ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη

Από κινητοποίηση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από κινητοποίηση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη
Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σημερινή (18/12) Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μισό εκατομμύριο Ελληνες μετανάστευσαν τα χρόνια της κρίσης. Δεκάδες χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στους καταυλισμούς της ενδοχώρας και τα hot spots των νησιών. Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας και γίνονται θύματα διπλής εκμετάλλευσης. Αυτό είναι το πρόσωπο του καπιταλισμού, φτώχεια και εξαθλίωση, πόλεμοι και θάνατοι, μετανάστευση και προσφυγιά.

Σε όλους αυτούς, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του και απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και κοινού αγώνα.

Η βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι που αναγκάζουν τους μετανάστες να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή σε ξένες χώρες και τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους για να σώσουν τις ζωές τους.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας λαός δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όσο διαφεντεύουν τις τύχες τους, χαράζουν τα σύνορα τα μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί:

  • Στηρίζει και συνδράμει με κάθε τρόπο την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, που σκορπάει το θάνατο στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και αλλού. Γιατί έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν για τους πρόσφυγες.
  • Εχει ψηφίσει και εφαρμόζει όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, όπως η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και η επαναφορά του Κανονισμού του Δουβλίνου, που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και έχουν μετατρέψει τα νησιά σε τεράστιες "αποθήκες" απελπισμένων ανθρώπων, με επιπτώσεις και στη ζωή των νησιωτών.
  • Εχει εγκαταστήσει τους πρόσφυγες σε ακατάλληλους καταυλισμούς, χωρίς εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ανεπαρκείς παροχές σίτισης, υγιεινής, Υγείας και Πρόνοιας, παραδομένες στις ΜΚΟ.
  • Αφήνει τους οικονομικούς μετανάστες να ταλαιπωρούνται για μια άδεια παραμονής, να πέφτουν θύματα διπλής εκμετάλλευσης από τους εργοδότες και επιθέσεων από φασιστοειδή. Μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους, αντιμετωπίζουν το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, της ζωής τους γενικότερα, για να γεμίζουν με πλούτη μια χούφτα εκμεταλλευτές.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και το κίνημά του να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλεί Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν μαζί για:

Την ανατροπή των αποφάσεων που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και την Ελλάδα.

Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, σίτισης, υγείας, σε όλους τους χώρους και τις δομές όπου στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες, εκπαίδευση σε όλα τα προσφυγόπουλα.

Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, με απλές διαδικασίες. Για ισότιμα εργατικά - ασφαλιστικά - κοινωνικά δικαιώματα.

Να απομονωθούν οι δολοφόνοι ναζιστές χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή, οι προβοκάτσιες, οι επιθέσεις και η δηλητηριώδης ρατσιστική προπαγάνδα τους, που δείχνουν ότι εχθρός τους είναι η φτωχολογιά.

Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, ανεξάρτητα από φυλή - χρώμα - θρησκεία, έχουν κοινό συμφέρον να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Για να μπορούν οι λαοί να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια, νοικοκύρηδες στον τόπο τους».

Με δυνατό ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση

Πλατιά πολιτική εξόρμηση πραγματοποιούν τις μέρες αυτές οι ΚΟ σε Αττική και Κ. Μακεδονία

Πλατιά πολιτική εξόρμηση διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με σύνθημα «Με δυνατό ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση για την εργατική εξουσία, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, με στόχο να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους το κάλεσμα οργάνωσης και πάλης, ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την αστική τάξη και τις συμμαχίες της.

Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες είναι το εξής:

Αύριο, Δευτέρα
  • Στις 7 π.μ., στα καράβια Ακτοπλοΐας στον Πειραιά, με τον Σάββα Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 7 π.μ., στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά, με την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 7 π.μ., στον ΟΤΕ ΝΥΜΑ, με τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 7.30 π.μ. περιοδεία στο εργοτάξιο του Δήμου Μεγαρέων με ομιλητή τον Αντ. Χοροζάνη, μέλος της ΤΕ Θριασίου - Μεγαρίδας.
  • Στις 9 π.μ., στο εργοστάσιο του ΟΣΕ (Αγ. Ι. Ρέντη), με τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 10 π.μ., στο νοσοκομείο «Μεταξά», με τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.
  • Στις 10.30 π.μ., στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», με τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.
  • Στις 11 π.μ. περιοδεία στα καταστήματα «Γρηγόρης» στο Περιστέρι, με επικεφαλής την Ασημίνα Παπαθανασίου μέλος του Γραφείου του ΠΣ Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ.
  • Στις 2.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής, με τον Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 6 μ.μ., στα γραφεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Παλαιολόγου 10 - Αθήνα), ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, θα μιλήσει σε εργαζόμενους του Δήμου Αθήνας.
  • Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Γλυφάδας, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγ. Τρύφωνα - Γλυφάδας (Αρχιπελάγους 43), θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.
Την Τρίτη 20/12
  • Στις 7 π.μ. περιοδεία στο εργοτάξιο του Δήμου Ελευσίνας, με ομιλητή τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη μέλος της ΕΠ.
  • Στις 7.30 π.μ., στους λιμενεργάτες της Ελευσίνας, με τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 9.00 π.μ., περιοδεία στο αμαξοστάσιο των Λεωφορείων στη Λιοσίων, με ομιλητή τον Χρήστο Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ.
  • Στις 10.00 π.μ., στο αμαξοστάσιο των Λεωφορείων στο Ελληνικό, με τον Κώστα Ζιώγα, μέλος της ΚΕ.
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ (οδός Καρόλου) με ομιλητή τον Ζαφείρη Βελλή μέλος του γραφείου της ΤΕ Μεταφορών.
  • Στη 1 μ.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Μπαλού στέλεχος του Κόμματος.
  • Στις 3.30 μ.μ., στη Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ Μάνδρας, με τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή.
  • Στις 4 μ.μ. περιοδεία στη βιομηχανική περιοχή της «Τσαλαβούτας» Περιστερίου με επικεφαλής τον Γιώργο Βλότζο, μέλος του Περιφερειακού Γραφείου Δυτικής Αθήνας της ΚΝΕ
  • Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Αμπελοκήπων, στο καφενείο επί της οδού Αλάστορος 32 και Σκαλτσά, θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της Γραμματείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Τετάρτη 21/12
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος της ΚΕ.
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στον ΣΕΠ ΑΕ, στους λιμενεργάτες με ομιλήτρια την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή.
  • Στις 7 π.μ. περιοδεία στα καράβια Ακτοπλοΐας στον Πειραιά με ομιλητή τον Θανάση Ευαγγελάκη, μέλος της ΕΠ.
  • Στις 11 π.μ. περιοδεία στην ΕΑΣ Μάνδρας με ομιλητή τον Χρήστο Κολοβό, μέλος της ΚΕΟΕ.
  • Στις 11 π.μ. σε καταστήματα επισιτισμού στο κέντρο του Περιστερίου, με επικεφαλής την Ηλέκτρα Τεμπονέρα μέλος του ΤΣ Περιστερίου της ΚΝΕ.
Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας

Ταυτόχρονα, και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προχωρά σε πλατύ πολιτικό άνοιγμα με το εξής πρόγραμμα:

Αύριο, Δευτέρα

-- 7.30 π.μ., στις αποθήκες «Lidl» στη Σίνδο.

-- 10 π.μ., στο εμπορικό κέντρο «One Salonika».

-- 10 π.μ., στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και σε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

-- 9 π.μ., στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης.

-- 11 π.μ., σε Λογιστικά - Φοροτεχνικά Γραφεία.

-- 2 μ.μ., στις αποθήκες του «Carrefour».

Την Τρίτη 20/12

-- 6.30 π.μ., στο εργοτάξιο του Δήμου Παύλου Μελά.

-- 2 μ.μ., στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, Εύοσμος.

-- 7 μ.μ., σύσκεψη της ΚΟΒ Πόλης Σερρών, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και Κυπριακό».

-- 7 μ.μ., στα εμπορικά καταστήματα της Πολίχνης.

Εκδηλώσεις - συνεστιάσεις
Σήμερα, Κυριακή

-- Στη 1 μ.μ., στην Πάτρα, στο Κέντρο «Αστέρια» (Τριών Ναυάρχων 1), σε συγκέντρωση των Οργανώσεων Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στις 6 μ.μ., οι ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42, πλ. Βικτωρίας). Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής διοργανώνει συνεστίαση στις 12.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Βύρωνα «ΤΟ ΑΣΤΡΟ» (Θέατρο Βράχων).

Αύριο Δευτέρα

-- Η ΤΕ Ηλείας διοργανώνει εκδήλωση για τα 98 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, στις 7.30 μ.μ. στον Πύργο, Θέατρο «Απόλλων». Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ