Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Μάη 2009 - αριθ. φύλλου: 10373

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η διεθνής οικονομική κρίση, η θέση της Ελλάδας και οι θέσεις του Κόμματος

Η κεντρική εισήγηση της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, στην ημερίδα


ΣΕΛ.  15  -  18

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ για να βγάλει η κάλπη ισχυρό ΚΚΕ

Ο ελληνικός λαός μπορεί να βρει το δρόμο του μέσα από την πάλη, που ξεκινάει από την ανυπακοή και απειθαρχία και φτάνει έως τη ρήξη με την ΕΕ και την αποδέσμευση. Η αποδυνάμωση συνολικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, με ταυτόχρονη ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι το μόνο αποτέλεσμα που συμφέρει το λαό. Στις μέρες που απομένουν έως την κάλπη, να συστρατευτούμε στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Θα ενισχυθεί η δύναμη του λαού. Γι' αυτό να γίνει καθημερινά κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, τα χωριά, οι σχολές, κάστρα δουλειάς και δράσης για την ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2  -  10

Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ!

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ πρέπει να πρωτοστατήσουν για μαζική προσέλευση στις κάλπες. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Οι εκλογές είναι μάχη. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,

Η καπιταλιστική οικονομική κρίση χτυπάει το λαό. Ολες οι κυβερνήσεις, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές, επιτίθενται εναντίον σας με πολιτική ενίσχυσης των κερδών των μονοπωλίων, ενώ, στο όνομα της κρίσης, προωθούν και άλλα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα. Οι μέρες που έρχονται θα είναι χειρότερες, είτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ, αν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν αντεπιτεθούν. Η αντεπίθεση θα είναι τόσο πιο αποτελεσματική, όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ και εκλογικά.

Αυτό φοβούνται! Και στέλνουν στην αποχή ψηφοφόρους που δε θα τους ψηφίσουν. Θέλουν το λαό στη γωνία. Απογοητευμένο και μοιρολάτρη. Να σκύβει το κεφάλι στον εργοδότη, στο κράτος, στα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Το ΚΚΕ και το ισχυρό κίνημα φοβούνται! Γι' αυτό και ο αντικομμουνισμός, η λάσπη, οι προβοκάτσιες, τα βέλη για το δήθεν αντιδημοκρατικό ΚΚΕ!

Ορισμένοι λένε ότι η αποχή εκφράζει αντίσταση! Οχι! Η αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και τραπεζιτών! Η αποχή δεν τους τιμωρεί. Τους ξελασπώνει. Πίσω σας τρίβουν τα χέρια τους. Η αποχή είναι κτύπημα στο δικό σας συμφέρον!

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι βόλι στο δικομματικό σύστημα. Είναι βόλι κατά του Μάαστριχτ, της ανεργίας, της φτώχειας.

Οχι στην ηττοπάθεια! Ο λαός έχει δύναμη, φτάνει να οργανωθεί, να ενισχύσει το κόμμα της ελπίδας, της ανυπακοής, της ανατροπής. Είπε και λέει την αλήθεια, δίνει στο λαό προοπτική.

Στο κάλεσμα του ΚΚΕ για μαχητική συμμετοχή έχουν τη δική τους τιμητική θέση οι χιλιάδες που αγωνίστηκαν στις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα τελευταία 35 χρόνια. Ανεξάρτητα από διαφορετικές απόψεις, γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι στήριγμα του λαού είναι το ΚΚΕ. Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Να μη λείψει κανείς!

Εμπρός, να σηκώσει ο λαός το ανάστημά του! Στους δρόμους και στην κάλπη! Με ισχυρό ΚΚΕ η επομένη των εκλογών θα είναι μία διαφορετική μέρα. Μπορεί να γίνει αφετηρία για το άνοιγμα δρόμου υπέρ του λαού.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ! ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!


Προσφορά στο ΚΚΕ

Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ ακόμα 1.000 ευρώ, τέταρτη δόση, για τις ευρωεκλογές.


Συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και τις θέσεις του ΚΚΕ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 18/5, στις 12 το μεσημέρι, στο εκλογικό κέντρο της ΚΟΑ (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



KOA ΤΟΥ ΚΚΕ
Κινητοποίηση ενάντια στη «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ»

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ