Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Γενάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8780

ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δηλώνουμε το «παρών» στην εκλογική μάχη

Πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη ο καθένας μας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ενισχύοντας το ΚΚΕ, δηλώνουν 90 πρώην μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Θεσσαλονίκη, απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης σ' όλους τους παλιούς συντρόφους


ΣΕΛ.  3

ΑΝΕΡΓΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΥΠΟΘΗΚΗ με δύο νομοσχέδια

«Επικοινωνιακό» παιγνίδι από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΕΒ - πλειοψηφία ΓΣΕΕ

Υποθήκη αντεργατικής πολιτικής έδωσε δύο μήνες πριν τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ προωθώντας στη Βουλή τα νομοσχέδια για την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση. Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με το επίδομα των ανέργων, οι νέες εισφοροαπαλλαγές τους, τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αυτό είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για ανεργία και ασφάλιση και την επόμενη τετραετία. Αυτή την πολιτική θα βρούνε μπροστά τους στις 8 του Μάρτη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι. Αυτή θα πληρώσουν.

Και ενώ η αντιλαϊκή κυβερνητική πρακτική αποκτά και νέο βάθος, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στήσανε «επικοινωνιακό παιχνίδι» στις πλάτες των εργαζομένων. Για τις προεκλογικές ανάγκες του δικομματισμού, εμπλέκουν και την υπόθεση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για την οποία αύριο Δευτέρα γίνεται η πρώτη συνάντηση. Απέναντι σ' αυτό το προκλητικό σκηνικό εξαπάτησης, οι εργαζόμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν με τους αγώνες τους, αλλά και με το όπλο της ψήφου.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Πορεία υποταγής της Υγείας στο μεγάλο κεφάλαιο

«Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο» (όπου πρόσωπο διάβαζε ολιγαρχία και κατεστημένο). Γάντι ταιριάζει η γνωστή αυτή λαϊκή παροιμία στις πολιτικές-προγραμματικές θέσεις και πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στον τομέα της Υγείας, καθώς κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, της εμπορευματοποίησης και υποταγής του στους νόμους της αγοράς και στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ οι ασφαλισμένοι και ο λαός γενικότερα καλούνται να πληρώσουν τις όλο και μεγαλύτερες συνέπειες. Τρία σχετικά νομοσχέδια, που κατέθεσε στη Βουλή πρόσφατα η κυβέρνηση, αλλά και το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ, αποτελούν τις τελευταίες αποδείξεις


ΣΕΛ.  10

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Η Λέσχη των Φίλων του ΚΚΕ Νέας Υόρκης προσφέρει ως δεύτερη δόση στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ άλλα 4.000 δολάρια ΗΠΑ και καλεί όλους σε συτράτευση για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ.
  • Παλαίμαχη αγωνίστρια από την Αιτωλοακαρνανία προσφέρει στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα 2.000 ευρώ ως δεύτερη δόση


ΗΠΑ
Νέο πυρηνικό οπλοστάσιο

Οι ΗΠΑ προωθούν τη στρατηγική ανάπτυξης και ένταξης στο αμερικανικό οπλοστάσιο των «μικρών πυρηνικών»


ΣΕΛ.  25
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνέντευξη Τύπου αύριο για τις εκλογές

Συνέντευξη Τύπου δίνει αύριο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα του Ζαππείου


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ