Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Μάη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11552

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Εντείνονται οι ετοιμασίες για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 23 Μάη

ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Σήμερα στις 8 μ.μ. η συγκέντρωση - συναυλία για την υπεράσπιση του πάρκου «Τρίτση»

ΣΕΛ.  3

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ οι συντάξεις των ΕΒΕ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ, με την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει, θα συνεχίσει τον αγώνα, τη διεκδίκηση, έτσι ώστε να υπερασπιστούμε το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα και τις συντάξεις των εργαζομένων, που αυτή τη στιγμή και στο χώρο των αυτοαπασχολουμένων πλήττονται δραματικά

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε χτες με το Σύλλογο εργαζομένων και το Σύλλογο συμβασιούχων στον ΟΑΕΕ καθώς και τη διοικητή του Οργανισμού, Γεωργία Κοτίδου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κόμματος για την Κοινωνική Ασφάλιση, όπου ενημερώθηκε για την τραγική κατάσταση του Ταμείου και για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων. Επίσης μίλησε σε μαζική συγκέντρωση των συμβασιούχων του Οργανισμού, οι οποίοι εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στα γραφεία του, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, τόσο στη Βουλή, όσο με άλλες δραστηριότητες, έτσι ώστε να γίνει γενικά γνωστό το πρόβλημα, να διεκδικηθεί και σε κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, να μπορέσει να βρει οριστική λύση.


ΣΕΛ.  3

ΕΕΔΥΕ
Αύριο η 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Από τον Τύμβο του Μαραθώνα, στις 8 το πρωί, θα ξεκινήσει, αύριο, Κυριακή, η 34η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο τερματισμός θα γίνει στις 7 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.


ΣΕΛ.  6

ΚΚΕ
Ο λαός να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή

Σε σχόλιο για τα χτεσινά γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ο λαός χρειάζεται, με την πάλη του στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να απομονώσει τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής και να αντιπαλέψει το σύστημα που τη γεννά, τη θρέφει και την αξιοποιεί σε βάρος του εργαζόμενου λαού και των αγώνων του. Το σύστημα τη χρησιμοποιεί επίσης και για να καλλιεργεί το αντιδραστικό κατασκεύασμα της "θεωρίας των άκρων", βάζοντας στο στόχαστρο τις ριζοσπαστικές ιδέες και τη λαϊκή πάλη».



«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Οι πυροσβέστες με τους αγώνες των εργαζομένων

ΣΕΛ.  14
ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον Χαρίλαο Φλωράκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση οχτώ χρόνων από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη (22/5/2005) η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 26 Μάη στις 12 το μεσημέρι, στην πατρίδα του, το Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, στην τοποθεσία του «Αϊ-Λια».


ΣΕΛ.  7
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Προαναγγέλλει νέα καταιγίδα μέτρων

ΣΕΛ.  9
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
«Πλεονέκτημα» στο κεφάλαιο συνθλίβοντας το λαό

ΣΕΛ.  9
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Πανηγυρίζουν για τα εφιαλτικά μέτρα

ΣΕΛ.  10
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την προστασία της Αττικής από τις πυρκαγιές

ΣΕΛ.  15
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΜΕ
Πάλη για δημόσιους - δωρεάν παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  24
ΠΑΜΕ
Απαίτησε μέτρα για τους εργάτες γης στη Μανωλάδα

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ