ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2019
Σελ. /24
ΠΕΡΑΜΑ
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Ξεπέρασε τις προσδοκίες σε μαζικότητα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πέραμα, την περασμένη Τρίτη, με ομιλητές τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, την Δέσποινα Μαστρολέων, υποψήφια ευρωβουλευτή, και τον Βασίλη Βατίστα, υποψήφιο δήμαρχο.

Εργαζόμενοι, άνεργοι της περιοχής, συνταξιούχοι νέοι και νέες, ανταποκρινόμενοι αρκετοί από αυτούς για πρώτη φορά στο αγωνιστικό κάλεσμα του Κόμματος, προσήλθαν μαζικά στην κεντρική πλατεία της πόλης (πλ. Ηρώων), στέλνοντας ηχηρό το μήνυμα ότι η εργατούπολη του Περάματος μπορεί να αλλάξει περπατησιά, να κάνει τη διαφορά, ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε Ευρωβουλή, Περιφέρεια και δήμο.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Στην εξέδρα, χειροκροτούμενοι πήραν τις θέσεις τους μετά την ομιλία του Β. Βατίστα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με πολλούς από αυτούς να απευθύνουν ένα σύντομο χαιρετισμό. Ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Περάματος, εκλεγμένος με τη στήριξη του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος.

Ο Βασίλης Βατίστας αναφέρθηκε στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του Περάματος, στις ευθύνες της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας που στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας για το προεκλογικό σκηνικό, που όπως είπε στήνεται με τα πολλά ψηφοδέλτια - στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής, υπογράμμισε: «Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Εδώ στο πολύπαθο Πέραμα υπάρχει λαός που κινητοποιείται, υπάρχει νεολαία που δεν συμβιβάζεται, υπάρχουν μεγάλα ταξικά σωματεία, υπάρχει ΚΚΕ!». Κάλεσε το λαό να αναδείξει σε όλες τις κάλπες «μια πανίσχυρη εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που την επομένη των εκλογών θα δώσει νέα δύναμη και ώθηση στην εργατική τάξη, στο λαό, στο κίνημα! Και εδώ, στο δήμο Περάματος, όσο περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγούν με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τόσο λιγότεροι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν από τις δυνάμεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και που είναι στηρίγματα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, της πολιτικής που στενάζει καθημερινά το λαό του Περάματος».

Η Δέσποινα Μαστρολέων κάλεσε ιδιαίτερα τη νεολαία «να μην πέσει στην παγίδα της αποχής που σημαίνει λευκή επιταγή στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Το βέβαιο είναι άλλωστε πως την επομένη των εκλογών η αποχή δεν θα είναι δίπλα στους νέους να ενημερώνει, να οργανώνει την πάλη του λαού, να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα. Παρόν, μαχητικό και πρωτοπόρο, όπου μορφώνεται, δουλεύει και ζει η νέα γενιά, θα είναι, όπως όλα αυτά τα χρόνια, το ΚΚΕ, για να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα και οι ανάγκες της. Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Γιατί με δυνατό ΚΚΕ μπορούμε να κάψουμε τα βάρβαρα σενάρια που ετοιμάζουν στις πλάτες μας και να γράψουμε το δικό μας με κριτήριο το τι πραγματικά έχουμε ανάγκη σήμερα».

Ψήφος στο ΚΚΕ - εντολή για ανυποχώρητη πάλη υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων

Ο Γ. Πρωτούλης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στην κρίση που πλήρωσαν ακριβά οι φτωχογειτονιές του Περάματος τα προηγούμενα χρόνια, τονίζοντας ότι τώρα η καπιταλιστική ανάπτυξη, με εκατομμύρια τουρίστες από την κρουαζιέρα, με ρεκόρ αφίξεων, με το Πέραμα και τον Πειραιά να έχουν δοθεί στο κινεζικό μονοπώλιο, δεν φέρνει τίποτα το θετικό για το λαό.

Η Δ. Μαστρολέων
Η Δ. Μαστρολέων
Οπως είπε, «για να έρθουν όλοι αυτοί και να στήσουν τις δουλειές τους, με εργαζόμενους φθηνούς, με κουτσουρεμένα ή και καθόλου δικαιώματα, όλοι μαζί επιτέθηκαν στο ΚΚΕ, εφοπλιστές, εργολάβοι και μεγαλέμποροι. Οχι μόνο με ψευτιές, συκοφαντίες, τόνους λάσπης, αλλά ακόμα και με την ωμή βία, στέλνοντας τα μαντρόσκυλά τους αφού είχαν πληρωθεί καλά, τους χρυσαυγίτες φασίστες για να οργανώσουν δολοφονικές επιθέσεις και να βγάλουν από τη μέση τους κομμουνιστές συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές που πάλευαν και παλεύουν για δικαιώματα στη δουλειά, για το δικαίωμά μας να μην ξεπουληθούν ο τόπος μας, οι υποδομές της πατρίδας μας.

Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει ποιοι πρωτοστάτησαν στην επίθεση απέναντι στο ταξικό κίνημα, απέναντι στα ναυτεργατικά σωματεία, στα σωματεία της Ζώνης. "Το ΠΑΜΕ κλείνει τα λιμάνια, καταστρέφει την οικονομία", ήταν το μοτίβο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οργάνωναν χορούς με τα σχολεία της πόλης ντυμένα τσολιαδάκια να υποδέχονται τα κρουαζιερόπλοια, όπως η ταινία "Καλωσήρθε το δολάριο"».

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Αττικής, με διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε μεταξύ άλλων ότι την ίδια στιγμή που δίνει εκατομμύρια για έργα βιτρίνας που παραγγέλνουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, ένα κονδύλι για την ανακούφιση των άνεργων οικογενειών και των παιδιών τους στο Πέραμα, που δεν ξεπερνά τις 400.000 ευρώ, το συζητάνε από το 2012, έχουμε 2019 και δεν έδωσαν τίποτα.

Ο Β. Βατίστας με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους
Ο Β. Βατίστας με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους
Και κατέληξε λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για άλλες αυταπάτες! (...) Απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη απαιτητική μάχη.

Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο ΚΚΕ σημαίνει καταδίκη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στους γνωστούς από χρόνια υποψηφίους τους, που επιδιώκουν να αναβαπτιστούν στη λαϊκή συνείδηση, αξιοποιώντας τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ψήφο στο ΚΚΕ ανάβουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό που είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που τους θρέφουν, στέλνουμε τους εγκληματίες ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής ξανά στους υπονόμους από όπου τους έβγαλαν!

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού θα είναι εντολή για σταθερή, χωρίς υποχωρήσεις υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων».

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οσοι σπούδασαν στο σοσιαλισμό δίνουν μαχητική απάντηση στον αντικομμουνισμό της ΕΕ

Σε σύσκεψη με αποφοίτους από σοσιαλιστικές χώρες μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος

Στο βήμα ο Μ. Παπαδόπουλος
Στο βήμα ο Μ. Παπαδόπουλος
Σύσκεψη για τις ευρωεκλογές με αποφοίτους σοσιαλιστικών χωρών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, με ομιλητές τον Δημήτρη Ξεκαλάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και μέλος της Προσωρινής Διοίκησης του Συλλόγου «Εμείς που Σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό» και τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Δ. Ξεκαλάκης υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι όλοι όσοι είχαν την τύχη να σπουδάσουν στις σοσιαλιστικές χώρες μπορούν να συμβάλουν ως μαχητική δύναμη στην ανάδειξη της ανωτερότητας του σοσιαλισμού. Η συμβολή αυτή, όπως σημείωσε ο ομιλητής, μπορεί να είναι σημαντική για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον, γιατί ο αντικομμουνισμός είναι σήμερα η επίσημη ιδεολογία της ΕΕ και δεύτερον γιατί η καθημερινότητα που βίωσαν οι Ελληνες φοιτητές αποδεικνύει τα πλεονεκτήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, ανεξάρτητα από την κριτική προσέγγιση που απαιτείται για τα λάθη και τις αδυναμίες. Αναφερόμενος στον αντικομμουνισμό σημείωσε δεκάδες παραδείγματα της παραχάραξης της Ιστορίας, της ανιστόρητης εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, της απαγόρευσης συμβόλων και Κομμουνιστικών Κομμάτων στις βαλτικές χώρες και αλλού, της καταστροφής μνημείων, όπως πρόσφατα του Ν. Μπελογιάννη στην Πολωνία. Τελευταίο παράδειγμα, άλλωστε, ήταν το «μνημείο» αντικομμουνισμού της Διακήρυξης της ΕΕ, στο Σιμπίου της Ρουμανίας, ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης της 9ης Μάη, περί «σιδηρού παραπετάσματος», όπου υπογράφουν σοσιαλδημοκράτες, νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί και μαζί και ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Φωτίζουμε τον άλλο δρόμο, της πάλης για την ανατροπή

Στην τοποθέτησή του, ο Μ. Παπαδόπουλος ανέδειξε, ανάμεσα σε άλλα, την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια τις μέρες που απομένουν, ώστε να μη χαθεί καμία κόκκινη ψήφος στις ευρωεκλογές, στους δήμους, στις Περιφέρειες, «ώστε με ισχυρό ΚΚΕ, να υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου, που μαζί στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα».

Εξήγησε ότι «με το κλίμα της πόλωσης θέλουν να παγιδέψουν τη σκέψη του λαού γύρω από ένα κάλπικο δίλημμα, για να δεχτεί να αποφασίσει ποιος θα τον σφάξει λιγότερο το επόμενο διάστημα» και τόνισε ότι «αυτός είναι ένας αδιέξοδος τρόπος σκέψης, έτσι φτάσαμε από το κακό στο χειρότερο». Αφού ανέλυσε διεξοδικά και τα τελευταία μέτρα - κοροϊδία της κυβέρνησης που επιχειρεί να τα αξιοποιήσει ως άλλοθι για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, εξήγησε ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται παντού στην ΕΕ.

Κατέληξε, λέγοντας ότι «πρέπει να φωτιστεί ο άλλος δρόμος της γραμμής πάλης που προτείνει το ΚΚΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, της πάλης για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν να κερδηθούν νέες κόκκινες ψήφοι, με την αυξανόμενη συστράτευση πολλών αποφοίτων με το ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο καθηγητής Δ. Πατέλης, που παίρνοντας το λόγο δήλωσε τη στήριξή του στο ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μάη.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αύριο Σάββατο η συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή

Θα μιλήσουν ο Νίκος Αμπατιέλος και η Διαμάντω Μανωλάκου

Αύριο, Σάββατο 18 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση των Οργανώσεων Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ. Θα μιλήσουν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Β' Πειραιά και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ