδικής Απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη υιοθέτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΓΕ, στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο. Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ ρίχνονται με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Το κάλεσμα της ΟΓΕ έχει ως εξής:

«Καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις συνταξιούχες, τις σπουδάστριες, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη.

Με τη συμμετοχή μας να φτάσει το μήνυμα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά ότι δεν αποδεχόμαστε και αντιπαλεύουμε οργανωμένα τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας τσακίζουν για να αυγαταίνουν τα κέρδη των εκμεταλλευτών του μόχθου μας, των τραπεζιτών και των μονοπωλίων.

Ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία είναι τα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση.

Απορρίπτουμε τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα και μνημόνια που μας ρίχνουν στην ανεργία, στη μαύρη εργασία, μας στερούν την κοινωνική ασφάλιση, τα κοινωνικά - προνοιακά επιδόματα, μας αφήνουν χωρίς δημόσια νοσοκομεία, χωρίς φάρμακα, αφήνουν χιλιάδες παιδιά έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μας πετσοκόβουν τις συντάξεις, ζητάνε δουλειά μέχρι το 70.

Αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη και είναι υπεύθυνοι για την κρίση, τώρα μας ζητάνε να ματώσουμε πληρώνοντας φόρους και χαράτσια για να διατηρήσουν τα κέρδη και την εξουσία τους. Ηρθε η ώρα να τους πούμε το μεγάλο «όχι». Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι η ανασφάλεια, η φτώχεια και η ανεργία.

Να δώσουμε την αγωνιστική μας απάντηση στις 26 Σεπτέμβρη οργανώνοντας την επιτυχία της απεργίας. Αποφασιστικά με αισιοδοξία και πίστη στο δίκαιο αγώνα μας με στόχο την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των αντεργατικών νόμων, καμία αναγνώριση του χρέους και των διαπραγματεύσεων. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν! Αποδέσμευση από την ΕΕ για το φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Οι σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ περήφανα και μαχητικά απαντάμε στις 26 Σεπτέμβρη».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Αντεπίθεση με τη Γενική Απεργία

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) μπροστά στη Γενική Απεργία την Τετάρτη, 26 του Σεπτέμβρη.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η επόμενη μέρα για να είναι καλύτερη και να μας συμπεριλαμβάνει, απαιτεί να ανατραπεί η πολιτική που εφαρμόζεται. Η ξένη και ντόπια τρόικα, τα κατοχικά μνημόνια, οι τοκογλύφοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, οι πολυεθνικές, οι μεγαλοεργολάβοι και οι καναλάρχες μας θέλουν εξαθλιωμένους, άνεργους, φτωχούς, χωρίς δικαιώματα, επαίτες, αναλώσιμους και το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των ηγεσιών μας, τους έχει βοηθήσει σημαντικά για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Εχουμε μεγάλη ευθύνη αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το στόχο τους. Την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012 το κλείσιμο των καταστημάτων μας, η συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία, στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, πρέπει να σηματοδοτήσει τη δική μας αντεπίθεση ενάντια στη βαρβαρότητα, το μεσαίωνα και την κόλαση που βιώνουμε.

Και, ας μην κρυβόμαστε, ο στόχος πρέπει να είναι ξεκάθαρος: Ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όσων την υλοποιούν».

ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση για την Ασφάλιση

Στις 10 π.μ. στο ΕΚΛ

Αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον ΕΟΠΥΥ και βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και για τα μέτρα που πλήττουν την κοινωνική ασφάλιση, οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), σήμερα Τρίτη, 18 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στο ΕΚΛ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ