ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Μάρτη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την 97η επέτειο του Κιλελέρ

Μικρομεσαίοι αγρότες - αγρότισσες

Τον καλύτερο γιορτασμό του Κιλελέρ αποτελεί η μαζικοποίηση και κλιμάκωση των αγώνων σας ενάντια στα μονοπώλια που σας ληστεύουν. Ενάντια στη νέα ΚΑΠ και την αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συρρικνώνει και εξαφανίζει βασικές καλλιέργειες. Που κλείνει εργοστάσια ζάχαρης, τομάτας και λιπασμάτων. Που εξανεμίζει το εισόδημά σας και επιταχύνει το ξεκλήρισμά σας. Που αυξάνει τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των τραπεζών και επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους επιχειρηματίες.

Με τους αγώνες σας μπορείτε να προωθήσετε τα δίκαια αιτήματά σας, να ανατρέψετε την πολιτική που σας ξεκληρίζει και να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις εφαρμογής μιας φιλοαγροτικής πολιτικής, αν αυτοί οι αγώνες συντονίζονται με τους αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων με τα οποία έχετε κοινά συμφέροντα. Η πείρα που έχετε, η κατάσταση που ζείτε, δείχνει το δρόμο.

Εγκαταλείψτε μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που όταν είναι στην κυβέρνηση χρησιμοποιούν όλα τα διασπαστικά και κατασταλτικά μέσα για να εφαρμόσουν την πολιτική που σας ξεκληρίζει. Και όταν είναι στην αντιπολίτευση υποκρίνονται ότι συμφωνούν μαζί σας, αλλά υπονομεύουν τους αγώνες σας.

Αποκαλύψτε και τιμωρήστε τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που με δόλωμα τα επιδόματα ελεημοσύνης, που τα ονομάζουν αγροτικές συντάξεις, θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο σας.

Οσο τα κόμματα αυτά είναι κυρίαρχα στην πολιτική ζωή της χώρας, το ξεκλήρισμά σας θα είναι αναπόφευκτο.

Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΝ που καλλιεργεί αυταπάτες εξωραΐζοντας την ΚΑΠ και την ΕΕ.

Απομονώστε τις ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ, που υπονομεύουν τους αγώνες σας, βάζουν πλάτη να εφαρμοστεί η ΚΑΠ και οι αναθεωρήσεις της και λειτουργούν σαν κυβερνητικοί και κοινοτικοί υπάλληλοι.

Αντιπαλέψτε τις αντιδραστικές θέσεις και την τακτική της ηγεσίας των αγροτοσυνδικαλιστών της ΝΔ, η οποία όχι μόνο δε διαφωνεί με τη νέα ΚΑΠ, αλλά θέλει να φορτώσει τις συνέπειές της στους μικρομεσαίους αγρότες. Γι' αυτό «διεκδικεί» να περικοπούν με διάφορα προσχήματα οι επιδοτήσεις από τους μικρομεσαίους αγρότες, για να δοθούν στους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες.

Συσπειρωθείτε στην ΠΑΣΥ, που με συνέπεια παλεύει για τα συμφέροντά σας, μαζικοποιήστε τους αγροτικούς συλλόγους και ανασυγκροτήστε το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ και παίξτε ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, με στόχο τη λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία στα πλαίσια της οποίας μπορεί να εφαρμοστεί φιλοαγροτική πολιτική με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τη συνεταιριστικοποίηση της αγροτικής οικονομίας σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα στηρίζονται πολύπλευρα από τη λαϊκή εξουσία.
  • Την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, με σεβασμό στη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον.
  • Την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των μικρομεσαίων αγροτών μέσα από αποκλειστικά δημόσια δωρεάν συστήματα Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων στην ύπαιθρο, τον άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Μικρομεσαίοι αγρότες - αγρότισσες

  • Καταδικάστε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωσή σας και το ξεκλήρισμά σας - Εγκαταλείψτε μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • Δυναμώστε τους αγώνες σας και τη συμπαράταξή σας με όλα τα λαϊκά στρώματα.
  • Ενισχύστε το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της προόδου, για να αναζωογονηθεί οικονομικά και κοινωνικά η ύπαιθρος.

Μάρτης 2007


ΚΟΑ - ΚΝΕ
Εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821

«Η αλήθεια για την Επανάσταση του 1821 και η παραχάραξή της από τα σχολικά βιβλία», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η ΚΝΕ το Σάββατο 24 του Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ στον Περισσό. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Λουγγής, πρόεδρος του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών και διευθυντής του Κέντρου Ερευνών. Θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη», με τον Χρήστο Καλαβρούζο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ