ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2019
Σελ. /24
Δηλώσεις στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ
Τάκης ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας

Για χρόνια συμμετέχω στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, στη διοίκηση της ΕΟΑΣΝΛ. Μέσα στη φωτιά του αγώνα, των αγροτικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων γνώρισα και πάλεψα μαζί με τους κομμουνιστές που δραστηριοποιούνται εκεί. Εκτίμησα τη συνεπή, αταλάντευτη στάση τους, τον αγώνα τους για τα δίκαια των αγροτών. Πάνω από όλα διαπίστωσα πως το ΚΚΕ ήταν το μόνο Κόμμα που στήριξε τον αγώνα μας, με Ερωτήσεις στη Βουλή, με τη στήριξή του στα αιτήματα και τις μορφές πάλης που το αγροτικό κίνημα αποφάσιζε. Επιπλέον, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να έχουν τα παιδιά μας δωρεάν Παιδεία και μόρφωση, οι γονείς μας να μην έχουν συντάξεις πείνας όπως σήμερα, να έχει ο λαός μας στοιχειώδη δικαιώματα που σήμερα οι κυβερνήσεις τού στερούν, όπως δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, που ιδιαίτερα στην ύπαιθρο η κατάσταση είναι απελπιστική. Η ΚΑΠ της ΕΕ, οι κυβερνήσεις στέκονται εχθρικοί απέναντι στους αγρότες, χιλιάδες ξεκληρίστηκαν, το εισόδημά μας μειώνεται, το κόστος παραγωγής ακριβαίνει, τα προϊόντα μας τα παίρνουν πάμφθηνα, η παραγωγή και η γη συγκεντρώνονται σε λιγότερα χέρια. Πιστεύω ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα καταδίκης στις εκλογές στην πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ γι' αυτό καλώ τους συναγωνιστές μου στα μπλόκα, όλους τους αγρότες που μαζί παλεύουμε για την επιβίωσή μας να στείλουν ισχυρό μήνυμα με την ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να οργανωθούν οι νέοι αγώνες μας.

Χρήστος ΨΑΛΛΙΔΑΣ

Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης και πρόεδρος του Παραρτήματος Κοζάνης ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ

Στις εκλογές της 26ης Μάη, εμείς οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι στα χρόνια της κρίσης, με τα απανωτά μνημόνια, είχαμε μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις μας με αποτέλεσμα την πτώση του βιοτικού μας επιπέδου. Παράλληλα, έχουμε συρρίκνωση των δαπανών για κοινωνικές ανάγκες, όπως η Υγεία, που επιδεινώνει τη ζωή μας από μια ακόμη πλευρά.

Μπροστά στην κάλπη πρέπει να θυμηθούμε ποιοι στήριξαν και στηρίζουν αυτήν την πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή και ποιοι ήταν στο πλευρό μας στους δύσκολους αγώνες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, ενάντια σε αυτήν την πολιτική που είχε αποτέλεσμα να κερδίσουμε ανάσες (όπως το πάγωμα της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις) κ.ά.

Ψηφίζουμε αυτούς που ήταν στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια, μπροστάρηδες στους αγώνες μας. Στηρίζουμε το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Περιφέρειες και τους δήμους, ώστε να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης, να ανοίξει ο δρόμος για τη ζωή που αρμόζει σε μας και τα παιδιά μας.

Καλώ όλους τους συνταξιούχους να λάβουν υπόψη το κάλεσμα για να γίνει πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού.

Γιώργος ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Η πολύχρονη συμμετοχή μου στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα και στους σκληρούς αγώνες του, μαζί με τους κομμουνιστές που δραστηριοποιούνται πρωτοποριακά σ' αυτό, μου δημιούργησε την πεποίθηση ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που:

  • Παλεύει, παντού και πάντα, για την επίλυση των άμεσων και ζωτικής σημασίας προβλημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων, αντιπαλεύοντας τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων που μας εκμεταλλεύονται πουλώντας μας πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια και αγοράζοντας πάμφθηνα τα προϊόντα που παράγουμε με πολύ κόπο, τους τραπεζίτες που μας ρουφούν το αίμα με τα πανωτόκια, τους επιχειρηματίες - μεγαλοαγρότες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν' αρπάξουν σαν τις ύαινες τα παρατημένα χωράφια μας και το βιος μας.
  • Πολεμάει με κάθε μέσο και όλες τις δυνάμεις του την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που, σε συνδυασμό με τις αντιλαϊκές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, μας οδηγεί στη φτώχεια, στη χρεοκοπία, στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία και την εξαθλίωση.
  • Εχει πολιτική πρόταση, η οποία, σε ό,τι αφορά εμάς τους αγρότες και κτηνοτρόφους, παρέχει εγγυήσεις για εξασφάλιση ενός σταθερού εισοδήματος, με το οποίο θα μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας, αλλά και για γενικότερη βελτίωση της ζωής μας στο χωριό.

Γι' αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους, ψηφίζω ΚΚΕ για την Ευρωβουλή και «Λαϊκή Συσπείρωση» για το δήμο Φαρσάλων Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Καλώ όλους τους συναγωνιστές μου στο αγροτικό κίνημα, όλους τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν παλιότερα, όλους τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, να κάνουν το ίδιο, δίνοντας την ψήφο τους εκεί που θα πιάσει πραγματικά τόπο, ξέροντας ότι, αν μη τι άλλο, δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσουν γι' αυτό.

Γιάννης ΤΑΝΑΝΗΣ

Απολυμένος συμβασιούχος στην καθαριότητα του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Μας θέλουν να ζητιανεύουμε για δουλειά και αυτή να είναι με μεροκάματο - ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς προοπτική. Δεν πάει άλλο. Σήμερα, μέσα σε αυτό το βάρβαρο σύστημα, δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για τους εργαζόμενους πέρα από τον οργανωμένο αγώνα μας. Αυτό συνειδητοποίησα όλα αυτά τα χρόνια, πολύ περισσότερο το τελευταίο διάστημα, με τον κοινό αγώνα που δώσαμε όλοι οι συμβασιούχοι. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι σαν εμάς που δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο. Ευθύνη μας είναι να αγωνιστούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να συμπαραταχτώ με τις δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ.

Κώστας ΚΑΛΗΜΕΡΑΚΗΣ

Ελεύθερος επαγγελματίας ξυλουργός, μέλος του ΔΣ του ΑΣ Σουρμένων

Στηρίζω το ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης και στην Περιφέρεια Αττικής. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να δώσουμε δύναμη στο ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που είπε την αλήθεια χωρίς να χαϊδέψει αυτιά, χωρίς να δημιουργεί ψεύτικες ελπίδες. Γιατί σταθερά χωρίς ταλαντεύσεις παλεύει για το δίκιο των πολλών κόντρα στα συμφέροντα των λίγων.

Ηλίας ΑΓΟΡΟΣ

Πρόεδρος Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας Ιωαννίνων, συνταξιούχος ναυτεργάτης

Παρ' όλες τις διαφωνίες μου που είχα εκφράσει στο παρελθόν για ορισμένα ζητήματα, η καραμπινάτη καπιταλιστική κρίση, η συμμετοχή μου στο κίνημα, στις κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα έξω από τα MARKET-IN, στις αγροτικές και αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις με βοήθησαν να βγάλω συμπεράσματα που με φέρανε και πάλι κοντά στο ΚΟΜΜΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή στιγμή, που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας (αλλαγές συνόρων - Βαλκάνια - Τουρκία - Κύπρος), την ώρα που οι συγκλίσεις όλων των αστικών κομμάτων στις επιλογές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, με τη νέα καπιταλιστική κρίση στον ορίζοντα και το φάντασμα του ΦΑΣΙΣΜΟΥ να πλανιέται πάλι πάνω από την ΕΥΡΩΠΗ. ΑΥΤΗΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΩΡΑ εμείς οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, ο λαός μας πρέπει να συστρατευτούμε με το ΚΚΕ, τον σταθερό υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων και τον εγγυητή της άλλης εξουσίας, δίχως πολέμους και φτώχεια.

Για αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμη, ΕΚΦΡΑΖΩ τη στήριξή μου σε όλες τις μάχες του ΚΟΜΜΑΤΟΣ και καλώ κάθε ριζοσπάστη αριστερό, και όχι μόνο, να κάνει το ίδιο.

Μανώλης ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

Συνδικαλιστής στην ΕΥΔΑΠ

Οι φετινές ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν σε μια Ευρώπη της δικτατορίας των τραπεζών και του κεφαλαίου; Σε μια Ευρώπη που γίνεται ολοένα και πιο ανεκτική στην άνοδο του φασισμού, στην Ευρώπη του Ορμπαν, του Σαλβίνι, του Κουρτς;

Σε μια Ευρώπη που δεν διστάζει να διατυπώνει όλο το αντικομμουνιστικό της «αφήγημα» πανηγυρίζοντας διότι, όπως χαρακτηριστικά μόλις πρόσφατα διακήρυξε, «τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα»! Αυτή η μνημειώδους αντικομμουνιστικής φρασεολογίας («Σιδηρούν Παραπέτασμα») διακήρυξη της ΕΕ, αυτές οι δύο εμβληματικές λεξούλες («Σιδηρούν Παραπέτασμα») που αποτελούν σύμβολο του αντικομμουνισμού και επιμύθιο της ακροδεξιάς παντού στον κόσμο.

Σε αυτή την Ευρώπη όσες διαφωνίες και να υπήρχαν στο παρελθόν δεν μπορείς και δεν έχεις καμιά δικαιολογία πια για να μη συμπορευτείς και να στηρίξεις με όσες δυνάμεις έχεις το ΚΚΕ.

Προέρχομαι από τη ΛΑΕ, πορεύτηκα όμως και πορεύομαι στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος απέναντι σε κάθε είδους εξουσία που ποδοπατά την εργατική τάξη.

Αποδεσμευμένος πια και πέρα από την όποια αντίρρηση μπορεί να έχει κάποιος για την πολιτική που ακολουθεί το ΚΚΕ σε επιμέρους ζητήματα, που βλέποντάς τα πια πιο ψύχραιμα και μετά τη στάση των ταξικών δυνάμεων απέναντι στη σαπίλα του συνδικαλιστικού κινήματος όπως, για παράδειγμα, εκφράζεται στη ΓΣΕΕ από την ηγετική της ομάδα, ένα πράγμα δεν μπορεί να αγνοήσει. Τη σταθερότητα στις θέσεις και την αξιοπιστία του λόγου.

Ψήφος, λοιπόν, στο ΚΚΕ σ' αυτές και στις επόμενες εκλογές, αλλά και στις δυνάμεις του στα συνδικάτα, όποτε και αν έρθουν, σημαίνει δύναμη στο λόγο και στην παρουσία των εργαζομένων προκειμένου να μπει επιτέλους ένα φρένο στο άγριο πρόσωπο του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν πια άλλες δικαιολογίες. Καλώ τον κάθε τίμιο αγωνιστή να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο που στη λαίλαπα που έχει ισοπεδώσει την εργατική τάξη στάθηκε όρθιο, το μόνο που μπορεί να ξαναδώσει ελπίδα για νέες νικηφόρες διεκδικήσεις για την τάξη μας, για τα παιδιά μας, για τους εργαζόμενους.

Κώστας ΓΚΟΝΤΖΟΣ

Αθλητικογράφος

Γιατί με το ΚΚΕ, λοιπόν.

Γιατί καταρχήν θέλω να ζήσουμε εγώ και τα παιδιά μου σε μια ζωή αλλιώτικη και ωραία. Γιατί κουράστηκα με αυτούς που μου λένε ότι πρέπει να υποταχθώ και να «πεθάνω» γιατί έτσι αποφάσισαν για μένα, και θέλω να πάω με αυτούς που λένε να αντισταθώ και να παλέψω για να «ζήσω». Γιατί θέλω ΟΛΑ όσα δικαιούμαστε και μας πήραν σαν εργαζόμενους και όχι ό,τι τους περισσεύει από το τραπέζωμα των λίγων και εκλεκτών. Γιατί βαρέθηκα χρόνια και χρόνια να τους ακούω να μου λένε ότι «φταίω και εγώ» για τη ζωή που μας έφτιαξαν και τις στιγμές που μας πήραν, και να μου λένε κιόλας ότι είναι οι μόνοι που μπορούν να μου την ξαναφτιάξουν. Γιατί επιτέλους θέλω να νιώσω αληθινός άνθρωπος, που έχει λόγο και σκέψη, και όχι πιόνι στα σχέδια των υποτακτικών των αρπακτικών και των ξένων.

Γιατί ξέρουμε τι έχουμε ζήσει και τι ζούμε με όλους αυτούς που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα και κάποια στιγμή ΠΡΕΠΕΙ να τολμήσουμε να δοκιμάσουμε και τις «δικές μας» δυνάμεις, στηριγμένοι στη σιγουριά και την εντιμότητα. Γιατί θέλω να βρω λόγους να αγαπήσω ξανά τη χώρα μου, που σήμερα μοιάζει με ένα ρημαγμένο πεδίο βολής όπου ασκούνται ξένοι και ντόπιοι υπηρέτες του κεφαλαίου, που μας το παίζουν και πατριώτες από πάνω. Γιατί θέλω να γίνει όσο πιο ισχυρή μπορεί η μοναδική δύναμη αντίστασης στην προσπάθεια όσων μας κυβερνούν να χάνουμε όλο και πιο πολλά απ' τη ζωή μας και να βουλιάζουμε σαν άνθρωποι, σαν προσωπικότητες και σαν αξίες στο βάλτο αυτής της καθημερινότητας που μας προσφέρουν. Γιατί ξέρω πως κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι μαχαιριά κατάστηθη στην απόπειρα να ξανασηκώσει κεφάλι το τέρας του φασισμού. Γιατί θέλω να νιώσω την τιμή να είμαι κι εγώ ένα κομμάτι της προσπάθειας που έρχεται από πολύ παλιά, γεμάτη εντιμότητα, αξιοπρέπεια, τόλμη, θυσίες, χαμόγελο, φρεσκάδα και αισιοδοξία, και έχει μπόλικο δρόμο ακόμα μπροστά της για να φτάσει στο τέρμα της. Και τέλος, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι πολίτες αυτής της χώρας να έρθουν σε θέση να σκέφτονται, αντί του «γιατί με το ΚΚΕ», «γιατί όχι με το ΚΚΕ», και να μην έχουν τίποτε να απαντήσουν.

Θανάσης ΣΥΓΓΟΥΝΑΣ

Συνταξιούχος Τραπεζοϋπάλληλος, Παλαιό Φάληρο

Στις σημερινές συνθήκες, όπου, λόγω των μέτρων που έχουν ψηφίσει και συντηρούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, για να αντιμετωπίσουν την κρίση και να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας, οι συνταξιούχοι αδυνατούν να ζήσουν στα στερνά τους μια ζωή αντάξια των όσων πρόσφεραν στην κοινωνία, οι νεολαίοι ασφυκτιούν μεταξύ των φροντιστηρίων, των μαθημάτων, αλλά και μετά στη σειρά να βρουν μια δουλειά με μισθό - επίδομα, ενώ η δημιουργία οικογένειας παίρνει συνεχώς αναβολή, οι αγρότες συνθλίβονται σιγά - σιγά και μέσω ΚΑΠ, οι αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν το μέλλον τους μαύρο, οι γυναίκες συμπιέζονται μεταξύ δουλειάς, όταν βρουν, και οικογένειας, δεν χωρούν πλέον αμφιβολίες για το τι ψηφίζουμε.

Ψηφίζουμε και στηρίζουμε αποφασιστικά σε όλες τις κάλπες, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές, περιφερειακές και βουλευτικές, όποτε γίνουν, εκλογές τους συνδυασμούς του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

1. Γιατί στο ΚΚΕ η έννοια της Αριστεράς παίρνει τη μοναδική, πραγματική της διάσταση. Οποιος αισθάνεται ή είναι αριστερός, δεν μπορεί να μη βλέπει ποιο κόμμα είναι αυτό που παλεύει και πασχίζει να κάνει πράξη αυτά για τα οποία μάχονταν οι αριστεροί στην Ελλάδα τιμώντας την ιστορία χωρίς να τη βεβηλώνει. Πως τίμησε, επ' ευκαιρία και των 100 χρόνων του, όλη αυτή την αγωνιστική πορεία.

2. Γιατί στο ΚΚΕ η έννοια της προόδου δεν είναι λόγια του αέρα. Οποιος αισθάνεται προοδευτικός, άσχετα αν έχει τις όποιες διαφορές, δεν μπορεί παρά να βρει στα προγράμματα του ΚΚΕ μόνο προτάσεις που στοχεύουν μπροστά, στο μέλλον, γιατί είναι το κόμμα που στόχος του είναι η νέα κοινωνία, η σοσιαλιστική - κομμουνιστική.

3. Γιατί το ΚΚΕ δεν υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια, ούτε είπε ψέματα στο λαό. Υποσχέθηκε ότι θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα του λαού και αυτό έκανε πειστικά. Πρότεινε νομοσχέδια με στόχο την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Αντιτάχθηκε στους νόμους λαιμητόμους στην ελληνική Βουλή αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι θα είχε συμβεί αν το ΚΚΕ, η λαϊκή αντιπολίτευση, ήταν πιο δυνατή ή ακόμη και αξιωματική, απέναντι στις κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

4. Γιατί στο ΚΚΕ οι λέξεις Συμμαχία και Συνεργασία παίρνουν σάρκα και οστά. Στους συνδυασμούς του ΚΚΕ γίνεται πράξη η Κοινωνική Συμμαχία με τη συμμετοχή αγωνιστών εργατών, αγροτών, διανοούμενων, αυτοαπασχολούμενων, ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, ένστολων, νέων, φοιτητών, συνταξιούχων, γυναικών κ.ά. Γίνεται πράξη η Συνεργασία με τη συμμετοχή και άλλων αγωνιστών, πέραν των μελών του, που συμπαρατάσσονται μαζί του, μέσα από την εμπειρία των ταξικών αγώνων. Ολοι μας όλο και κάποιον απ' αυτούς έχουμε δει δίπλα μας στους αγώνες αυτούς. Μέσα σ' αυτούς τους αγώνες επαναδραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες αγωνιστές.

5. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια καταπολεμά τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, το ακροδεξιό χέρι του καπιταλισμού.

Ολοι, λοιπόν, στη συστράτευση με το ΚΚΕ, το κόμμα της Ελπίδας, σ' όλες τις κάλπες αλλά και στους αγώνες.

Παύλος ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ

Ιδρυτής του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας», συγγραφέας και πρώην υποψήφιος δήμαρχος Κορίνθου υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ

ΝΑΙ στο ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

Είναι τιμή και υποχρέωση κάθε αγωνιστή να υπογράψει σε όλες τις κάλπες το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Να υποστηρίξει το κόμμα που καθημερινά αγωνίζεται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι τιμή να πούμε ΝΑΙ σε δήμο Λαϊκό. ΝΑΙ σε Περιφέρεια της δημιουργίας. ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών και ΟΧΙ στην Ευρώπη των πολέμων και των τοκογλύφων.

Το ΚΚΕ μπαίνει πάντα μπροστά για να μη σηκώσουν κεφάλι οι φασίστες. Μπαίνει μπροστά για να γίνει το ψωμί περισσότερο από τα όπλα και μας καλεί να σκύψουμε απάνω στο μεγάλο ανοιχτό βιβλίο της ζωής του λαού για να γίνουμε σοφοί και ωφέλιμοι πολίτες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ