ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
37ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολιτικές συγκεντρώσεις νεολαίας
  • Σήμερα Παρασκευή, στο Βόλο, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Από σήμερα ξεκινούν και οι εκδηλώσεις στον Πειραιά. Αύριο θα μιλήσει στον Πειραιά ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Το 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «Ο δικός σου δρόμος για τις δικές σου ανάγκες. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό», συνεχίζει τις εκδηλώσεις του αυτήν τη βδομάδα σε πολλές πόλεις. Δεδομένων και των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ως πολιτικές συγκεντρώσεις νεολαίας, δίνουν ευκαιρία πλατιάς επικοινωνίας της ΚΝΕ με τη νέα γενιά, ακόμα πλατύτερης συζήτησης για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που απαντά στις αγωνίες του κόσμου και της νεολαίας.

Τέτοιες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτές τις μέρες γίνονται:

  • Στον Πειραιά. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο πάρκο Δηλαβέρη, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο. Αύριο θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Στο Βόλο, σήμερα Παρασκευή, στο πάρκο Ρήγα Φεραίου. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στα Τρίκαλα, σήμερα Παρασκευή, στο Μύλο Ματσόπουλου. Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
  • Στην Καρδίτσα, αύριο Σάββατο, στο Παυσίλυπο. Θα μιλήσει ο Β. Μεταξάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Το Φεστιβάλ της Οργάνωσης ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ θα γίνει επίσης αύριο Σάββατο στο χώρο του ΤΕΙ Πειραιά. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη εκδήλωση της Σπουδάζουσας
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη εκδήλωση της Σπουδάζουσας
Πλήθος είναι αυτό το διάστημα και τα Μαθητικά Φεστιβάλ. Με σύνθημα «Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει», η ΚΝΕ επεξεργάζεται αυτές τις εκδηλώσεις για τις μικρότερες ηλικίες. Τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται:

Από χτες μέχρι και αύριο Σάββατο: Γιάννενα, Αγρίνιο.

Σήμερα Παρασκευή: Ιλιον (Πάρκο Τρίτση, στις 7 μ.μ., ομιλητής Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ), Λαμία (στο καφέ «Εν Αριστοτέλους», στις 7 μ.μ., ομιλητής Τάσος Χρονάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ), Λιβαδειά (πλατεία Ζαππείου, στις 7 μ.μ., ομιλητής Γιώργος Αλεξανδρής, μέλος του ΝΣ Λιβαδειάς - Φωκίδας της ΚΝΕ), Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, Κατερίνη, Καλαμάτα (στο Λιμάνι, στις 7.30 μ.μ., ομιλητής Παντελής Μιχαλιάδης, μέλος του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ), Αργος (στο πάρκο Μπόνη, στις 7.30 μ.μ., ομιλητής Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ).

Αύριο Σάββατο: Ελευσίνα (Πλατεία Λαού, 7.30 μ.μ., Βούλα Τσίγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ), Περιστέρι (στην Α' παιδική χαρά, στις 7 μ.μ., ομιλητής Νίκος Αμπατιέλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ), Γκράβα (Θεατράκι, στις 6 μ.μ., ομιλητής Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ), Νέα Ιωνία (στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου), Βέροια, Χαλκίδα (Παραλία - Στρογγυλό, στις 8 μ.μ.), Χίος (στο κόκκινο φαναράκι του λιμανιού, στις 8.30 μ.μ.), Σπάρτη (πάρκο ΟΤΕ, στις 7.30 μ.μ., ομιλητής Μανώλης Ραπανάκης, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ), Ζάκυνθος (πλατεία Αγίου Μάρκου, στις 7.30 μ.μ., ομιλητής Θανάσης Μπίμπας, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ), Ηράκλειο Κρήτης (πλατεία Αγ. Αικατερίνης).

Την Κυριακή 19/6: Καισαριανή (Κεντρική πλατεία, στις 6 μ.μ., ομιλητής Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ), Χανιά (Αλσος Αγίων Αποστόλων, στις 7 μ.μ.), Παλλήνη (Πλατεία Ελευθερίας, στις 6 μ.μ., ομιλητής Μάκης Μακρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σήμερα η εκδήλωση για τον Διαμαντή στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση αφιερωμένη στον υποστράτηγο του ΔΣΕ καπετάν - Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) και συνολικά τη δράση του ΔΣΕ διοργανώνει η Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο φουαγιέ της ΝΟΠΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Σ. Κωστής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι, έκθεση φωτογραφίας από τη δράση του ΔΣΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

  • Ακόμα, οι Οργανώσεις Κλάδων και Μαθητείας Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις:

-- Αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, εκδήλωση με θέμα «140 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα».

-- Τετάρτη 22 Ιούνη, εκδήλωση στο εργοστάσιο κουφωμάτων «ΠΛΑΙΣΙΟ». Θα μιλήσει ο Γ. Καραγιάννης, μέλος του Συμβούλιου Πόλης της Ο.Π. Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Από σήμερα στις Πρέσπες

Επίσης, σήμερα ξεκινάει η διήμερη εκδρομή που πραγματοποιεί στις Πρέσπες η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση σε ιστορικά μέρη που έδρασε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας και το βράδυ λαϊκό γλέντι. Αύριο Σάββατο θα γίνει συγκέντρωση στο μνημείο που έστησε η ΚΝΕ για το ΔΣΕ στο χωριό Πύλη, όπου θα μιλήσει στέλεχος της Οργάνωσης. Στη συνέχεια, επίσκεψη στη σπηλιά του Ν. Ζαχαριάδη στην Πύλη και στο νοσοκομείο του ΔΣΕ στο Βροντερό. Επίσης, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Ανθρωπος αυτός ο γίγας».

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να σταματήσει κάθε δίωξη για εκπαιδευτικούς

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Να μην κλείσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας και να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη που εμπλέκει και εκπαιδευτικούς του σχολείου απαιτεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία υπενθυμίζει ότι οδηγούν σε κλείσιμο το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας, παρά το ότι καλύπτει επείγουσες ανάγκες των παιδιών αυτών και παρά το ότι αναπτύχθηκαν αγώνες εκπαιδευτικών. «Σα να μην έφτανε η αναλγησία που δείχνει η κυβέρνηση προς τις ανάγκες των παιδιών αυτών, προχωρά σε ΕΔΕ ενάντια στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, προσπαθώντας να κάμψει τον αγώνα τους», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία και προσθέτει:

«Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των γονιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας, ζητά να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν γίνεται αυτή. Οι εκπαιδευτικοί, όπως έχουν υποχρέωση, αγωνίζονται για το δικαίωμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες να έχουν το σχολείο τους και για το δικαίωμα των ίδιων στη δουλειά. Καμία δίωξη δε δικαιολογείται. Οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν επικαλεστεί η κυβέρνηση δε στέκει γιατί το σχολείο αυτό λειτουργούσε πολύ καλά τόσα χρόνια χωρίς να έχει δημιουργηθεί ως σήμερα κανένα πρόβλημα.

Ζητάμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Κουμέντο, που διέταξε τη δίωξη, να τη σταματήσει εδώ και τώρα. Ζητάμε από το διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης, που ορίστηκε να διενεργήσει την αντίστοιχη ΕΔΕ, να αρνηθεί να παίξει αυτόν το ρόλο.

Συμπορευόμαστε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων στον αγώνα να μην κλείσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας», καταλήγει η ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Μέχρι τη Δευτέρα οι βαθμολογίες

Σήμερα ή τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Τα αποτελέσματα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζουμε πως η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα μπορεί γίνει από σήμερα έως τις 28 Ιούνη, μόνο μέσω διαδικτύου και αφού οι υποψήφιοι παραλάβουν από τα Λύκειά τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ