ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και οι ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν απ' τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στο μεγάλο μπλόκο στις 17/8/1944.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά σήμερα Παρασκευή 17/8, στις 6 μ.μ., από την πλατεία Αγίου Νικολάου με τα στεφανώματα. Συνεχίζεται την Τετάρτη 22/8, στις 6 μ.μ., στο κοινοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου, με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 12/9, με την κεντρική εκδήλωση στο χώρο της ιστορικής μάντρας του Μπλόκου.

Εκδήλωση για τις θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία των δασών

Η Κομματική Οργάνωση Πελασγίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για την προστασία δασών - περιβάλλοντος και οι πολιτικές εξελίξεις»,αύριο Σάββατο στις 8.30 μ.μ, στην άνω πλατεία Πελασγίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γιάννης Μαρούλης, Γραμματέας της ΚΟ Πελασγίας, δασοπόνος - αγρότης, και ο Αντώνης Ραλλάτος, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δασολόγος.

Εκδήλωση στον Ξερόλακκα

Εκδήλωση στον Ξερόλακκα Καρυάς Ολύμπου, για να τιμήσουν την επέτειο της ορκωμοσίας των πρώτων αντάρτικων ομάδων του ΕΛΑΣ, οργανώνουν τα Παραρτήματα Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ.

Τα μέλη της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, οι φίλοι και οι απόγονοι των αγωνιστών από όλα τα παραρτήματα Θεσσαλίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2410252611 και 6973311663, καθημερινά από τις 8.30 π.μ μέχρι 12 μ., πλην Κυριακής.

Η αναχώρηση των λεωφορείων από τη Λάρισα θα γίνει από την πλατεία Εβραίων Μαρτύρων στις 9 π.μ.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org