ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Γενάρη 2015
Σελ. /40
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Ούτε λεπτό χαμένο στη μάχη του ψηφοδελτίου

Λίγες μέρες μείνανε ως την κάλπη και ο χρόνος πλέον τρέχει. Και, όμως, μένουν πολλά ακόμα να γίνουν. Είμαστε ήδη στην τελική ευθεία για τη μάχη του ψηφοδελτίου. Μέλη και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, κάθε διαθέσιμη δύναμη ρίχνεται σ' αυτήν τη μάχη με αποφασιστικότητα και σχέδιο. Δεν αφήνουμε ακάλυπτα κενά. Προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να αποσπάσουμε λαϊκούς ανθρώπους από τη μέγγενη των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, από τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης. Επιδιώκουμε, κάνοντας κυριολεκτικά τη νύχτα μέρα, να φτάσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε όσο το δυνατόν περισσότερους και κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια να πέσει τελικά στην κάλπη υπέρ του ΚΚΕ.

Εστιάζουμε στον εργατικό - λαϊκό κόσμο, σ' όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μαζί μικρές και μεγάλες μάχες. Εστιάζουμε στον κόσμο που εκτιμά το Κόμμα, αντιλαμβάνεται ότι αυτό θα είναι το πραγματικό αποκούμπι του, όποια και αν είναι η κυβέρνηση μετά τις 25 Γενάρη, ωστόσο ακόμα ταλαντεύεται, επηρεάζεται από τη λογική του «μικρότερου κακού», που χρόνια τώρα έχει αποδειχτεί ότι αποτελεί σίγουρο σκαλοπάτι για τον ερχομό του μεγαλύτερου κακού, γιατί οι «χειρότερες κυβερνήσεις που είχαμε ποτέ» θα εναλλάσσονται όσο ο λαός μένει εγκλωβισμένος «εντός των τειχών» της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Δε χαρίζουμε κανέναν. Κόντρα στα εμπόδια που βάζουν τα αστικά επιτελεία, κόντρα στην τεχνητή πόλωση που στήνεται ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές της αστικής διακυβέρνησης, που επιδιώκουν να «θολώσουν» την όλο και πιο φανερή αντιλαϊκή στρατηγική τους σύγκλιση, κόντρα σε κάθε επιχείρηση αποπροσανατολισμού, απέναντι σε κάθε παλιό και νέο κόλπο και εκβιασμό που θα χρησιμοποιηθεί για να αρπάξει τη λαϊκή ψήφο.

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, σχεδιασμένα, κυριολεκτικά με μολύβι και χαρτί, απευθυνόμαστε στους ανθρώπους της δουλειάς, τους εξοπλίζουμε κόντρα σε όσους τους θέλουν παθητικούς θεατές και τους βομβαρδίζουν με δημοσκοπήσεις και κάλπικα διλήμματα, κάνουμε κάθε ψηφοφόρο του ΚΚΕ μαχητικό προπαγανδιστή των θέσεών μας, ανοίγουμε τον κύκλο της επιρροής, πολλαπλασιάζουμε έτσι τη «δύναμη πυρός» μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Μέχρι την επόμενη Κυριακή μπορεί να δούμε πολλά: Από «επιθέσεις φιλίας», μέχρι πιο ανοιχτές προβοκάτσιες και απευθείας παρεμβάσεις από την εργοδοσία ή άλλους μηχανισμούς. Αυτό σημαίνει μάτια και αφτιά ανοιχτά, επαγρύπνηση, καλή επαφή με τον εργατόκοσμο. Είναι φανερό από την προπαγάνδα των αστικών κομμάτων, τη μεταξύ τους τεχνητή πόλωση, ότι στόχο έχουν τη συρρίκνωση του Κόμματος, να λυθούν τα χέρια τους για την «επόμενη μέρα» για τη συνέχιση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου, όπως και αν τον βαφτίσουν.

Η τελευταία βδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκβιασμοί και τα κάλπικα διλήμματα είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ενταθούν, πρέπει να χαρακτηριστεί από πλατιά, μαζική παρουσία του Κόμματος παντού. Ο εργάτης, ο άνεργος, ο νέος, ο λαός ολόκληρος να βλέπει και να ακούει συνέχεια το Κόμμα. Στην αφίσα έξω από το σπίτι του, στο προεκλογικό υλικό και το ψηφοδέλτιο κάτω από την πόρτα του, από το αυτοκίνητο με την ντουντούκα στη γειτονιά του και, πάνω από όλα, στην εξόρμηση, στην προσωπική συζήτηση στη δουλειά του, στους χώρους που κινείται.

Ενισχύουμε με κάθε τρόπο τη διάθεση των εργατών να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, γιατί έχουμε αγώνες αύριο και σ' αυτούς τους αγώνες είναι κρίσιμο το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ.

Στοιχεία για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ

Για πρώτη φορά δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές το 43% των υποψηφίων.

Οι γυναίκες υποψήφιες στα ψηφοδέλτιά μας ανέρχονται στο 35% του συνόλου.

Από άποψη φυσικής ηλικίας:

  • Από 25 έως 39 χρόνων είναι το 34,3%,
  • Από 40 έως 49 χρόνων είναι το 18,3%,
  • Από 50 έως 59 χρόνων είναι το 34,8% και
  • Από 60 έως 69 χρόνων είναι το 12,4%.
Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Σήμερα, Κυριακή:

-- Σε πολιτική συγκέντρωση στο Κιλκίς, στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα μιλήσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Ο Δημήτρης Γόντικας θα μιλήσει στις 19.00 σε συγκέντρωση στο Βύρωνα, στον κινηματογράφο «Ν. Ελβετία» (Λουΐζα). Θα χαιρετίσει η Θεοδώρα Δριμάλα, υποψήφια βουλευτής Β' Αθήνας.

-- Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης θα μιλήσει στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στο Χαϊδάρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Θα χαιρετίσει ο Νίκος Καραγιάννης, υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθήνας.

-- Η Ελένη Μπέλλου θα μιλήσει στις 12.00 σε συγκέντρωση στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο Πνευματικό Κέντρο.

-- Ο Νίκος Σοφιανός θα μιλήσει στις 11 π.μ. σε συγκέντρωση στα Κάτω Πατήσια, στον κινηματογράφο «Στούντιο» στην πλατεία Αμερικής (Σταυρουπόλεως και Σπάρτης).

  • Αύριο Δευτέρα 19/1:

-- Ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, θα πραγματοποιήσει στις 9.30 π.μ. περιοδεία στην Πυροσβεστική στη Χαλκίδα μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή Αντώνη Κούκουρα και στις 11.30 π.μ. στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αυλίδας μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Τζαβάρα.

-- Ο Γ. Μαρίνος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Αρτάκη, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αρτάκης. Θα χαιρετίσει ο Γιάννης Τζαβάρας.

  • Την Τρίτη 20/1:

Ο Γ. Μαρίνος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Ψαχνών. Θα χαιρετίσει η υποψήφια βουλευτής Γεωργία Πύθουλα.

  • Την Τετάρτη 21/1:

-- Στην Ερέτρια στο Ειρηνοδικείο στις 6.00 μ.μ., θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος και θα χαιρετίσει η Γεωργία Πύθουλα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ