ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 19 Νοέμβρη 2023
Σελ. /40
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΕΒΕ
Ξεσηκωμός, να αποσυρθεί το φορο-έκτρωμα!

Ολοι στους δρόμους την Τετάρτη 22 Νοέμβρη. Στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια το μεγάλο συλλαλητήριο

«Ξεσηκωμός! Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν η ΟΒΣΑ, Σωματεία και Ενώσεις μικρών ΕΒΕ, φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών για το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν την Τετάρτη 22 Νοέμβρη, με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις οι επαγγελματίες «κατεβάζουν ρολά», κλείνουν καταστήματα και γραφεία για να βρεθούν μαζικά στους δρόμους.

Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για την Αττική είναι στις 11.30 π.μ. στην Ομόνοια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν θα επιτρέψουμε τη νέα κλοπή του εισοδήματός μας», διαμηνύει η ΟΒΣΑ, τονίζοντας ότι «στόχος αυτής της επίθεσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες, αφού έτσι και αλλιώς η κυβέρνηση μας θεωρεί μειονέκτημα και διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας».

Η ΟΒΣΑ προβάλλει τις διεκδικήσεις:

-- Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης

-- Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

-- Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις

-- Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

Απεργία στα ταξί

Σε πανελλαδική απεργία, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, προχωρούν την Τετάρτη 22 Νοέμβρη τα ταξί συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11 π.μ. στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνης 17).

Σε όλη τη χώρα απλώνεται το κύμα ξεσηκωμού

Στη Θεσσαλία, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας αποφάσισε να προτείνει τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Στη Λάρισα, απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων πήρε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ενώ συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία Λάρισας. Στη συγκέντρωση καλεί και η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, που έχει προκηρύξει και απεργία με κλείσιμο των λογιστικών γραφείων, όπως και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, που αποφάσισε στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.). Ακόμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας πήρε απόφαση για παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών του από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη.

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση θα γίνει στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ο Εμπορικός Σύλλογος πήρε απόφαση για δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων (12 μ. - 2 μ.μ.), ενώ στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, ο Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου, το Σωματείο των κυλικείων, ο Σύλλογος των τοπογράφων και άλλοι.

Στα Γιάννενα, απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων, Καθαριστηρίων, Κρεοπωλείων, Τοποθέτησης Τζαμιών, ο Δικηγορικός και Οδοντιατρικός σύλλογος. Το Σάββατο 18/11, στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των σωματείων στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου στα Δικαστήρια.

Συγκεντρώσεις επίσης προγραμματίζονται σε Πρέβεζα (10 π.μ., ΔΟΥ), Ηγουμενίτσα (10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου). Επίσης, στον Βόλο, στην Αρτα, στην Κέρκυρα και πολλές ακόμα πόλεις.Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ