Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 18 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9732

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρωτοπόρα δράση, αποφασιστική συμβολή στο κίνημα

Συζήτηση με τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Πρωτούλη, για τη δράση της Οργάνωσης στο εργατικό, φοιτητικό και μαθητικό κίνημα. Τις εμπειρίες που αναδεικνύονται από τους αγώνες της νέας γενιάς, ένα χρόνο μετά το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ, και τους ιδιαίτερους στόχους πάλης της Οργάνωσης σε όλους τους χώρους του κινήματος της νεολαίας.


ΣΕΛ.  3

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για την απεργία στις 29 Μάρτη

Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας

Οκτώ Ομοσπονδίες, μαζί με δεκάδες Εργατικά Κέντρα και σωματεία, που παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, δίνουν ασίγαστα τη μάχη για την απεργία, που έχουν κηρύξει για τις 29 του Μάρτη, με αιχμή τις κλαδικές συμβάσεις, σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών εκφραστών του. Στην επιτυχία αυτής της μάχης χτυπάνε όλα τα «σφυριά», με προμετωπίδα το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Η επιτυχία της απεργίας μπορεί και πρέπει να δώσει ώθηση στους αγώνες της εργατικής τάξης το επόμενο διάστημα, ενάντια στην πολιτική του μαύρου μετώπου Ευρωπαϊκής Ενωσης, εργοδοσίας και των κομμάτων της, καθώς και των ηγεσιών των συνδικαλιστικών παρατάξεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που όπως αποδεικνύεται και από το 33ο Συνέδριό της, συνεχίζουν επίμονα στο ρόλο του «Δούρειου Ιππου» του κεφαλαίου στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Κλιμάκωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς

Ο καλύτερος γιορτασμός του Κιλελέρ είναι η μαζικοποίηση και κλιμάκωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, συσπειρωμένης στην ΠΑΣΥ ενάντια στα μονοπώλια που τη ληστεύουν. Ενάντια στη νέα ΚΑΠ και στην αντιαγροτική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που συρρικνώνει και εξαφανίζει βασικές καλλιέργειες, που εξανεμίζει το εισόδημα και επιταχύνει το ξεκλήρισμά της. Η απομόνωση των ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΣΥΔΑΣΕ - ΓΕΣΑΣΕ, που υπονομεύουν τους αγώνες της, βάζοντας πλάτη να εφαρμοστεί η ΚΑΠ, η μαζικοποίηση και ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η συμμετοχή στη δημιουργία του λαϊκού μετώπου, με στόχο τη λαϊκή εξουσία - λαϊκή οικονομία, για να εφαρμοστεί φιλοαγροτική πολιτική. Σήμερα, στις 11 το πρωί ο αγωνιστικός γιορτασμός της επετείου.


ΣΕΛ.  2,    19Το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού

Ενα από τα «προϊόντα» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που το ξεσκέπασμά του είναι χρέος των κομμουνιστών, κάθε προοδευτικού δασκάλου και των γονιών για να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα.


ΣΕΛ.  15  -  18
ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
Να μην εφαρμοστεί

Μέτωπο πάλης πάνω στους άξονες που χτυπούν των πυρήνα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που επιβάλλει ο νόμος - πλαίσιο.


ΣΕΛ.  13
Αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς

Να ακουστεί πιο δυνατό το δίκαιο αίτημα της απελευθέρωσής τους σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.


ΣΕΛ.  23
Οι εξελίξεις στη Βολιβία

Συνέντευξη με τον Μάρκος Ντόμιτς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βολιβίας και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων.


ΣΕΛ.  24   -   25
«ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ»
Το περιεχόμενο της συμφωνίας

Το πραγματικό ερώτημα αφορά στους πολιτικούς και κοινωνικούς όρους κάτω από τους οποίους το συγκεκριμένο έργο, και κάθε ενεργειακό έργο υποδομής, θα είναι σε όφελος του λαού.


ΣΕΛ.  8


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org