Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11627

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προτάσεις για βιβλία - συντροφιά για το καλοκαίρι

Eurokinissi

«Πολυτέλεια» για τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες έχει γίνει η ξεκούραση και η αναψυχή, με χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να στερούνται φέτος τη δυνατότητα ακόμα και για ολιγοήμερες διακοπές. Τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, είτε αυτές συνοδευτούν από κάποια μικρή «απόδραση», είτε κυλήσουν «εντός των τειχών», μπορούν να γεμίσουν οι σελίδες ενός βιβλίου. Η Πολιτιστική Επιτροπή του Προεδρείου της ΟΓΕ έχει φροντίσει να συμβάλει με τις ιδέες και τις προτάσεις της, ώστε να είναι η μικρή ανάπαυλα του καλοκαιριού όχι μόνο ευχάριστη αλλά και εποικοδομητική.


ΣΕΛ.  16


ΤΖΙΟΥΖΕΠΕ ΒΕΡΝΤΙ
Διακόσια χρόνια από τη γέννησή του

Στο κέντρο της προσοχής του σπουδαίου συνθέτη Τζιουζέπε Βέρντι είναι οι τύχες των απλών ανθρώπων, η κοινωνική ανισότητα, οι προλήψεις των κοινωνικών στρωμάτων.


ΣΕΛ.  3
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι αρχαιότητες... ως «εμπόδιο»

Το Γενάρη του 2012, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, συζητήθηκε το θέμα συμπληρωματικής σύμβασης για το αρχαιολογικό κομμάτι της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης. Προέκυψε ότι η αρχαιολογική έρευνα στο έργο φέρνει στην επιφάνεια έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας...


ΣΕΛ.  4  -  5
TESS
Διάδοχος του «Κέπλερ» στην αναζήτηση εξωπλανητών

Η αποστολή «Κέπλερ» της NASA έχει αποδειχτεί πολύ επιτυχημένη. Εχει ανακαλύψει χιλιάδες πιθανούς εξωπλανήτες - πλανήτες που περιφέρονται γύρω από άλλα άστρα εκτός του Ηλιου - από τους οποίους τουλάχιστον 100 έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Πολλοί από αυτούς μοιάζουν αρκετά στη Γη από πλευράς μεγέθους.


ΣΕΛ.  9
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Oικοδόμημα υπό κατάρρευση

Ανοιξε χτες η αυλαία (πέφτει αύριο) της πρώτης αγωνιστικής του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League. Ενα οικοδόμημα που βέβαια αντανακλά την εικόνα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Είναι γνήσιο προϊόν του καπιταλισμού.


ΣΕΛ.  7  -  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ