ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
Σελ. /24
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκεντρώσεις ενάντια στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και την εμπλοκή της Ελλάδας

Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συνεχίζουν να απευθύνονται στους εργαζόμενους, στη νεολαία, και τους καλούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην πάλη των λαών, να παλέψουν για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τους καλούν να συζητήσουν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό και στα Βαλκάνια, και την ανάγκη κλιμάκωσης της δράσης ενάντια στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και στη συμμετοχή της κυβέρνησης σε αυτά.

Στην Αττική

Το Σάββατο 21 Απρίλη, στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Διονύσου καλεί σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγίου Στεφάνου, με ομιλητή τον Μάνο Θερμό, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟ Αττικής και του Τομεακού Γραφείου του Βόρειου Τομέα.

Την Κυριακή 22 Απρίλη:

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Μεταμόρφωσης καλεί σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο, με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του Κόμματος.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας καλεί σε συγκέντρωση στο Δώμα του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», με ομιλητή τον Γιάννη Πατσή, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Τη Δευτέρα 23 Απρίλη, στις 12 μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση, στο ΠΑΠΕΙ - Πορτοκαλί Αμφιθέατρο, με ομιλητή τον Νίκο Σταματόπουλο, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Την Τρίτη 24 Απρίλη:

-- Στη 1 μ.μ., οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Φιλοσοφική Σχολή καλούν σε συγκέντρωση στη Φιλοσοφική στην αίθουσα 313, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

-- Στις 7.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ασπροπύργου καλεί σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου, με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Την Τετάρτη 25 Απρίλη, στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσιών, με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Σε άλλες πόλεις

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λιβαδειά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, με θέμα «Οι διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και η θέση του ΚΚΕ». Ομιλητής θα είναι ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Με το ίδιο θέμα, την Παρασκευή 20 Απρίλη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Λαού στην Αμφισσα, οι ΚΟ της περιοχής πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι ΚΟ Θήβας του ΚΚΕ διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση με θέμα τις διεθνείς εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος το Σάββατο 21 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Την Κυριακή 22 Απρίλη, η ΚΟ Σύρου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, στις 7 μ.μ., με θέμα «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή» και ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Συνεχίζονται οι επιστολές καταδίκης της επέμβασης και της απαράδεκτης τιμωρίας στρατευμένου

Με επιστολές τους, στρατευμένοι απ' όλη τη χώρα συνεχίζουν να καταγγέλλουν το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την εμπλοκή της χώρας, όπως και την απαράδεκτη τιμωρία, με ευθύνη της κυβέρνησης, στρατιώτη που είχε το θάρρος να μιλήσει σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ και να αναδείξει ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να υπηρετούν τους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Την απαράδεκτη τιμωρία του φαντάρου εξακολουθούν να καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους εκατοντάδες Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και φορείς.

***

Εμείς, φαντάροι που υπηρετούμε στην 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, Πολύκαστρου Κιλκίς, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφό μας, στρατιώτη, ο οποίος διώκεται αδίκως γιατί εξέφρασε την αντίθεσή του (στο πλαίσιο αντιπολεμικού συλλαλητηρίου) στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στον οποίο σέρνουν τη χώρα μας το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Δεν το κάνουν από ευαισθησία για τα αμφισβητούμενα χημικά. Αντιθέτως, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία σπέρνουν το θάνατο για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Από κοντά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τους παρέχει λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους και θάλασσες.

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές του ΝΑΤΟ έξω από τα σύνορα.
  • Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις σε ΝΑΤΟ κι άλλους εγκληματίες συμμάχους τους για να σφαγιάζουν λαούς.
  • Να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή που τιμωρείται ο στρατιώτης, στελέχη της κυβέρνησης από κοινού με τους υπόδικους, εγκληματίες, νεοναζί της Χρυσής Αυγής, συνεχίζουν τις δημόσιες εμφανίσεις σε επιθεωρήσεις και ασκήσεις μονάδων του Ελληνικού Στρατού.

Είναι δικαίωμα όλων μας ως ένστολων πολιτών να έχουμε άποψη για τα όσα συμβαίνουν και να την εκφράζουμε ελεύθερα, ειδικά όταν αφορούν το σύνολο του ελληνικού λαού, κομμάτι του οποίου είμαστε κι εμείς.

Είμαστε μαζί του.

Ακολουθούμε το παράδειγμά του.

Φαντάροι της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, στο Πολύκαστρο, Κιλκίς

***

Εμείς, ναύτες της Φρεγάτας «Σαλαμίς» καταδικάζουμε την ποινή φυλάκισης στρατιώτη που συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 27/2. Είναι δικαίωμα και καθήκον μας να συμμετέχουμε σε συλλαλητήρια με τέτοιο πολιτικό περιεχόμενο. Αυτό το δικαίωμά μας δε θα μας το στερήσει κανείς. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους στρατιώτες και να τους απομονώσουν από το λαό. Φοβούνται τη δράση τους μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Η προσπάθειά τους θα πάει στον πάτο της θάλασσας. Δε μας φοβίζουν οι ποινές τους. Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με θάρρος τον αγώνα μας ενάντια στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έκανε ορμητήριο τη χώρα μας για τους δολοφόνους των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας. Παλεύουμε καθημερινά με πείσμα μέσα στα στρατόπεδα ενάντια στα σχέδιά τους που μας εμπλέκουν στους πολέμους τους για να μοιράζονται αυτοί τα πετρέλαια.

Δε μας φοβίζουν. Συνεχίζουμε σε στεριές και θάλασσες το παράδειγμα του στρατιώτη που διώκεται.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει τώρα η ΝΑΤΟική βάση της Σούδας.
  • Να επιστρέψουν τώρα όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού πίσω στις ελληνικές θάλασσες.
  • Να φύγει τώρα η ΝΑΤΟική αρμάδα που προσκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Αιγαίο.

Ναύτες της Φ/Γ «Σαλαμίς»

Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Οι σύγχρονες ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας και οι προϋποθέσεις ικανοποίησής τους» διοργανώνει η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς (Βυζαντίου 3). Θα μιλήσουν η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Σταυρούλα Νικολαΐδου, μέλος της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια ΚΚΕ - Στιγμές της ταξικής πάλης στη Θάσο» διοργανώνει η ΤΟ Θάσου, την Κυριακή 22 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στις αποθήκες Μεταλλίων στα Λιμενάρια. Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ΤΟ Θάσου θα τιμήσει παλιούς αγωνιστές. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση ιστορικών γεγονότων στη Θάσο και παράδοση αρχειακού υλικού στο Αρχείο του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 24 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ (Αριστοτέλους 11-15), οι ΚΟ Ενέργειας Βιομηχανίας Αττικής καλούν σε εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα «100 χρόνια ΚΚΕ - Ανατρέπουμε το παλιό για να φέρουμε τον νέο κόσμο, τον σοσιαλισμό, χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση». Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Μετάλλου Βιομηχανίας Αττικής καλούν σε εκδήλωση στο δημαρχείο Χαϊδαρίου, με θέμα «"Ριζοσπάστης": Μέσα από φωτιά και σίδερο για τα δίκια της εργατικής τάξης». Θα γίνει ομιλία και συζήτηση, θα προβληθεί βίντεο και στο χώρο θα υπάρχουν έκθεση και βιβλιοπωλείο.

Την Κυριακή 22 Απρίλη, στις 11 π.μ., στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην οδό Κολωνού, οι ΚΟ Τροφίμων Βιομηχανίας Αττικής καλούν σε εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Από τη μαχητική πείρα των μπολσεβίκων». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Σεφέρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το νερό, τις εξελίξεις στην ΕΥΑΘ και τις θέσεις του ΚΚΕ

Εκδήλωση με θέμα «Νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Οι εξελίξεις στην ΕΥΑΘ και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 25 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49).

Θα μιλήσουν οι:

Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Θόδωρος Ιγνατιάδης, περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Βασίλης Μπαλτίκας, μέλος της Ομάδας Οικονομίας της ΕΠ της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος διδάκτορας - πολιτικός μηχανικός.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org