ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Μάη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο η εκδήλωση για το βιομηχανικό προλεταριάτο

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»

Το Σάββατο 19 Μάη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό (Λ. Ηρακλείου 145, σταθμός ΗΣΑΠ «Περισσός»), με θέμα «Το βιομηχανικό προλεταριάτο, πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πολύμορφη πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με το συμβολικό αριθμό «100», πραγματοποιούνται 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλη και θα πυκνώσουν το Μάη και τον Ιούνη, φωτίζοντας τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ, την απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα.

Μεταξύ άλλων, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Στην Αττική

Το Σάββατο 19 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Χαϊδάρι, στο ανοιχτό θέατρο δίπλα από την πύλη του στρατοπέδου, εκδήλωση αφιερωμένη στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944, με τίτλο «Γράψαμε Ιστορία - Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε». Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση από το συγκρότημα της ΠΟ Δυτικής Αθήνας.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ. Δύναμή μας η πρωτοπόρα θεωρία, η πρωτοπόρα δράση για τον νέο κόσμο, το σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Μπραχάμι, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ, Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100χρονα του ΚΚΕ και στα 50χρονα της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

-- Στις 8 μ.μ., εκδήλωση της ΤΕ Καλλιτεχνών, στο Μουσείο Μακρονήσου, με τίτλο «"Αν έζησες σαν κομμουνιστής, είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του 20ού αιώνα" (Ν. Χικμέτ). Η διαμόρφωση της προσωπικότητας μέσα στην οργανωμένη ταξική πάλη». Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, Γραμματέας της ΤΕ Καλλιτεχνών, και θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους του Λάμπρου Λιαρόπουλου «Το άλλο γράμμα».

Σε άλλες πόλεις:

Σήμερα, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στο χώρο των παλιών φυλακών, η ΤΕ Τρικάλων οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας για τη στρατηγική της αναβάθμιση και ο κίνδυνος εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Το Σάββατο 19 Μάη, η ΤΟ Πιερίας, στις 7.30 μ.μ., διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση στην Κατερίνη, στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλητή τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στο Βόλο, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» (κτίριο Παπαστράτου, παραλία), εκδήλωση με τίτλο «Η επίδραση του ΚΚΕ στο μορφωτικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα του Βόλου - Οι πρώτες δεκαετίες». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στη Φλώρινα, στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο, εκδήλωση με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή των Βαλκανίων. Το Μακεδονικό ζήτημα». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Ξάνθη, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας (σε περίπτωση βροχής στο αμφιθέατρο Προκάτ) εκδήλωση με θέμα: «ΚΚΕ και ταξικό εργατικό κίνημα στην Ξάνθη κατά το Μεσοπόλεμο. Χρήσιμα συμπεράσματα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος». Θα μιλήσει ο Χρήστος Λαρίσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη ματωμένη απεργία τον Ιούνη του 1928 στην Ξάνθη.

-- Στην Ορεστιάδα, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα», εκδήλωση για την πολιτική προσφυγιά. Θα μιλήσει η Σούλα Βλισίδου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης προβολή οπτικοακουστικού υλικού, έκθεση φωτογραφιών και μουσικό αφιέρωμα.

Συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες ΚΟ του ΚΚΕ

Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ είναι το θέμα συσκέψεων, συγκεντρώσεων και περιοδειών σε τόπους δουλειάς και συνοικίες που διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ. Οι Οργανώσεις του Κόμματος διακινούν το νέο φυλλάδιο με τίτλο «Δυνατό εργατικό κίνημα - Κοινωνική Συμμαχία. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την Ανατροπή. Αυτή είναι η "καθαρή" διέξοδος για το λαό!». Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 8 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στην Αγία Βαρβάρα Αττικής για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 9.30 π.μ., ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12.30 μ.μ., κλιμάκιο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την εταιρεία «Εικονοτεχνική» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 9 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Λουτρό Αμφιλοχίας (καφενείο «Κ. Θάνου») θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 11.30 π.μ., κλιμάκιο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του LEDRA για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη 1.30 μ.μ., κλιμάκιο της ΚΟ Αττικής θα επισκεφτεί την επιχείρηση «ΤΥΠΟΡΓΑΝΩΣΗ» στον Κόκκινο Μύλο για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 8 μ.μ., σε σύσκεψη της ΚΟΒ Λυκότρυπας - Αγ. Αννας Αττικής, στο 4ο ΚΑΠΗ (Καζαντζάκη & Δ. Μυράτ, πλ. Αγ. Αννας - Εργατικές Κατοικίες), θα μιλήσει ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΠΕ Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 19 Μάη, η ΚΟΒ Σκάλας Λακωνίας καλεί σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, με ομιλητή τον Θανάση Κολιζέρα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ.

Την Κυριακή 20 Μάη, η ΚΟΒ Νεάπολης Κοζάνης διοργανώνει εκδήλωση, στις 11.30 π.μ., στην ταβέρνα «ΜΗΤΡΟΣ». Θα μιλήσει ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Γλέντια ΚΟ του ΚΚΕ

-- Οι Κομματικές Οργανώσεις Ολυμπιακού Χωριού και Θρακομακεδόνων Αττικής διοργανώνουν λαϊκό γλέντι αύριο, Παρασκευή 18 Μάη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία του Ολυμπιακού Χωριού.

-- Η ΚΟ Μάνδρας - Ειδυλλίας Αττικής διοργανώνει λαϊκό γλέντι το Σάββατο 19 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο προαύλιο του ΚΑΠΗ Οινόης.

ΠΕΚΑΜ
Προσκύνημα στη Μακρόνησο

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) πραγματοποιεί επίσκεψη - προσκύνημα στη Μακρόνησο, την Κυριακή 3 Ιούνη. Για τη συμμετοχή στην επίσκεψη θα δρομολογηθούν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 7 π.μ., από την πλατεία Κάνιγγος. Το καράβι θα αναχωρήσει στις 9 π.μ., από το λιμάνι του Λαυρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210.3247.820, 6974.278.797 και 6977.513.165.

Περιοδεία του Γ. Δελή στον Βόρειο Εβρο

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή, θα περιοδεύσει σήμερα, Πέμπτη 17 Μάη, στον Βόρειο Εβρο.

Στις 10 π.μ., θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου.

Στις 12 μ., θα επισκεφθεί το δημαρχείο Ορεστιάδας και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Μαυρίδη.

Στη 1.30 μ.μ., θα συναντηθεί στη Βύσσα με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και του Συλλόγου Τευτλοεξαγωγέων Εβρου.

Στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Αθηνά» στην Αλεξανδρούπολη, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ