ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σε χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας

Με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ συνομίλησε χτες το Συνδικάτο

Από την απεργία στις 11 Μάη
Από την απεργία στις 11 Μάη
Με περιοδεία χθες το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ συνεχίστηκε η μάχη των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Αυγούστου ενάντια στην κατεδάφιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι συνδικαλιστές συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να μην υποκύψουν στο φόβο και στην απογοήτευση που καλλιεργείται και ευνοεί την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες. Μπροστά στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους, η απάντηση πρέπει να είναι να «νεκρώσουν» οι τόποι δουλειάς τη μέρα της απεργίας και να είναι μαζική η απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων Αττικής - Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής στοχεύει να υπάρξει «από τα κάτω» ενιαίο μέτωπο ταξικής απάντησης που θα υπερασπίζεται τη ζωή των ίδιων των εργαζομένων του κλάδου και «οργώνει» τους χώρους δουλειάς. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη πραγματοποιήσει σειρά από περιοδείες σε καταστήματα «Bowling» στον Πειραιά, σε τουριστικές επιχειρήσεις, καφετέριες και άλλα καταστήματα στην Ελευσίνα και την Αίγινα, στα «Village» στο Ρέντη, σε καφετέριες και μαγαζιά του Αιγάλεω, σε ξενοδοχεία του Πειραιά. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν ενεργά όχι μόνο στην ίδια την απεργία, αλλά και στην οργάνωσή της.

Αλλωστε, η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα ΒΑΕ αγγίζει σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, εξαιρώντας από τη λίστα επαγγέλματα, όπως είναι οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, οι καθαρίστριες, λαντζέρηδες κ.λπ. Απαντώντας δε στον επίπλαστο διαχωρισμό «παλιών και νέων», το Συνδικάτο υπογραμμίζει: «Είναι ψέμα ότι δε θα υπάρξουν επιπτώσεις για όσους είναι στα ΒΑΕ. Οι εργοδότες θα στείλουν στην ανεργία όσους θα έχουν ακόμα βαρέα, για να προσλάβουν τους νέους ακόμα φθηνότερα. Στην καλύτερη περίπτωση, θα αναγκάσουν τους παλιότερους να εργαστούν ανασφάλιστοι ή χωρίς ΒΑΕ».

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώνει με όλα μας τα δικαιώματα. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και Ομοσπονδία τα έχουν βρει σε όλα με την κυβέρνηση και τα κόμματά τους. Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, μάλιστα, απείχαν καθολικά από τη Γενική Συνέλευση του κλάδου στις 3 Αυγούστου, που έγινε με θέμα τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Οι ξενοδόχοι ομολόγησαν, μέσω του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους, ότι ζητούν εδώ και 20 χρόνια την κατάργηση των ΒΑΕ. Κυνικά απάντησε στην ερώτησή μας αν θα αντέξει κάποια από τις ειδικότητες που θίγονται να δουλεύει μέχρι τα 65: "Κάποιοι θα αντέξουν, κάποιοι όχι"!», σημειώνει το Συνδικάτο.

Τις επόμενες μέρες, μέχρι και την τελευταία μέρα πριν την απεργία του κλάδου, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω περιοδείες:

-- Την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ και ROYAL OLYMPIC, καθώς επίσης στο εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και στα καταστήματα της περιοχής του Θησείου.

-- Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ και στα ξενοδοχεία και τα καταστήματα στο Σύνταγμα και την οδό Ερμού.

-- Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία ΧΙΛΤΟΝ, ΚΑΡΑΒΕΛ, CROWN PLAZA, MELLIA, POLIS GRAND και ΒΡΕΤΑΝΙΑ.

-- Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία ΑΣΤΕΡΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ, καθώς και στα καταστήματα στο Γκάζι.

-- Την Κυριακή 21 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία στη Συγγρού, καθώς και στα καταστήματα στο Μοναστηράκι και την Πλάκα.

-- Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, στα ξενοδοχεία ΝΟΒΟΤΕΛ, ΠΛΑΖΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ και ΠΑΡΚ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ