ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη και ώρα 4 μ.μ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

«Με 850 ευρώ ζω μια τετραμελή οικογένεια»

Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες με τη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση. Μέρα με τη μέρα παίρνουν στα χέρια τους τα «μπιλιετάκια» της έκτακτης εισφοράς, τα οποία δεν έχουν να πληρώσουν.

Το σπίτι της Αλέκας Λογοθέτη είναι όπως «οραματίζεται» ο πρωθυπουργός τα λαϊκά νοικοκυριά: Εχει έναν εργαζόμενο. Και δύο παιδιά 8 χρόνων. Η ίδια εργάζεται ως βοηθός νοσηλευτή στον «Ευαγγελισμό» και ο άντρας της είναι εδώ και 2,5 χρόνια άνεργος. Απολύθηκε από μια κατασκευαστική εταιρεία, όπου δούλευε ως οικοδόμος, η οποία μάλιστα του χρωστά μέχρι και σήμερα τα χρήματα της αποζημίωσης. Η Αλ. Λογοθέτη καλείται να πληρώσει 185 ευρώ έκτακτη εισφορά και ο άνεργος σύζυγός της 100 ευρώ!

«Μετά τις μειώσεις στο μισθό μου παίρνω καθαρά 1.200 ευρώ το μήνα. Από αυτά τα 350 ευρώ τα δίνω σε δάνειο για το σπίτι. Με τα υπόλοιπα πρέπει να ζήσουμε τέσσερα άτομα. Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία αγοράσαμε όλα τα αναλώσιμα υλικά. Για τα βιβλία δεν πρόκειται να πληρώσω, τους το ξεκαθάρισα. Δεν έχω. Για τα αγγλικά των παιδιών, μου ζήτησε το φροντιστήριο 100 ευρώ το μήνα δίδακτρα, 60 ευρώ εγγραφή και 80 ευρώ για τα βιβλία τους. Τα πηγαίνω τάε κβον ντο και δίνω 70 ευρώ το μήνα. Υπολόγισε μόνο αυτά. Χώρια τα υπόλοιπα έξοδα της οικογένειας και του σπιτιού. Πώς να βγει μια οικογένεια έτσι; Δεν μπορώ να κόψω τον αθλητισμό από τα παιδιά, είναι η μόνη τους διέξοδος. Είναι όλη μέρα σπίτι και σχολείο...».

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ

Την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη και ώρα 1 μ.μ. εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και συνδικάτων θα επισκεφθούν τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό για το ζήτημα του φόρου στις κατοικίες, μέσω των τιμολογίων της επιχείρησης.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

10 π.μ. Επίσκεψη στον ΑΗΣ Αμυνταίου.

11.30 π.μ. Επίσκεψη στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

1 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ξενοδοχείου Αλιάκμονα.

5 μ.μ. Θα παρευρεθεί σε σύσκεψη για την ανεργία, που οργανώνει η ΚΟ Σιάτιστας του ΚΚΕ με μαζικούς φορείς (αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σιάτιστα).

7.30 μ.μ. Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην ημερίδα που διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με θέμα: «Ενεργειακή πολιτική για τις λαϊκές ανάγκες», με εισηγητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Πτολεμαΐδας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ