ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Μάη 2010
Σελ. /40
Εργάτες που συναντήθηκαν στους αγώνες

Βροντερό «παρών» από Ηπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Λευκάδα. Πολυάριθμο μπλοκ της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Από νωρίς το πρωί στο ΟΑΚΑ καταφθάνουν διαδοχικά το ένα μετά το άλλο τα λεωφορεία. Η κούραση από το πολύωρο ταξίδι δεν μπορεί να κάμψει τον διάχυτο ενθουσιασμό, δεν κρύβει τη λάμψη στα μάτια. Πειθαρχημένα και συγκροτημένα, με βροχή τα συνθήματα. Μαζί με τα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος και εργάτες από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς που συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους αγώνες, όπως οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ» στα Γιάννενα.


«Ενθάδε κείτονται... »

*

Ξεχωριστό στιγμιότυπο στη συγκέντρωση αποτέλεσε το δρώμενο που έστησαν Κνίτες και Κνίτισσες από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάζοντας τον ελληνικό λαό αλυσοδεμένο να σέρνεται πίσω από τις αποφάσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης. Μαζί τους και οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους δορυφόροι που σε αγαστή συνεργασία βάζουν ταφόπλακα στις λαϊκές κατακτήσεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το 13ο και 14ο μισθό, κλπ. Το μαρτυρούσαν οι πικέτες - «φέρετρα» που φορούσαν οι νεολαίοι. «Ενθάδε κείτονται...».


«Μη τ'σκιάζεσαι»

Τα τύμπανα από το μπλοκ της Αρτας δίνουν το ρυθμό, το ευρηματικό σύνθημα «Μη τ'σκιάζεσαι, πελέκα τς'» τυπωμένο σε μπλουζάκια αποσπά την προσοχή και τα πειράγματα. Τουρίστες και άλλοι περαστικοί αποθανατίζουν το μπλοκ της περιοχής που συνεχίζει ακατάπαυστα να φωνάζει για το δίκιο των ανθρώπου του μόχθου και του λαού, για το μονόδρομο της οργανωμένης πάλης μαζί με το ΚΚΕ, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό.


15 ΜΑΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕΔιαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org