ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Μάρτη 2007
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δάφνη Πολυμερίδου
Δάφνη Πολυμερίδου
Φωτ.

Στις 20 Μάρτη συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που έφυγε για το ταξίδι χωρίς γυρισμό ο σύντροφος, σύζυγος, πατέρας και παππούς ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ.

Παρά τα χρόνια που πέρασαν, η μνήμη του παραμένει ολοζώντανη. Μας λείπει. Λείπει για το κίνημα και την οικογένειά του.

Τα βιβλία του, τα οποία πρόλαβε να κυκλοφορήσει και τα γραπτά του, αποτελούν ένα κομμάτι της ιστορίας του στο κίνημα και δείχνουν μια ζωή δοσμένη στον αγώνα.

Τις κάρτες και τα γραπτά του από τις φυλακές και την εξορία, που τα φυλάμε σαν ενθύμιο, περικλείνουν την αγάπη του για την οικογένειά του.

Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε.

Στη μνήμη του και στα 10 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής 300 ευρώ.

Η συντρόφισσά του Γιάννα

Τα παιδιά του Χρήστος, Δημήτρης, Νίκος

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΙΑΣΟΝΑ ΠΟΡΦΥΡΗ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, των γονιών μου ΔΗΜΗΤΡΗ και ΜΑΡΙΑΣ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του γαμπρού μου, από αδελφή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στο Κόμμα του, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής 200 ευρώ.

Θα τους θυμάμαι

Μελπομένη Πορφύρη

* * *

Φωτ.

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1927 στην Αετορράχη Ελασσόνας από γονείς πρόσφυγες από τον Πόντο. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, το 1949 τραυματίστηκε στο Γράμμο. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1960 και εγκαταστάθηκε στο χωριό του. Εκεί και πέθανε. Διετέλεσε γραμματέας της ΚΟΒ Αετορράχης και επί σειρά ετών υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ελασσόνας, με τους συνδυασμούς που στήριζε το ΚΚΕ. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετορράχης και πρώτος πρόεδρός του.

Κίμων Ιωαννίδης
Κίμων Ιωαννίδης
Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του χωριού του.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΣΙΓΑΝΟΥ, η αδελφή της Κατίνα και η ανιψιά της Τασούλα προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πριν από 10 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το Αϊδωνοχώρι Κοζάνης. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και υπαξιωματικός του ΔΣΕ, έμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του πρόσφερα 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του Κλεονίκη

* * *

Φωτ. 2

Η ΔΑΦΝΗ Αξιώτη ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΟΥ από την Καρωτή Διδυμότειχου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία, από όπου επαναπατρίστηκε τον Ιούνη του 1980. Πέθανε στις 19 Ιούνη 1987.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ Λάμπρου ΠΟΛΥΜΕΡΙΔΗΣ από την Καρωτή, γεννήθηκε το 1938. Στη διάρκεια του Εμφύλιου, μαζί με άλλα Ελληνόπουλα πέρασε στη Βουλγαρία. Εκεί σπούδασε και εργάστηκε για πολλά χρόνια.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά του το 1980 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Πέθανε στις 30 Ιούλη 2003.

Στη μνήμη τους η Χρυσούλα και ο Γιώργος Πολυμερίδης πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων και Συνταξιούχων Δήμου Ζωγράφου.

* * *

Φωτ.

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΙΜΙΣΚΙΔΗΣ, Λοχαγός του ΔΣΕ από τα Αντιγόννεια Κιλκίς, ο οποίος πέθανε στις 29 Νοέμβρη 2006, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Με τον επαναπατρισμό του εγκαταστάθηκε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Συνεπής αγωνιστής και ακούραστος μαχητής, έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Φώτης Μαντέλης
Φώτης Μαντέλης
Στη μνήμη του προσφέρουν στην ΚΟΒ Πολίχνης η σύζυγος και τα παιδιά του 100 ευρώ, ο κουνιάδος του 50 ευρώ και οι αδελφές του 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 30 του περασμένου Γενάρη έκλεισαν 5 χρόνια από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ. Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του φυλακίστηκε και εξορίστηκε, αλλά πάντα παρέμεινε συνεπής αγωνιστής του λαϊκού κινήματος. Ηταν καλός οικογενειάρχης και αγαπητός φίλος.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του πρόσφερε 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης και 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ. 2

Τιμώντας τη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΤΙΔΗ και του αδελφού μου ΜΙΧΑΛΗ (Μίσα) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, πρόσφερα για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης 100 ευρώ.

Χιόνη Κουρτίδου

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΙΑΠΕΡΑ, του ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ και του ΚΩΣΤΑ ΣΙΑΠΕΡΑ προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης.

Φλέρη Σιαπέρα

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΙΣΒΑΡΔΗ (Μούργου), ΝΙΟΝΙΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ από το Γύρι, ΜΙΜΗ ΔΑΚΟΥΡΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΤΡΑ (Μπιτζάρου), ο Τζίμης Πλέσσας πρόσφερε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω πόλης Ζακύνθου.

* * *

Φωτ.

Την 1η Φλεβάρη έκλεισαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΧΡΥΣΑ Μπάιρα - ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ από την Κορνοφωληά Εβρου. Γεννήθηκε το 1931. Το 1946 τελείωσε το Γυμνάσιο του Σουφλίου. Τρομοκράτες του Αντών Τσαούς την έπιασαν, μαζί με τη μητέρα της και τις έκλεισαν στο σχολείο του χωριού, επειδή τα αδέλφια της ήταν μαχητές του ΔΣΕ. Τα αδέλφια της κατόρθωσαν να τις ελευθερώσουν και να τις περάσουν στη Βουλγαρία. Εκεί εργάστηκε ως δασκάλα σε παιδικούς σταθμούς για Ελληνόπουλα. Αργότερα πήγε στη Ρουμανία και εργάστηκε ως δασκάλα σε παιδικούς σταθμούς στην Οράντεα, στο Τούλκες και στη Βραΐλα. Ως μέλος του ΚΚΕ, βοηθούσε και στον τοπικό Σύλλογο των πολ. προσφύγων.

Γιώργος Τρικαλινός
Γιώργος Τρικαλινός
Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγος, ο γιος και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ μέλος του ΚΚΕ από το 1932. Γεννήθηκε το 1918. Ελαβε μέρος στον πόλεμο του 40 - 41 και τραυματίστηκε. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του εφεδρικού ΕΛΑΣ και καθοδηγητής στα χωριά του νομού Πέλλας.

Διωκόμενος, αναγκάστηκε αργότερα να καταφύγει στον ΔΣΕ, πολέμησε με τον βαθμό του Πολιτικού Επιτρόπου και τραυματίστηκε επανειλημμένα.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, από το τέλος του Εμφύλιου, εργάστηκε σε εργοστάσιο κατασκευής τόρνων, ενώ παράλληλα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο των Ελλήνων πολ. προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε το 1979 και συνέχισε την αγωνιστική δράση του από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης 30 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη»..

Η σύζυγός του Βασιλική Κωνσταντινίδου

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Σήμερα 18 Μάρτη συμπληρώνονται 13 χρόνια από τον άδικο «χαμό» του ΦΩΤΗ ΜΑΝΤΕΛΗ, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν από τις γραμμές του ΚΚΕ για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του η αδελφή του Χαραλαμπία Αλιβιζάτου προσφέρει 10 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

Νίκος Περήφανος
Νίκος Περήφανος
* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΛΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ μέλους του ΚΚΕ. Για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε, αλλά δεν απαρνήθηκε τα ιδανικά του.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Μαρία Σωτηρίου πρόσφερε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καβάλας.

* * *

Φωτ.

Στις 23 Φλεβάρη έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατο του ΑΛΕΞΗ Ιωάννου ΜΑΚΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, από το Κιλκίς.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Λίζα προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κιλκίς.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος και αλησμόνητος σύζυγός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ. Μέλος της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ, και Ανθυπολοχαγός του ΕΛΑΣ στην κατοχή, στον Εμφύλιο υπηρέτησε ως αξιωματικός του Μηχανικού της 20ής Ταξιαρχίας -σαμποτέρ και είχε σημαντική δράση.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ, τον οποίον δολοφόνησαν Βούλγαροι κατακτητές, ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ μαχητή του ΔΣΕ ο οποίος σκοτώθηκε στο Γράμμο, ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ μαχητή του ΔΣΕ και ΟΛΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Μαρία Γιάννη Καραμανώλη

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.2

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Αλέξανδρου ΦΩΤΙΑΔΗΣ από το Μυλοχώρι Κιλκίς, γεννήθηκε το 1927 από προοδευτικούς αριστερούς γονείς. Μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948.

Ο αδελφός του ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Αλέξανδρου ΦΩΤΙΑΔΗΣ γεννήθηκε το 1929. Μαθητής Γυμνασίου και ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου εργάστηκε ως δάσκαλος στα Ελληνόπουλα.

Γιάννης Καραμανώλης
Γιάννης Καραμανώλης
Πέθανε από τραύμα που είχε στο κεφάλι από τον Εμφύλιο.

Στη μνήμη τους ο αδελφός τους Βλαδίμηρος, η γυναίκα του Κατίνα και τα παιδιά του προσφέρουν 80 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μυλοχωρίου.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Μιχαήλ ΛΟΠΟΣ από τη Σωρονή Ρόδου έφυγε από τη ζωή.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Η σύζυγος Ειρήνη

Οι κόρες του Αννα, Σοφία, Αικατερίνη

* * *

Φωτ.

Στις 10 Φλεβάρη 2007 έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΑΝΤΕΣ. Γεννήθηκε στο Καραβόσταμο Ικαρίας όπου και κατοικούσε το 1924. Με τον πόλεμο του 40 - 41 πέρασε στη Μέση Ανατολή, εντάχθηκε στον αντιφασιστικό αγώνα και έλαβε μέρος στη μάχη του Ελ Αλαμέιν. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συνέχισε την αγωνιστική δράση του σε συνθήκες παρανομίας ως μέλος της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ. Γι' αυτή τη δράση του πιάστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι και στα Γιούρα. Οταν αφέθηκε ελεύθερος εκλέχτηκε επανειλημμένα πρόεδρος της Κοινότητας Καραβόσταμου ως το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, που καθαιρέθηκε και πιάστηκε.

Μετά τη μεταπολίτευση εκλέχτηκε και πάλι πρόεδρος της Κοινότητας για δύο τετραετίες και συνέχισε δραστήρια τη δράση του ως μέλος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Καραβόσταμου προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Δεκέμβρη 2006 πέθανε και κηδεύτηκε στο Γερακαριό Κιλκίς, πλήρης ημερών, η ΜΩΡΕΣΣΑ (Ρουδάμα) ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ. Από τα νεανικά χρόνια της στάθηκε δίπλα στο ΚΚΕ και έμεινε σταθερά πιστή σ' αυτό ως το θάνατό της.

Στη μνήμη της, καθώς επίσης στη μνήμη του συζύγου της ΚΩΣΤΗ, της πεθεράς της ΣΑΛΟΜΙΝΑΣ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του κουνιάδου της ΓΙΟΡΙΚΑ μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το 1946, πρόσφεραν στο ΚΚΕ οι φίλες και γειτόνισσές της Ανθούλα, Παρέσα, Ρόζα, Θοδώρα, Παρθένα, 130 ευρώ και ο γιος της Παύλος 30 ευρώ.

Μιχάλης Νικολαϊδης
Μιχάλης Νικολαϊδης
* * *

Ο ΜΑΜΑΝΤΟΣ Λάμπρου ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1913. Καταγόταν από τον Καύκασο. Στην Ελλάδα ήρθε το 1926 και κατοικούσε στο Μεταλλικό Κιλκίς. ΕΑΜίτης στην Κατοχή, διώχτηκε μετά τη Βάρκιζα, το 1947 πιάστηκε, πέρασε από Στρατοδικείο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 23 Δεκέμβρη 1947.

Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Μάμαντου ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ, μπήκε στη βιοπάλη από τα 13 χρόνια του για να βοηθήσει την οικογένειά του. Το 1953 παντρεύτηκε. Πέθανε το 1961 στα 27 χρόνια του και άφησε τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα αγόρια του.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κωνσταντίνου ΦΕΡΕΣΙΔΗΣ κομμουνιστής, πιάστηκε, εξορίστηκε στα Γιούρα, όπου κλονίστηκε η υγεία του και πέθανε στις 6 Δεκέμβρη 1976.

Η ΕΥΘΥΜΙΑ Αναστασίου ΦΕΡΕΣΙΔΟΥ καταγόταν από τον Καύκασο, αγωνίστηκε στο πλάι του συζύγου της και πέθανε στις 15 Ιούλη 1981.

Στη μνήμη τους η Ανούσκα Μάμαντου Λαπουρίδου προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, ο Γιάννης Μάμαντου Λαπουρίδης προσφέρει 50 ευρώ και ο Μάμαντος Μάμαντου Λαπουρίδης προσφέρει 40 ευρώ.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη της αδελφούλας μου ΑΓΝΟΥΛΑΣ Μπήτιου - ΦΙΤΣΙΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ, η οποία πέθανε το 1980 στο Τσιρτσίκ του Ουζμπεκιστάν και του γαμπρού μου ΓΙΑΝΝΗ ΦΙΤΣΙΟΥ επίσης αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε το 1979 στο Τσιρτσίκ, πρόσφερα για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας 100 ευρώ.

Αντρέας Μπήτιος

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του γιου μας ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΡΙΤΟΥΔΗ, ο οποίος έφυγε για το μακρινό του ταξίδι στις 4 Δεκέμβρη 2004 και του αδελφού μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, που συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τον τραγικό θάνατό του στις 2 Μάρτη 1947 από παρακρατικούς τρομοκράτες στο χωριό Αναρράχη Πτολεμαΐδας, προσφέραμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας.

Ιωάννης Πολυμερίδης
Ιωάννης Πολυμερίδης
Οικογένεια

Χαριτούδη Απόστολου

Νικολαΐδη Ελένης

* * *

Φωτ.

Σήμερα 18 Μάρτη συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΤΑΤΖΗ, μέλους του ΚΚΕ. Ο μπάρμπα Γιώργος, όπως τον αποκαλούσαν οι σύντροφοί του, ήταν ακούραστος αγωνιστής και πάντα δραστήριος και αποτελεσματικός στις οικονομικές εξορμήσεις του ΚΚΕ και η ψυχή του Παραρτήματος Καβάλας της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Κίτσα προσφέρει 400 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας και 200 ευρώ στο Παράρτημα Καβάλας της ΠΕΑΕΑ.

  • Επίσης, στη μνήμη του Γιώργου Οτατζή πρόσφεραν ο Νίκος Θάνος 40 ευρώ και οι Βάσω Ελευθερίου και Τζένη Πρασίδου από 20 ευρώ.

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο ΦΩΤΗΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ μέλος του ΚΚΕ. Για πολλά χρόνια, ως μέλος του σωματείου Τσαγκαράδων ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση. Παράλληλα, υπήρξε στέλεχος του φιλειρηνικού κινήματος.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ηλέκτρα προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Καβάλας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΙΜΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη των 22 πατριωτών οι οποίοι εκτελέστηκαν στο μπλόκο της Καλογρέζας, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Χρύσα Ιωαννίδου

* * *

Φωτ.

Σήμερα 18 Μάρτη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του ΣΑΚΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος από τα εφηβικά χρόνια του αγωνίστηκε από τις γραμμές του Κόμματός του, ως μέλος της ΝΕ Εβρου και την ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, για την προώθηση της πολιτικής του ΚΚΕ στην εργατική τάξη και γενικά τους εργαζόμενους της περιοχής.

Στη μνήμη του η μητέρα του, η συντρόφισσά του στη ζωή και η αδελφή του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Εβρου, 600 ευρώ.

Θανάσης Τασιόπουλος
Θανάσης Τασιόπουλος
* * *

Φωτ.

Στις 6 Φλεβάρη 2007 «έφυγε» ξαφνικά ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος γεννήθηκε στην Τασκένδη το 1951 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Στην Ελλάδα ήρθε το 1976, με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Ως το τέλος της ζωής του ήταν οπαδός του ΚΚΕ.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, σήμερα 18 Μάρτη, η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΟΥΝΤΗ, ο οποίος πέθανε στις 9 Φλεβάρη 2007, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης Λάρισας.

Οι κόρες του Ευανθία και Αφροδίτη

** *

Φωτ.

Σήμερα Κυριακή 18 Μάρτη στις 10.00 π.μ. στο Νεκροταφείο του Αγίου Στέφανου γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο της ΘΕΟΔΩΡΑΣ Σώκου - ΤΣΕΜΠΕΡΑ. Γεννήθηκε το 1955 στη Δομνίστα Ευρυτανίας από γονείς φτωχούς αγρότες. Εφηβη μπήκε στη βιοπάλη και στον αγώνα για την επιβίωση και μια καλύτερη ζωή. Συνέχισε τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειες μέσα από τους μαζικούς φορείς και δίπλα στο ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της.

«Εφυγε» νωρίς στις 11 Φλεβάρη 2007, έπειτα από δυόμισι χρόνων πάλη για την υγεία της, στην οποία έδειξε υπομονή, αξιοπρέπεια, αγώνα και διάθεση για ζωή.

Θα τη θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Στέφανου.

Ηρακλής Κωνσταντινίδης
Ηρακλής Κωνσταντινίδης
Η οικογένειά της, οι γονείς, τα αδέλφια


Σάκης Θεοδοσιάδης
Σάκης Θεοδοσιάδης

Γιώργος Κουρτίδης
Γιώργος Κουρτίδης

Λουκάς Σωτηρίου
Λουκάς Σωτηρίου

Αριστοτέλης Κιμισκίδης
Αριστοτέλης Κιμισκίδης

Αγνούλα Φίτσιου
Αγνούλα Φίτσιου

Γιάννης Φίτσιος
Γιάννης Φίτσιος

Σταύρος Χαριτούδης
Σταύρος Χαριτούδης

ΟΤΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΟΤΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ