ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Ιούλη 2001
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός και η εκμετάλλευση

Από τη συμμετοχή στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στη Γενεύη
Από τη συμμετοχή στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στη Γενεύη
«Ο αγώνας επιβάλλεται να αναπτύσσεται σε κάθε χώρα και ταυτόχρονα να συντονίζεται σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο». Αυτό υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), με αφορμή τη συμμετοχή των φίλων και στελεχών του ΠΑΜΕ, στις διαδηλώσεις της Γένοβας.

Ο αγώνας αυτός, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο, είναι ανάγκη να παίρνει ουσιαστικό περιεχόμενο και να βαθαίνει την αντιπαράθεση της εργατικής τάξης με τους εκμεταλλευτές της. Να αναδειχτεί ότι το μέλλον για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι ο καπιταλισμός και η εκμετάλλευση. Δεν είναι οι κεντροδεξιές και οι κεντροαριστερές καρικατούρες του.

Το ΠΑΜΕ, όπως είναι γνωστό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, συμμετέχει ενεργά στις διαδηλώσεις της Γένοβας, με κορύφωση τη μεγάλη εργατική και λαϊκή διαδήλωση του Σαββάτου στην Πιάτσα Κουάτρο που θα ξεκινήσει από τις 12 το μεσημέρι.

Ο χαρακτήρας που δίνει το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα για τη Γένοβα, υπογραμμίζεται, είναι αντικαπιταλιστικός, αντιιμπεριαλιστικός, αντιμονοπωλιακός, αντιπαλεύει τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης, αντιμάχεται τη φτώχεια και την εξαθλίωση για την Εργατική Τάξη της Ευρώπης και αποκαλύπτει τη συγκέντρωση αμύθητου πλούτου στα χέρια μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

Το ΠΑΜΕ, επισημαίνεται αμέσως μετά στο κείμενο, με τη συμμετοχή του στη Γένοβα, δυναμώνει ταυτόχρονα και την αγωνιστική του δράση μέσα στην ίδια τη χώρα μας, σ' αντίθεση με τη λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει την ψευδαίσθηση ότι με την «εμφάνισή του» στη Γένοβα εξαντλεί... το χρέος του.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους πάνω από 500 φίλους και στελέχη του, που θα μεταβούν στη Γένοβα, να καταδικάσουν έμπρακτα τον εντεινόμενο αυταρχισμό και επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος των λαών της Ευρώπης που έχει εξαπολύσει αυτές τις μέρες η ιταλική κυβέρνηση, σε συνεργασία με όλες τις κυβερνήσεις των κρατών -μελών της ΕΕ.

Τέλος, τα πούλμαν του ΠΑΜΕ από την Αθήνα θα αναχωρήσουν αύριο Πέμπτη 19 Ιούλη, στις 2.00 μ.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη για την Πάτρα όπου θα συναντηθούν με τα πούλμαν από την Πελοπόννησο. Από την Ηγουμενίτσα θα επιβιβαστούν στα πλοία οι διαδηλωτές από Θεσσαλία και Μακεδονία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ