ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2011
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ σήμερα Κυριακή
  • Η ΟΒ Βιομηχανίας και η ΟΒ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Λάρκο 1977 - 110 μέρες αλύγιστης ταξικής πάλης», στις 7.30 μ.μ., στο Στέκι Νεολαίας και Εργαζομένων (Πατησίων 252). Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αγγελόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Αχαΐας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορική εκδρομή για μαθητές στα Καλάβρυτα. Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον τόπο θυσίας και στο μουσείο του καλαβρυτινού ολοκαυτώματος του 1943, όπου τα ναζιστικά στρατεύματα εκτέλεσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό και έκαψαν ολόκληρο το χωριό. Ακόμη, ξενάγηση στο χωριό και εξιστόρηση της μεγάλης μάχης του Δημοκρατικού Στρατού το 1948. Αναχώρηση από Πάτρα (08:30 Πλ. Τριών Συμμάχων) και Αίγιο (09.00 στην εθνική οδό).
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Λακωνίας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο χώρο δράσης του ΔΣΕ στην περιοχή της Μεγάλης Λαγκάδας (εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης). Θα ακολουθήσει πολιτική ομιλία στις 12 το μεσημέρι στο πολιτιστικό κέντρο (παλιό δημοτικό σχολειό). Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 9 π.μ. στο Μουσείο. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986884041.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ διοργανώνει ιστορικό περίπατο σε δρόμους και συνοικίες της Καλαμάτας, που συνδέονται με την Ιστορία του ΚΚΕ και του επαναστατικού κινήματος. Εκκίνηση στις 11 π.μ., από την πλατεία Υπαπαντής.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ, προβάλλει την ταινία «Τα χρόνια της θύελλας», στη 1.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.
Το «παζάρι της Ειρήνης»

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) διοργανώνει και φέτος για την περίοδο των γιορτών το «Παζάρι της Ειρήνης», στα γραφεία της ΠΕΔΥΕ, Θεμιστοκλέους 56, 1ος όροφος. Το παζάρι λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή το πρωί 9 - 2 και το απόγευμα 6-8, έως τις 5 Γενάρη 2012.

Εκδήλωση στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Ενόψει των γιορτών των Χριστουγένων - Πρωτοχρονιάς, στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ» (Ομήρου 35, Αγ. Δημήτριος), αύριο Δευτέρα 19 Δεκέμβρη ώρα 7 μμ, διοργανώνεται στο «Σπίτι», μουσική εκδήλωση με την ευγενική συμμετοχή της τραγουδίστριας Νάντιας Καραγιάννη και μουσικό συγκρότημα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προσκαλούνται ιδιαίτερα να παραβρίσκονται οι συγγενείς των φιλοξενουμένων και συναγωνιστές, φίλες και φίλοι που στηρίζουν ηθικά και οικονομικά τη λειτουργία του Ιδρύματος. Προσβλέπουμε πάντα στη στήριξή τους, κάτι που εξασφαλίζει και την απρόσκοπτη λειτουργία μας για να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συναγωνιστές που το χρειάζονται.

Το ΔΣ του «Σ.τ.Α.»


Στη μνήμη αγωνιστών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ
ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου συζύγου, πατέρα και παππού, του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΗΠΟΥΡΟΥ, προσφέρουμε για την ενίσχυση του ΚΚΕ που ήταν όλη του η ζωή, 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού.

Η οικογένεια Δ. Κηπουρού

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΟΝΤΑΡΑ, στα οχτώ χρόνια από το θάνατό του, τα παιδιά και η γυναίκα του, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ

***

Στη μνήμη των αδελφών μου ΔΗΜΗΤΡΗ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΗΡΑΚΛΗ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, από το Γερακάρι Καλαμπάκας, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ,

Η αδελφή τους, Αφροδίτη Νταή

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, και στη μνήμη του αδελφού μου, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΕΣΤΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΟΒ Κέντρου Κοκκινιάς.

Ουρανία Κοντογιώργου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΛΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ που διώχτηκε φυλακίστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο ως μέλος του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Καβάλας.

Η σύζυγος, Μαρία

***

ΦΩΤ.

Ο σύντροφος Συγούρος Διονύσης προσφέρει στη μνήμη του γιου του, σ. ΣΥΓΟΥΡΟΥ ΝΙΚΟΥ, μέσω ΚΟΒ Γαλάρου, 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μου ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, καπνεργάτη από την Καβάλα, με ακλόνητη πίστη στο ΚΚΕ και το σοσιαλισμό ως το τέλος της ζωής του, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Καβάλας.

Γιώργος Κοντογεωργίου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΙΡΚΙΝΗ (καπετάν Στρυμόνας), αγωνιστή της Εθικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που σε όλη του τη ζωή πολέμησε στο πλευρό του ΚΚΕ, ως μέλος της ΟΚΝΕ από το 1939, από τους πρώτους που στελέχωσαν τις ανταρτοομάδες της Χαλκιδικής με δράση σε όλη την Αν. Μακεδονία-Θράκη στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης και στο ΔΣΕ. Φυλακίστηκε, βασανίστηκε, δικάστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ. Εξορίστηκε στη Γυάρο κατά την επταετία. Συνέχισε τον αγώνα του από κάθε μετερίζι σαν απλός στρατιώτης.

ΚΟΝΤΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΝΤΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Στη μνήμη του, οι κόρες του, Βικτώρια και Δήμητρα, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω της Νομ. Οργάνωσης Καβάλας.

Λουκάς Σωτηρίου
Λουκάς Σωτηρίου
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΙΡΚΙΝΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΙΡΚΙΝΗΣ
Εκδρομή της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει 7ήμερη οδική εκδρομή σε Κωνσταντινούπολη - Πριγκιποννήσια, από τις 27 Δεκέμβρη 2011 έως 2 Γενάρη 2012, «για τη γνωριμία με την πατρίδα του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ».

Πληροφορίες - συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210.8225.407 και 210.8831.368.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org