ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 23 Αυγούστου

Κινητοποίηση τη μέρα που ανακοινώνονται τα ονόματα όσων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

Σε συγκέντρωση την Παρασκευή, 23 Αυγούστου - μέρα που ανακοινώνονται τα ονόματα όσων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα - έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Το σωματείο εργαζομένων στην «Πολυκλινική» έχει πάρει απόφαση μετά από Γενική Συνέλευση για 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο. Αντίστοιχες αποφάσεις καλούνται να πάρουν και τα υπόλοιπα σωματεία των νοσοκομείων και ιδιαίτερα εκείνων που είναι υπό κατάργηση.

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους να πιέσουν με Γενικές Συνελεύσεις ώστε να παρθούν αποφάσεις κινητοποιήσεων για τις 23 Αυγούστου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και από την ΑΔΕΔΥ, σε πανελλαδική κλίμακα: «ΤΩΡΑ να περάσει ο αγώνας στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Με μαζικές, ουσιαστικές, γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και θα πιέσουν τις ηγεσίες να ακολουθήσουν με ανάλογες αποφάσεις».

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας αναφέρει:

«Να γίνει η 23η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ημέρα Πανελλαδικής δράσης ενάντια στην κατάργηση 8 νοσοκομείων το κλείσιμο κρεβατιών και τις διαθεσιμότητες 1.618 υγειονομικών.

Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις και οι διαθεσιμότητες θα επεκταθούν και σε άλλες μονάδες Υγείας, γιατί αυτό επιβάλλουν τα κυβερνητικά σχέδια για:

- περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, για να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες

- μείωση των δημόσιων υπηρεσιών και παροχών Υγείας, για να ελαττώσουν το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους.

- να εξασφαλίσουν νέα «πελατεία» στους επιχειρηματίες της Υγείας. Ηδη, το 2012, ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπηρεσίες Υγείας ύψους 1.264 εκ. ευρώ από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ηδη προωθούν την υλοποίηση της συμφωνίας με την ΕΕ για το κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων, ξεκινώντας με διαθεσιμότητες 61 εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία (π.χ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΞΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ. ΤΖΑΝΕΙΟ) καταργούν ολόκληρες κλινικές.

Οσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Λένε ψέματα για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους

Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μιλάνε για νοσοκομεία, που υπολειτουργούν. Κρύβουν ότι αυτοί τα οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, με την υποχρηματοδότηση, το κλείσιμο τμημάτων, το πάγωμα των προσλήψεων, ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί.

Δε λένε κουβέντα για τις λίστες αναμονής σε ραντεβού και χειρουργεία, για τα ράντζα που πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία σε κάθε εφημερία, και που θα χειροτερέψουν με την κατάργηση των 8 νοσοκομείων.

Είναι αδίστακτοι! Θυσιάζουν την υγεία του λαού για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι αυτά τα επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση ή ότι είναι αποτέλεσμα των μνημονίων. Είναι μέτρα που περιλαμβάνονται χρόνια στα προγράμματα της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είτε έχουν μνημόνιο, είτε όχι. Είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό χρέος, είτε όχι.

Δε θα συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση! Υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Είναι ο δρόμος του ενωμένου αγώνα των υγειονομικών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στον πραγματικό εχθρό: Τα μονοπώλια και το κράτος τους. Για να αποτρέψουμε τα κυβερνητικά σχέδια για κλείσιμο δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Για να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Και το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μόνιμη, σταθερή εργασία.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για να γίνει η Παρασκευή 23 Αυγούστου ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κλιμάκωση του αγώνα. Να παρθούν κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τους μαζικούς φορείς κάθε περιοχής».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στην «Ανάπλαση»

Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στο Ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΚΑΤ καταγγέλλοντας αυτές ως «απαράδεκτες και τρομοκρατικές», «επειδή απεργούσαν και πάλευαν με ανιδιοτέλεια για τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ που βιώνουν την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό για να μη διεκδικούν ζωή και δουλειά με δικαιώματα και ποιοτικές προσφερόμενες υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη», σημειώνει το σωματείο του ΚΑΤ.

Και συνεχίζει: «Οι εργοδότες της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, όπως και των υπόλοιπων ιδιωτικών κέντρων αποκατάστασης έχουν συμμάχους τις κυβερνήσεις που διαλύουν και τις ελάχιστες εναπομείνασες δημόσιες δομές αποκατάστασης όπως το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (από τα 2.000 κρεβάτια αποκατάστασης που χρειαζόμαστε σαν χώρα υπάρχουν μόνο 200 δημόσια) και έτσι οι ανάπηροι, αυτοί που επιβιώνουν από ένα σοβαρό τροχαίο ή εργατικό ατύχημα ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αφήνονται έρμαια στα νύχια των επιχειρηματιών, πουλώντας κυριολεκτικά ό,τι έχουν και δεν έχουν αυτοί και οι οικογένειές τους για τις ανάγκες αποκατάστασής τους.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να τους στρέψει ενάντια στους 2 απολυμένους συναδέλφους τους και στο κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, που οργανώνει τον αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Στηρίζουμε τον αγώνα για:

-- Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.

-- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των δημόσιων δομών αποκατάστασης.

-- Ιδρυση Δημόσιων κέντρων Αποκατάστασης σε όλη την Ελλάδα πλήρως στελεχωμένα που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες και υψηλής ποιότητας για την κάλυψη των αναγκών αποκατάστασης της χώρας μας».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ