ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«Κανείς για μάθημα κανείς στη δουλειά»

Κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη 48ωρη απεργία

«

Κανείς για μάθημα, κανείς για δουλειά στις 19 και 20 Οκτώβρη, όλοι στην απεργία». Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται στους φοιτητές και στους σπουδαστές και τους καλεί να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος, στις 19 Οκτώβρη στην Ομόνοια, 11 ώρα το πρωί (προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στα Χαυτεία) και στις 20 Οκτώβρη στην περικύκλωση της Βουλής.

Οι Επιτροπές Αγώνα καθημερινά διοργανώνουν εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς και πλατείες για να φτάσει το μήνυμα της απεργίας. Στο κάλεσμα για την απεργία, μεταξύ άλλων, σημειώνεται:

«Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας! Αποδέσμευση από την ΕΕ με εξουσία στα χέρια του λαού. Ως τώρα έχουν γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας με την ανεργία να φτάνει στη νεολαία το 35%.

Μαζί έχουμε προχωρήσει σε φοιτητικά συλλαλητήρια, σε κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στους αγώνες των ταξικών συνδικάτων ενάντια στα φοροχαράτσια, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ. Πρωτοστατήσαμε στις καταλήψεις των σχολών, προχωρήσαμε σε καταλήψεις υπουργείων με το ΠΑΜΕ. Συνεχίζουμε τις καταλήψεις στις πρυτανείες, στους ειδικούς λογαριασμούς των ιδρυμάτων, σε εστιατόρια - λέσχες σίτισης όπου έκοψαν την δωρεάν σίτιση. Προχωρήσαμε σε κινητοποίηση στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στις διοικήσεις των ιδρυμάτων, σε συλλογή υπογραφών για να πάρουμε τα πάσο δωρεάν.

Ούτε έχουμε - ούτε θέλουμε να πληρώσουμε για την πλουτοκρατία και τις σπουδές μας! Ενας για όλους και όλοι για έναν!Ως εδώ!

Ηδη σωματεία, συνδικάτα και λαϊκές οργανώσεις παίρνουν αποφάσεις για οργάνωση της άρνησης πληρωμών. Συμμετέχουμε στο λαϊκό αγώνα. Δεν πληρώνουμε φράγκο για πάσο, σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα.

Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι και οι φοιτητές που δούλεψαν στην απογραφή, να μην παραιτηθούν από τα δεδουλευμένα τους, διότι απ' ό,τι φαίνεται αυτό έχουν βάλει στόχο.

Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων - διαβατηρίων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, φαινομενικές ή πραγματικές, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ-ΙΕΚ. Θεσμοθετούν τους 3 κύκλους σπουδών. Αποσυνδέουν πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα.

Θα σταματήσουμε την προσπάθεια για κατάργηση του ασύλου, την κρατική καταστολή, την αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση. Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις».

ΜΑΘΗΤΕΣ
Μάθημα στους δρόμους του αγώνα

Κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας για καταλήψεις στις 19-20-21 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση την Τετάρτη στην Ομόνοια

«Το μάθημα θα γίνει στους δρόμους του αγώνα!», δηλώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, προαναγγέλλοντας τριήμερες κινητοποιήσεις από αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο της απόφασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων.

Στις 19-20-21 Οκτώβρη προγραμματίζονται καταλήψεις στα σχολεία. Παράλληλα τα αγωνιστικά ραντεβού για τις πανεργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις είναι:

  • Αύριο Τετάρτη 11 π.μ. στην Ομόνοια με προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Χαυτεία.
  • Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη το ΣΑΣΑ καλεί στην περικύκλωση της Βουλής και οι μαθητές θα ακολουθήσουν τις προσυγκεντρώσεις των φορέων από τις συνοικίες τους.

Τη συμμετοχή τους αποφασίζουν τα σχολεία της Αττικής μέσα από γενικές συνελεύσεις, είτε με αποφάσεις των 15μελών των σχολείων, είτε με αποφάσεις όλων των 5μελών τους. Τέτοιες αποφάσεις έχουν πάρει 13 σχολεία σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ σήμερα αναμένεται να πολλαπλασιαστούν οι αποφάσεις.

Το ΣΑΣΑ τονίζει μεταξύ άλλων: «Δίνουμε συντονισμένη απάντηση στη συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε! Οργανωμένα - μαχητικά - μαζικά - περιφρουρημένα συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Σαν μια γροθιά, ένας για όλους και όλοι για έναν! Παλεύουμε στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλευρό των φοιτητών, στο πλευρό του αγωνιζόμενου Λαού»!

Και καταλήγει: «Να ανατραπεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση της φωτοτυπίας, της αμάθειας, της ανεργίας, της φτώχειας δεν είναι για μας. Με τον αγώνα μας τους σηκώνουμε "κόκκινη κάρτα". Τώρα να τους "αποβάλλουμε" κι αυτούς κι όσους θέλουν το λαό, εμάς και τις οικογένειές μας δούλους για τα κέρδη των λίγων.

Ολοι μαζί, μαθητές και εργαζόμενοι απαντάμε με μια φωνή: Δεν πληρώνουμε εμείς την κρίση της πλουτοκρατίας».

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Μαζικά και δυναμικά στην απεργία

Δυναμικό και μαζικό «παρών» στις κινητοποιήσεις με κλείσιμο των καταστημάτων Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτώβρη, θα δώσουν οι αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.

Την Τετάρτη στην Αθήνα, έχει οριστεί συγκέντρωση στην Πλ. Κάνιγγος στις 10 το πρωί, ενώ την Πέμπτη συμμετέχουν στην περικύκλωση της Βουλής, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ και τις άλλες δυνάμεις που συγκροτούν το αγωνιστικό μέτωπο. Στις κινητοποιήσεις καλεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), ενώ πλήθος Ομοσπονδιών και Σωματείων έχουν λάβει αποφάσεις συμμετοχής.

Στις κινητοποιήσεις καλούν: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Ομοσπονδία Κομμωτών, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Βαφείων Καθαριστηρίων - Πλυντηρίων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Τρίτονων Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών ΔΧ, Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων, Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών - Προαστίων, Σύνδεσμος Εμποροραπτών - Ραπτών Καταστηματαρχών Αθηνών, Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ», Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων - Βαφείων και Συναφών Επαγγελμάτων Αθηνών - Περιχώρων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθήνας, Ενωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης, Ενωση Βιοτεχνών Μηχανουργικών Επιχειρήσεων, Σύλλογος Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών, Ενωση Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας, Σωματείο Βιοτεχνών Ταπετσαρίας, Σωματείο Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων, Σωματείο Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Αθήνας, Σύλλογος Αδειούχων Ραδιοηλεκτρονικών Ελλάδας, Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων - Κομμωτών Αγ. Παρασκευής, Σωματείο Επαγγελματιών Τρίτονων Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών ΔΧ Ν. Αττικής, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών Συντηρητών Καυστήρων Υγρών και Αερίων Καυσίμων και Συντηρήσεως Λεβητοστασίων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ», Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας, Ενωση ΕΒΕ Ηλιούπολης. Ενωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου. Ενωση ΕΒΕ Β. Ερυθραίας, Ενωση ΕΒΕ Μενιδίου, Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου, Εμπορικός Σύλλογος Πετρούπολης.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Στάσεις εργασίας Τετάρτη και Πέμπτη

Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία

Με στάσεις εργασίας φαίνεται ότι προχωρούν στην πανεργατική - πανελλαδική 48ωρη απεργία ορισμένα από τα σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ σε άλλα αναμένεται να ληφθούν σήμερα σχετικές αποφάσεις. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις απευθύνονται στο σύνολο των εργαζομένων του κλάδου και τους καλούν να απεργήσουν μαζικά ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα πάρουν τα επιμέρους σωματεία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, την Τετάρτη θα γίνει στάση εργασίας στον ηλεκτρικό (έναρξη έως 10 π.μ. και 6 μ.μ. έως λήξη), στο τραμ (έναρξη έως 8 π.μ. και 8 μ.μ. έως λήξη). Την Πέμπτη στον ηλεκτρικό θα γίνει στάση εργασίας (έναρξη έως 9 π.μ.) και στο τραμ (έναρξη έως 8 π.μ.). Στο μετρό δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργήσει κανονικά. Σήμερα συνεδριάζουν τα ΔΣ των Σωματείων στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Ακόμα, σήμερα δε θα λειτουργήσει ο προαστιακός και στη 48ωρη το σύνολο του ΟΣΕ (σιδηρόδρομος και προαστιακός). Επίσης, τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία έχουν αναγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Από τα παραπάνω φαίνεται πως για άλλη μια φορά, σε μια κρίσιμη μάχη για το σύνολο των εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες παίρνουν αποφάσεις εκτόνωσης και όχι κλιμάκωσης των αγωνιστικών αντιδράσεων.

Πικετοφορία στη Λάρισα

Πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από κάλεσμα της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για να φτάσει παντού το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην πικετοφορία πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση, έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής «LEROY MERLIN» απαιτώντας από την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόλυση εργαζόμενου που προχώρησε, γιατί πρωτοστατούσε στην οργάνωση των συναδέλφων του για τη δημιουργία Σωματειακής Επιτροπής στην επιχείρηση.

Εκεί έμειναν περίπου δύο ώρες φωνάζοντας συνθήματα έξω και μέσα στο χώρο του καταστήματος παρά την προσπάθεια της διεύθυνσης να τους εμποδίσει, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό σε εργαζόμενους και πελάτες. Και διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τους μέχρι να παρθεί πίσω η απόλυση.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ