ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
Σελ. /32
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σημαντικές εκδηλώσεις μπροστά και στην εκλογική μάχη

Ενόψει και της εκλογικής μάχης η ΚΕ του ΚΚΕ αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να συζητηθούν σημαντικά προβλήματα του λαού, καθώς και να παρουσιαστεί η συνολική πολιτική πρόταση του Κόμματος. Για το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται τρεις πλατιές εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:

- Την Τρίτη, 30/9, στις 6 μ.μ. εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52) με θέμα: «Εθνική Αμυνα - Ενοπλες Δυνάμεις».

Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα σύντομων παρεμβάσεων εκ μέρους των προσκαλεσμένων.

Βασικές πλευρές του θέματος της εκδήλωσης είναι: Αιγαίο και ελληνοτουρκικές διαφορές, ΝΑΤΟ και ευρωστρατός, εξοπλιστικά προγράμματα, μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επαγγελματίες οπλίτες.

- Τη Δευτέρα, 6/10, στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» (Λ. Αλεξάνδρας 10) εκδήλωση - συζήτηση για την εκλογική αναμέτρηση και την καλύτερη έκφραση και επιτυχία της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού.

Στα πλαίσια της ενεργητικής προετοιμασίας και για να δοθεί με επιτυχία η εκλογική μάχη, η ΚΕ εκτιμά ότι έχουν ξεχωριστή σημασία και χρησιμότητα οι σκέψεις και οι παρατηρήσεις ανθρώπων που δεν είναι ενταγμένοι στο ΚΚΕ.

Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

- Τη Δευτέρα, 20/10, στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων». Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ».

Τιμωρήστε τους! Ενισχύστε το ΚΚΕ!

Περιοδεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο πραγματοποίησε χτες ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Να γυρίσουν την πλάτη στο δικομματισμό και σε όσους ευθύνονται για τη δεινή κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις, να αγωνιστεί και να αντιπαλέψει την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, κάλεσε τους γιατρούς και εργαζόμενους του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε εκεί χτες.

Ο βουλευτής συναντήθηκε και συζήτησε με την διοικήτρια Χ. Δημητριάδου και τους εργαζόμενους. Αναδείχτηκαν τα εκρηκτικά προβλήματα που προκύπτουν απ' την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στην Υγεία. Στη συνάντηση, η διοικήτρια, ανέφερε ότι οι κενές οργανικές θέσεις - που ούτως ή άλλως δεν καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου - κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στις περισσότερες ειδικότητες ξεπερνούν το 30%. Αναδείχτηκε ακόμα ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι εικονικά ισοσκελισμένος, αφού ο κρατικός προϋπολογισμός καλύπτει μόνο τις δαπάνες μισθοδοσίας και τα ασφαλιστικά ταμεία. Εξαιτίας, μάλιστα της υποχρηματοδότησης από το κράτος, καθυστερούν αρκετούς μήνες τις πληρωμές τους.

Τα προβλήματα, οι ελλείψεις προσωπικού, οι χαμηλοί μισθοί που, στις σημερινές συνθήκες της διόγκωσης της ακρίβειας, δε φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, κυριάρχησαν στις συζητήσεις που είχε ο Ορέστης Κολοζώφ στα μαγειρεία, στην τεχνική υπηρεσία, στα χειρουργεία, στα νοσηλευτικά τμήματα. Στα μαγειρεία και την τεχνική υπηρεσία, οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες και οι εργαζόμενοι εξέφρασαν φόβους ότι η υποβάθμιση αποτελεί προάγγελο της ιδιωτικοποίησης. Στα νοσηλευτικά τμήματα και σε καίριες κλινικές όπως η καρδιολογική, στη βραδινή βάρδια μια νοσηλεύτρια είναι υπεύθυνη για 35 ασθενείς! Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι προσλήψεις συμβασιούχων στα νοσοκομεία μέσω του STAGE, που, όπως υπογράμμισαν οι εργαζόμενοι, αποτελούν προσωρινά μπαλώματα σε χρόνιες ανάγκες.

«Οι αναδιαρθρώσεις στην Υγεία, επισήμανε απ' την πλευρά του ο βουλευτής, οδηγούν απευθείας στις ιδιωτικοποιήσεις. Ο δημόσιος τομέας υποβαθμίζεται, όπως έγινε στο παρελθόν με τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ και ο ιδιωτικός τομέας ενισχύεται και διογκώνεται. Η μονιμότητα αίρεται, καθιερώνεται σταδιακά το καθεστώς των συμβασιούχων. Στοχεύουν στη διατήρηση κάποιων επιλεγμένων νοσοκομείων υψηλού επιπέδου για την ελίτ και σε υποβαθμισμένα νοσοκομεία για τον περισσότερο κόσμο».

«Οσο είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην εξουσία, τα πράγματα δε θα πάνε καλύτερα. Αφού πέρα απ' τις λεκτικές διαφωνίες, και τα δυο κόμματα συμφωνούν στην πολιτική μείωσης των κοινωνικών δαπανών, στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην Υγεία και άλλους κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να απομακρυνθούν από τα δυο κόμματα, και από όσους δημιουργούν αυταπάτες ότι μπορεί να βελτιωθεί το υπάρχον σύστημα, να ενισχύσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, τον ταξικό πόλο που θα αντιπαλέψει αυτή την πολιτική.

Συνάντηση με τους νομάρχες Πελοποννήσου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με τους νομάρχες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Δείτε στον «902 TV»

Παρακολουθήστε σήμερα στην τηλεόραση του «902»:

  • Στις 22.00 «Παρεμβολές». Ο Γιάννης Χατζηγεωργίου συζητά με τον Παναγιώτη Γεωργιάδη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα «εκσυγχρονισμού» του πολιτικού συστήματος.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ