ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Μάη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.
Βρώμικη σύμπραξη με στόχο το κίνημα

Η συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ δείχνει ότι τα δυο κόμματα αλληλοσυμπληρώνονται στην προσπάθεια που καταβάλλουν μαζί με τη ΝΔ να σκύψει ο λαός το κεφάλι και να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα

Εικόνες σαν κι αυτή παγώνουν το αίμα στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Το ΚΚΕ συσπειρώνει και πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης. Αυτό είναι που τους φοβίζει. Γι' αυτό επιτίθενται με βρωμιές και αθλιότητες στο Κόμμα
Εικόνες σαν κι αυτή παγώνουν το αίμα στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Το ΚΚΕ συσπειρώνει και πρωτοστατεί στην οργάνωση της λαϊκής πάλης. Αυτό είναι που τους φοβίζει. Γι' αυτό επιτίθενται με βρωμιές και αθλιότητες στο Κόμμα
Με βρώμικα υπονοούμενα περί σύμπραξης του ΚΚΕ με τη ΝΔ, μετά τη συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Α. Σαμαρά, που έγινε ύστερα από αίτημα του τελευταίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε χτες να συκοφαντήσει το Κόμμα. Επιβεβαίωσε και μ' αυτόν τον τρόπο την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα και να απαντήσει στην εμπεριστατωμένη κριτική που ασκεί το ΚΚΕ στην αντιλαϊκή στρατηγική που συνυπηρετούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Σύμμαχος της κυβέρνησης στη νέα προσπάθεια να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ έσπευσε για μια ακόμη φορά το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., με τον εκπρόσωπό του να καταφεύγει σε φαιδρότητες προκειμένου να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση και να θολώσει τα νερά για την κρυστάλλινη στάση του ΚΚΕ απέναντι στα κόμματα της πλουτοκρατίας. Πληρωμένη απάντηση έδωσε και στους δυο με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (δημοσιεύεται δίπλα).

Σχολιάζοντας τη συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο Γ. Πεταλωτής είπε: «Ζούμε και παραδοξότητες (...) Είναι πραγματικά παράδοξο, και καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όταν η κ. Παπαρήγα αρνήθηκε να προσέλθει στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα διαφάνειας του πολιτικού συστήματος, προτιμά να συσκέπτεται - όπως θα κάνει και ο κ. Τσίπρας αύριο - με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά. Αυτές οι παραδοξότητες είναι ενέργειες των κομμάτων της Αριστεράς, που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας. Νομίζω ότι θα πρέπει τα κόμματα της Αριστεράς να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί προτιμούν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκεί φαίνεται και η ευθύνη όλων μας για το πώς αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών της χώρας μας, αλλά και του Ελληνα πολίτη».

Στο ίδιο πνεύμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης, μ' έναν ανερμάτιστο λόγο, δήλωσε: «H κ. Παπαρήγα και το ΚΚΕ στις ασχήμιες τους, όπως ο αποκλεισμός των κρουαζιερόπλοιων και των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, βρήκαν αναγνώριση από τον κ. Σαμαρά. Οσον αφορά στις επαναλαμβανόμενες ύβρεις τους, ισχύει η γνωστή συνταγή που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τον Πλουμίδη, τον Μπελογιάννη, τον Ζαχαριάδη, ακόμη και για τον Αρη Βελουχιώτη. Η μιζέρια. Οι ηττημένοι του χθες αναζητούν τη ρεβάνς σήμερα. Ελπίζουμε ότι η Ρηγίλλης θα σταματήσει να ταΐζει το ΚΚΕ όπως όταν ήταν κυβέρνηση. Τότε το στήριζε οικονομικά, τώρα ηθικά. Μπράβο της!».

Φοβούνται το λαό και τη δύναμή του

Μετά τη συνέργεια στην προβοκάτσια και στην αξιοποίησή της ύστερα από τη μεγαλειώδη απεργία της 5ης του Μάη, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. έρχονται μέσα σε λίγες μέρες να συμπράξουν με ψέματα ξανά σε βάρος του ΚΚΕ. Καθόλου τυχαία, η άθλια επίθεση έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα.

Είναι φανερό ότι ο φόβος τους για το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι αυτός που ενεργοποιεί τα πιο βρώμικα αντανακλαστικά σε βάρος της πολιτικής πρωτοπορίας του. Την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική υπηρετεί και η ΝΔ, η οποία έχει αναλάβει το δικό της ξεχωριστό ρόλο στη συκοφάντηση του κινήματος, ζητώντας την καταστολή των εργατικών αγώνων, με το επιχείρημα ότι «πλήττουν την οικονομία».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συκοφαντία από το ΠΑΣΟΚ με συνεργάτη τον ΛΑ.Ο.Σ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ.

Με σχόλιό του για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ., το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Αυτό που ενοχλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. είναι ότι το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πλουτοκρατία και τις αντιπαλεύει είτε είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει ξανά το ψεύδος και τη συκοφαντία κατά του ΚΚΕ, με τον συνεργάτη της ΛΑ.Ο.Σ., περί "ανίερων συμμαχιών" με τη ΝΔ, φανερώνει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ψεύδεται ασύστολα, όταν προσποιείται ότι δε γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ δεν προσήλθε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και αυτό, παρότι είναι γνωστό ότι η πρώτη ήταν ενημέρωση εκ των υστέρων, καθώς το μνημόνιο το είχε ψηφίσει ήδη στη Βουλή, ενώ στη δεύτερη η προσέλευση του ΚΚΕ θα σήμαινε αποδοχή του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος που διέπραξε μια μέρα πριν τη συνάντηση.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. συνολικά με τη δράση και τον αντικομμουνισμό του, εκτός από τη φασίζουσα νοοτροπία του, αποδεικνύει μέρα με τη μέρα ότι γίνεται όλο και πιο χρήσιμος και αναντικατάστατος συνεργάτης και βοηθός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στο να λαμβάνει άγρια αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για να κάνει την πιο βρώμικη δουλειά, της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αυτό το κόμμα βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, θέλει να γυρίσει το λαό δεκαετίες πίσω.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες. Θα πάρουν θέση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, που αντιπαλεύει τα βάρβαρα μέτρα που υπηρετούν την πλουτοκρατία ή με την ανοχή τους θα επιτρέψουν την υποταγή του λαϊκού κινήματος και την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας;».

Φτηνοί αυτοί, φτηνή και η λάσπη τους

«

Είναι πραγματικά παράδοξο, και καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όταν η κ. Παπαρήγα αρνήθηκε να προσέλθει στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητηθούν συγκεκριμένα θέματα διαφάνειας του πολιτικού συστήματος, προτιμά να συσκέπτεται με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά. Αυτές οι παραδοξότητες είναι ενέργειες των κομμάτων της Αριστεράς, που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας. Νομίζω ότι θα πρέπει τα κόμματα της Αριστεράς να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί προτιμούν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αυτά έλεγε χτες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβάζοντας προφανώς το ίδιο ραβασάκι με το ΛΑ.Ο.Σ.. Το γεγονός εξάλλου ότι αντέδρασαν σε κοινή γραμμή με το ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί κολαούζων του ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέται ο Πεταλωτής γιατί το ΚΚΕ δεν πήγε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Κοροϊδεύει το λαό. Το ΠΑΣΟΚ έκανε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και πέρασε στη Βουλή τροπολογία με την οποία ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι υποχρεωμένος να φέρνει στη Βουλή για ψήφιση τα όσα συνυπογράφει με την ιμπεριαλιστική τρόικα. Το ΚΚΕ, ενώ είχε δηλώσει οτι θα συμμετέχει στη σύσκεψη, αντέδρασε σ' αυτή την κατάπτυστη ενέργεια και γι' αυτό δεν πήγε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση επιχειρεί μάταια να διαγράψει από το μυαλό του λαού την αθλιότητά της και το γεγονός ότι καταπατά ακόμα και αυτούς τους θεσμούς της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Γι' αυτό επιτίθεται στο ΚΚΕ για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας συνειδητά ψέματα.

Ο Πεταλωτής εγκαλεί το ΚΚΕ επειδή δέχτηκε το αίτημα Σαμαρά για μια τυπική συνάντηση. Το ΚΚΕ δεν παίζει με τις εντυπώσεις, δεν κάνει πολιτική με βάση τη συγκυρία. Τον Ιούνη του 2006, όταν ο Γ. Παπανδρέου, σαν επικεφαλής τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε ανάλογο αίτημα για συνάντηση με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ΚΚΕ δέχτηκε. Η συνάντηση έγινε στις 9 του Ιούνη στον Περισσό. Τα ξέρει αυτά ο Πεταλωτής. Οπως ξέρει ότι το ΚΚΕ έχει σταθερό μέτωπο απέναντι και στους δύο, στην αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετούν. Η σπέκουλα που επιχειρούν σε βάρος του Κόμματος είναι πολύ φτηνή και δείχνει ότι δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν μαζί του. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα, να εγκαταλείψουν τα αστικά κόμματα και να συστρατευτούν με το ΚΚΕ. Είναι μονόδρομος για την ίδια τη ζωή των οικογενειών τους.


Π.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ