ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Μάρτη 2012
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από αύριο απεργούν οι ναυτεργάτες

Ξεκινούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν από αύριο Δευτέρα στις 6 το πρωί σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλα τα λιμάνια της χώρας, οι ναυτεργάτες κλιμακώνουν την πάλη τους και κατεβαίνουν στους καταπέλτες, για να διεκδικήσουν πλοία με ναυτεργάτες που θα έχουν συγκροτημένα δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Παλεύουν ενάντια στην πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και γι' αυτό ζητούν κατάργηση του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης που προβλέπει την άρση του καμποτάζ και στα ακτοπλοϊκά πλοία. Παλεύουν για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με πλοία σύγχρονα, ασφαλή που θα εξυπηρετούν τα νησιά χειμώνα καλοκαίρι, 365 μέρες το χρόνο, με φτηνά εισιτήρια.

Με τον απεργιακό τους αγώνα, οι ναυτεργάτες δίνουν απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος τους με ιδιαίτερη αγριότητα από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης των εφοπλιστών του μεγάλου κεφαλαίου, επίθεση που τινάζει συθέμελα κατακτήσεις 10ετιών, ισοπεδώνοντας την τιμή της εργατικής τους δύναμης, για την κερδοφορία των εφοπλιστών. Τα σχέδια οδηγούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, διαλύουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του κλάδου, παραδίδουν τους ανέργους βορά στις ορέξεις των εφοπλιστών, τινάζουν στον αέρα επιδόματα ανεργίας, οικονομικές ενισχύσεις των ανέργων λόγω γιορτών και πάει λέγοντας. Το ΝΑΤ εντάσσεται στο υπουργείο Εργασίας, τα αποθεματικά του λεηλατούνται, κινδυνεύουν οι συντάξεις που ήδη έχουν υποστεί και νέα σφαγή με τη μείωση κατά 7% αναδρομικά από 1η Γενάρη.

Ηδη βρίσκεται στη Βουλή το νομοσχέδιο, για το θαλάσσιο τουρισμό που προβλέπει την άρση του καμποτάζ και πετιούνται σε πρώτη φάση από τα ακτοπλοϊκά πλοία 4.000 ναυτεργάτες από τις γενικές υπηρεσίες (μάγειροι, θαλαμηπόλοι κ.ά.).

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Κυριακή:

-- Στις 6.30 μ.μ. στα Μέγαρα, στη Βιβλιοθήκη του Δήμου, συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Γ. Γκιόκας, βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 11.30 π.μ. στο Χαλάνδρι, στο Κέντρο Νεότητας (Δαναΐδων & Αντιγόνης), συγκέντρωση με ομιλητή τον Μπ. Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., στα Μελίσσια, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Πλατεία Ελευθερίας), συγκέντρωση με ομιλητή τον Π. Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 19/3:

-- Στις 7 μ.μ., στο Νέο Ηράκλειο, στο πολιτιστικό πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» συγκέντρωση με ομιλητή τον Κ. Ζιώγα, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Ιλιον, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, συγκέντρωση με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω με τον Γ. Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 7 π.μ. περιοδεία στην εταιρεία THYSSEN με τον Κ. Ζιώγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 4 μ.μ. στην ΕΠΑΣ Περιστερίου (Χωράφα) θα περιοδεύσει ο Β. Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στου Γκύζη, στο Πολιτιστικό Κέντρο (οδός Βαφειοχωρίου & Καρολίδου 2) συγκέντρωση με ομιλητή τον Στ. Λίτσα, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο Περιστέρι, σε συγκέντρωση που οργανώνει η ΚΟΒ Κηπούπολης στο καφενείο «Μουριά», θα μιλήσει ο Π. Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., συγκέντρωση των ΚΟΒ Κέντρου Περιστερίου - Μπουρναζίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ξυλοτεχνία) με ομιλητή τον Π. Αλέπη, μέλος του Γραφείου ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΝΟ Νοτίου Τομέα.

-- Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση της ΚΟΒ Ανθούπολης στα γραφεία της ΚΟΒ. Θα μιλήσει η Σπυρέττα Παναγή, Γραμματέας της ΑΕ Περιστερίου.

-- Στις 12 μ., στο Δημαρχείο Περιστερίου σε συγκέντρωση εργαζομένων θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σήμερα στη Στοκχόλμη

Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Στοκχόλμη, σήμερα Κυριακή 18/3, στις 12 μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων, Hagalundsgatan 8, Solna, θα μιλήσει ο Γ. Κωστάντης, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Σκανδιναβίας του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά

Σήμερα Κυριακή, το Παράρτημα Καισαριανής - Βύρωνα του ΕΣΥΝ, η Ενωση Γονέων Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής διοργανώνουν εκδήλωση για τα ναρκωτικά στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής.

Αύριο Δευτέρα 19 Μάρτη, η Επιτροπή Αγώνα Ε' Κοινότητας Πειραιά και το τοπικό Παράρτημα Πειραιά του ΕΣΥΝ διοργανώνουν σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Ε1 του ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142 - ισόγειο). Ομιλητής: Παναγιώτης Κατηφές, γραμματέας του ΕΣΥΝ.

Παρουσιάσεις του Δοκιμίου Ιστορίας

Τις επόμενες μέρες διοργανώνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις παρουσίασης του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (Β' Τόμος):

  • Από την Αχτιδική Επιτροπή Α' Πειραιά, σήμερα Κυριακή 18/3, στις 11 π.μ., στα γραφεία της ΝΟ Πειραιά (Καραΐσκου 119). Την παρουσίαση θα κάνει ο Δ. Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Από τη ΝΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή 18/3, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδικάτου των Οικοδόμων (πλ. Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά

Ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 21 Μάρτη

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κεντρικού Τομέα Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Ναρκωτικά και οι θέσεις του ΚΚΕ», την Τετάρτη 21 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «9,84» (Τεχνόπολις, Γκάζι).

Εισηγήσεις:

  • «Οι θέσεις και η πρόταση του ΚΚΕ» από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • «Τοξικοεξάρτηση - νόσος ή κοινωνικό φαινόμενο;» από την Ιλιάνα Ναζεντιάδου, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Γραμματείας του ΕΣΥΝ.
  • «Θεραπευτικές προσεγγίσεις για την εξάρτηση και κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών - "Στεγνά" προγράμματα», από τον Πέτρο Τριάντο, κοινωνικό ανθρωπολόγο στον τομέα Ερευνας του ΚΕΘΕΑ.
  • «Τα ναρκωτικά ως μέσο κοινωνικού ελέγχου και χειραγώγησης της νεολαίας» από τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.
Αντιστασιακή εκδήλωση

Το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το παράρτημα Ελληνικού, διοργανώνουν, σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου στις 7 μμ, στο Α' ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27), εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή μας, Κώστα Βάρναλη.

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ - ΝΑΥΠΗΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
ΓΣ την Τρίτη 27 Μάρτη

Η «Πανεπιστημονική» καλεί τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και άνεργους μηχανικούς (μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς, ναυπηγούς), να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜΗ), την Τρίτη 27 Μάρτη, 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) και να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό της στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου.

Οι εκλογές προγραμματίζονται για όλη την Ελλάδα στις 27 Μάη και καταληκτική ημερομηνία για εγγραφή στο Σύλλογο είναι η ερχόμενη Παρασκευή 23 Μάρτη. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.dpk.tee.gr και στα τηλέφωνα 6945296350, 6977911896, 6977806266.

Προσφορές

-- Ελληνες μετανάστες από τη Νυρεμβέργη, μάζεψαν ως αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών το ποσό των 600 ευρώ.

-- Γερμανός εργάτης από το Μόναχο προσφέρει 60 ευρώ ως αλληλεγγύη στον μεγάλο απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών.

Βιβλιοπαρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση του νέου βιβλίου του Γ. Φαρσακίδη «Σε άνιση μάχη» διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 22 Μάρτη στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 1 Απρίλη έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων.

Συγκέντρωση στην Αθήνα

Αύριο, Δευτέρα 19 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Νέο Κόσμο, στον πολυχώρο το δήμου Αθήνας «Α. και Μ. Καλουτά» (Τιμοκρέοντος 6Α, Αγιος Σώστης), θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ