ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /28
Μαζική συμμετοχή στις πρώτες δραστηριότητες του Αθλητικού Camp

Με τη διεξαγωγή του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 4 χλμ. και 8 χλμ. στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» άνοιξε και επίσημα η αυλαία του 8ου Αθλητικού Camp της ΚΝΕ το περασμένο Σάββατο.

Ο Λαϊκός Αγώνας για μια ακόμη φορά χαρακτηρίστηκε από τη μαζική συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών που έδωσαν το «παρών» και την άψογη διοργάνωσή του.

Εκ μέρους της ΚΝΕ τους συμμετέχοντες καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση ο Ανδρέας Σοφιανός, υπεύθυνος της Αθλητικής Επιτροπής του ΚΣ. Οπως ανέφερε, η φετινή, 8η χρονιά διοργάνωσης του Αθλητικού Camp αποδεικνύει την απήχηση που είχε και συνεχίζει να έχει η πρωτοβουλία της ΚΝΕ, που προσελκύει και συγκεντρώνει κάθε φορά όλο και περισσότερους νέους. Παράλληλα, όπως τόνισε, συνεχίζοντας την παράδοση μέσω του Αθλητικού Camp να αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα, η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Μίλησε για την αναγκαιότητα να παραμείνει χώρος πρασίνου, να αναβαθμιστεί και να παραμείνει ανοιχτό για την ψυχαγωγία και την άθληση του λαού.

Λίγο πριν δώσει το σήμα της εκκίνησης, ο Ανδρέας Σοφιανός ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Στίβου (ΣΕΓΑΣ) και ειδικά τον πρώην αθλητή μεγάλων αποστάσεων και νυν προπονητή Νότη Παπούλια, ο οποίος εκπροσώπησε την Ομοσπονδία, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στον αγώνα μέσω της πολύτιμης πείρας του.


Σε όλους τους αγωνιζόμενους που τερμάτισαν δόθηκε αναμνηστικό της εκδήλωσης ενώ στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν μετάλλια.

Οι νικητές ήταν:

4 χλμ. άνδρες: 1ος Μάνος Ταυλάκης 16.03, 2ος Νίκος Στράντζαλης 16.22, Αλέξανδρος Κουτσόνας 16.33. Γυναίκες: Παρασκευή Αγούρου 20.44, Ζαφειρία Μαυρογιώργη 21.50. Ελένη Μαγγίνα 22.29.

8 χλμ. άνδρες: Ιάκωβος Βάης 37.38, Σπύρος Κουτσούκης 38.11, Παναγιώτης Σιούλας 38.28. Γυναίκες: Ελπίδα Τουτουντζή 43.38, Κατερίνα Κρούμπερ 54.03, Χριστίνα Βογιοπούλου 54.43.

Στις αξιοσημείωτες συμμετοχές συγκαταλέγονται και αυτές των δύο γηραιότερων δρομέων που έλαβαν μέρος στα 4 χλμ., του 75χρονου Δημήτρη Μαραγκού που τερμάτισε σε 30.33 και του 80χρονου Μάρκου Βιδάλη που τερμάτισε σε 33.15. Στον αντίποδα, ο μικρότερος δρομέας που έλαβε μέρος ήταν ο 7χρονος Νικόλας Στρούπας.

Μαζική ήταν η γνωριμία με την αναρρίχηση, που διοργανώθηκε την Κυριακή στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp.

Το αναρριχητικό πεδίο «Αχαρνείς» στη Φυλή γέμισε από νέους και νέες, που είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με την αναρρίχηση. Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες, ξεκίνησε η αναρρίχηση. Πολλοί από αυτούς που συμμετείχαν, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την αναρρίχηση και, όπως έλεγαν, «σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία».


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Στέκι του Αθλητισμού, στο 45ο Φεστιβάλ, θα υπάρχει και τοίχος αναρρίχησης για όσους θέλουν να δοκιμάσουν (ή να ξαναδοκιμάσουν) την αναρρίχηση...

Ακόμα, στο πλαίσιο του Camp στον Χώρο Αθλητισμού του Φεστιβάλ προγραμματίζονται επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων και ξιφασκίας, γνωριμία με τα αθλήματα του στίβου και το πρόγραμμα «kids athletics» του ΣΕΓΑΣ, παρουσίαση afrofitness, τουρνουά πινγκ πονγκ και τουρνουά σκακιού blitz.

Ολες τις μέρες του Φεστιβάλ θα υπάρχει στον χώρο έκθεση αφιερωμένη στην επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ποδόσφαιρο, ενώ θα προβάλλεται και βίντεο που επιμελήθηκε το Τμήμα Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου sportskne@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6951.165.574, 6943.686.696.


Μια πρώτη επίσκεψη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης»...

Πλήθος παιδιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «κόκκινου Αερόστατου» την περασμένη Κυριακή

Απόγευμα Κυριακής και το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» ζωντάνεψε από παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «κόκκινου Αερόστατου» για να συμμετάσχουν σε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Αποστολή τους να βρουν «το κρυμμένο μήνυμα του Φεστιβάλ», καθώς και να γνωρίσουν κάποιους από τους πολλούς χώρους που θα λειτουργούν στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αθήνα.

Τα παιδιά τα υποδέχτηκαν αρχικά μέλη της ΚΝΕ από την ομάδα που έχει στην ευθύνη της το στήσιμο του Φεστιβάλ. Οι μικρότεροι φίλοι της ΚΝΕ είχαν την ευκαιρία με την επίσκεψή τους στο πάρκο να δουν πώς μεταμορφώνεται με την εθελοντική δουλειά και προσφορά των μελών και φίλων της Οργάνωσης και είναι πλέον έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του την Πέμπτη.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι ξεκίνησε! Εφοδιασμένα με τον χάρτη του Φεστιβάλ και απαντώντας σε διάφορους γρίφους επισκέπτονταν τον έναν χώρο μετά τον άλλο. Βιβλιοπωλείο, Διεθνούπολη, Στέκι Πολιτισμού, Μαθητικό Στέκι και φυσικά ο Χώρος του «κόκκινου Αερόστατου» ήταν μερικοί από αυτούς.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το τριήμερο, όπου τα παιδιά αυτών των ηλικιών θα έχουν για ακόμα μια χρονιά τον δικό τους χώρο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και πολύμορφες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, εργαστήρια και παραστάσεις!

Και τις τρεις μέρες, τα παιδιά θα μπορούν να μάθουν και να παίξουν συλλογικά, μέσα από τις «5 γωνιές» δραστηριοτήτων που θα υπάρχουν στο χώρο. Οι «γωνιές» θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες από τις 7 μ.μ. έως τις 11 μ.μ., ενώ τα προγράμματά τους θα είναι μικρής διάρκειας και θα επαναλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις ώρες. Πιο συγκεκριμένα, οι «γωνιές» είναι οι εξής: Γωνιά «κόκκινου Αερόστατου» και παιδικής κατασκήνωσης με τίτλο «Ελα κι εσύ στην παρέα μας!». Γωνιά «Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει...» με πρωτότυπα παιχνίδια και κατασκευές. Γωνιά του Αθλητισμού που θα περιλαμβάνει και γνωριμία με μαχητικά αθλήματα, καθώς και αθλήματα στίβου. Γωνιά με τίτλο «Για έναν άλλο κόσμο, όμορφο και δίκαιο, για όλα τα παιδιά». Γωνιά «Στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών».

Η παιδική θεατρική ομάδα που λειτουργεί στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ θα ανεβάσει το Σάββατο στις 19.00 τον «Δον Κιχώτη» του Μιγκέλ Θερβάντες. Στη συνέχεια, στις 19.40 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των παιδιών και των ομάδων που συμμετείχαν στην παιδική κατασκήνωση στο πλαίσιο του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στο Καρπενήσι.


Ο «Ριζοσπάστης» θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες να παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ της Αθήνας καθώς και ανταποκρίσεις από τα Φεστιβάλ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ