ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Ιούλη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Μετάλλια και πολλές υποσχέσεις σε Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ στον Γ. Κυριαζή

Με ένα μετάλλιο και πολύ καλές επιδόσεις ολοκλήρωσε η Εθνική νέων τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ23 που διεξήχθη στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.

Ο Γιάννης Κυριαζής ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στον ακοντισμό, μετά τη βολή του στα 81,08 μέτρα, αφήνοντας πίσω του τον Μολδαβό Αντριάν Μαρντάρε με 78.76 μ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος Νόρμπερτ Ρίβαζ-Τοτ με 83.08 μ., μία επίδοση που αποτελεί και εθνικό ρεκόρ. Ο Ελληνας αθλητής προσπάθησε ακόμα και για το χρυσό αλλά δεν μπόρεσε. Μετά τον αγώνα, ο Γ. Κυριαζής δήλωσε πως «εννοείται πως ένα μετάλλιο είναι πάντα το ζητούμενο. Ομως εγώ σήμερα δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνισή μου. Μπήκα βιαστικά στον αγώνα για να κάνω τα πολλά μέτρα. Εκανα αρκετά λάθη, με ταλαιπώρησε αρκετά και ο αέρας κι έτσι δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα».

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ συγχαίρει τον Γ. Κυριαζή «για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, στον ακοντισμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, που διεξάγεται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας. Το μετάλλιο αυτό είναι το πρώτο που κατακτά η χώρα μας στον ακοντισμό, στην ιστορία της διοργάνωσης. Καλή δύναμη για τη συνέχεια με πολλές επιτυχίες».

18 μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Αντίστοιχα καλή ήταν η εμφάνιση των αθλητών μας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου, όπου η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε 18 μετάλλια (εννέα κάθε μέρα). Ειδικότερα, στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Κώστας Μπανιώτης (ύψος), Κατερίνα Δαλάκα (100 μ.), Γρηγορία Κεραμιδά (200 μ.), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.), Τατιάνα Γκούσιν (ύψος) και Λίλη Αλεξούλη (μήκος).

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιάννης Νυφαντόπουλος (100 μ.), Αννα Βασιλείου (400 μ.), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (800 μ.), Κατερίνα Δαλάκα (400 μ. εμπ.), Χριστίνα Αλβερτσιάν (τριπλούν), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Παναγιώτης Τρυβιζάς (200 μ.), Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (επί κοντώ), Παρασκευάς Μπατζάβαλης (ακοντισμός) και Ανθή Κυριακοπούλου (1.500 μ.), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι Γιώργος Τεσσαρομάτης (ύψος) και Ευαγγελία Σοφάνη (σφαιροβολία).


ΤΕΝΙΣ
Ιστορία έγραψε ξανά ο Φέντερερ

Associated Press

Το 8ο ήταν και το πιο σημαντικό για τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας, στα 36 του χρόνια κατάφερε κάτι μοναδικό. Να σηκώσει για όγδοη φορά το τρόπαιο του Γκραν Σλαμ του Γουίμπλεντον (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) και μάλιστα να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του τελικού, αφού δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του Μαρίν Τσίλιτς να πάρει ούτε ένα σετ (επικράτησε με 3-0 σετ σε 1 ώρα και 41 λεπτά). Αυτό το έχουν πετύχει άλλοι τέσσερις τενίστες (και ο Φέντερερ δύο φορές).

Στις γυναίκες νικήτρια του Γκραν Σλαμ ήταν η Ισπανίδα Γκαμπρίν Μουγκουρούθα, που νίκησε την Βίνους Γουίλιαμς με 2-0 σετ (7-5, 6-0) σε 1 ώρα και 17 λεπτά. Με τη νίκη της αυτή η 23χρονη μετρά δύο τίτλους σε μεγάλες διοργανώσεις, με τον προηγούμενο να είναι αυτός του περσινού Ρολάν Γκαρός.

Με την ολοκλήρωση του Γουίμπλεντον, οι αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη είναι αρκετές. Η πιο σημαντικές είναι η πρωτιά (πλέον) της Καρολίνα Πλίσκοβα, που έχει αφήσει πίσω της τις Αντζελίκ Κέρμπερ και Σιμόνα Χάλεπ, αλλά και το «πλασάρισμα» στην 5η θέση της νικήτριας του τουρνουά. Στους άνδρες, τα πράγματα παρέμειναν περίπου ίδια, με μόνη εξαίρεση την 3η θέση όπου βρίσκεται πλέον ο Φέντερερ και το «ψαλίδισμα» της διαφοράς του από τον Ράφα Ναδάλ και τον πρωτοπόρο Αντι Μάρεϊ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους Ελληνες και τις Ελληνίδες αθλήτριες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ηλικία των 19 ετών κατάφερε να βρίσκεται στην 167η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ενώ η Μαρία Σάκκαρη, με την πορεία της μέχρι τον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον, είναι στην 94η θέση, 10 θέσεις πίσω από την καλύτερή της (84η).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ