ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Απρίλη 2019
Σελ. /24
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Κριτήριο ψήφου το χάλι στα νοσοκομεία

Στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

«Οι ασθενείς πολλαπλασιάζονται και το προσωπικό μειώνεται. Είμαστε στα όριά μας... Αυτή είναι η "νέα εποχή" στην Υγεία που διαφημίζει η κυβέρνηση και ο Πολάκης...». Η παραπάνω ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές επισημάνσεις γιατρών και νοσηλευτών στο κλιμάκιο του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» τη Δευτέρα, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.

Σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου διαπιστώνεται η έλλειψη προσωπικού, η εργολαβοποίηση ολόκληρων τομέων, με λίγα λόγια η «επιχειρηματική λειτουργία». «Κομμάτι - κομμάτι το δίνουν σε ιδιώτες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γ. Πρωτούλης, καλώντας τους εργαζόμενους να αντισταθούν σ' αυτήν την πορεία. Στο τμήμα της καθαριότητας οι περίπου 80 συμβασιούχοι απολύονται σε λίγες μέρες και θα αντικατασταθούν με άλλους, ώστε να ανακυκλώνεται η ανεργία. Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι δεν είναι μόνιμοι εργαζόμενοι, αλλά από εταιρεία που έχει πάρει το έργο.

Τα αποτελέσματα των ελλείψεων είναι τραγικά. Εντατικοποίηση, απανωτές βάρδιες, «ατυχήματα» την ώρα της δουλειάς λόγω άγνοιας, αφού το προσωπικό ανακυκλώνεται πριν προλάβει να μάθει τη δουλειά, να εκπαιδευτεί ή έστω να ενημερωθεί για το τι πρέπει να προσέχει. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση εργαζόμενης που η σύμβασή της λήγει σε λίγο καιρό και θα βρεθεί και απολυμένη και σακατεμένη, αφού εκτέθηκε χωρίς μέσα προστασίας σε αίθουσα με φορμόλη χωρίς να το ξέρει, με αποτέλεσμα να υποστεί εσωτερικά εγκαύματα. Οι δε νοσηλευτές, από 2 έως 4 άτομα, έχουν την ευθύνη για πτέρυγες άνω των 30 ασθενών και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανακουφίσουν βαριές περιπτώσεις, όπως καρκινοπαθών κ.ά. «Δεν χωράμε! SOS» γράφουν χειρόγραφες ταμπέλες σε εξεταστήρια, στριμωγμένα σε ακατάλληλες αίθουσες, με το προσωπικό να μην μπορεί να ανασάνει.

Ο Γ. Πρωτούλης συζητώντας μαζί τους στάθηκε στην πρόκληση της κυβέρνησης να προπαγανδίζει ότι «έστησε στα πόδια του» το δημόσιο σύστημα Υγείας, όταν προσωπικό και ασθενείς βιώνουν αυτό το χάλι στα μεγαλύτερα νοσοκομεία. «Αυτή η κατάσταση, συνεχούς ανακύκλωσης του προσωπικού, πρέπει να πάρει μια απάντηση στις εκλογές. Πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου και δράσης», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ενώ, μιλώντας στους γιατρούς, θύμισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν στην αντιδραστική «διευθέτηση» του ωραρίου, υλοποιώντας μία από τις πιο βάρβαρες Οδηγίες της ΕΕ για τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, που ουσιαστικά καταργεί τα όρια μεταξύ δουλειάς και ανάπαυσης. «Αυτές είναι οι "βέλτιστες πρακτικές" της ΕΕ, που κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ και προσκυνούν όλα τα άλλα κόμματα», σημείωσε.

«Ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν τα πράγματα. Ο,τι και να λένε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, την επόμενη μέρα αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί. Θα είναι εδώ η "ευελιξία", η υποχρηματοδότηση της Υγείας, η επιχειρηματική δράση. Επομένως, την επόμενη μέρα χρειάζεται να είναι πιο δυνατοί αυτοί που παλεύουν ενάντια σε αυτό το χάλι στα νοσοκομεία και σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας Υγείας. Να είναι πιο ισχυρό το ΚΚΕ, για να βάλουμε εμπόδια στα χειρότερα, για να διεκδικήσουμε από καλύτερους όρους μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, σύγχρονο εξοπλισμό. Να μη συνεχίσουμε λοιπόν στον ίδιο δρόμο, αλλά με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού να περάσουμε στην αντεπίθεση».

ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ
Απαράδεκτοι οι εκβιασμοί της ΔΕΗ σε φτωχά νοικοκυριά

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα οργάνωσε προχτές η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, καταγγέλλοντας ότι η ΔΕΗ ΑΕ τρομοκρατεί εργατικές και λαϊκές οικογένειες που χρωστούν και δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, λόγω της ανεργίας και της δραστικής μείωσης του εισοδήματός τους.

Οπως σημείωσε ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στη διάρκεια της συνάντησης με τον διευθυντή του τοπικού καταστήματος, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ ΑΕ στέλνει σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες τρομοκρατικά ειδοποιητήρια ότι αν δεν πληρώσουν το 30% της οφειλής άμεσα και δεν μπουν σε ρύθμιση, που συνήθως δεν μπορεί να πληρωθεί λόγω της υψηλής δόσης, θα τους κάνει διακοπή ηλεκτροδότησης και θα προσφύγει και σε ένδικα μέσα. Αυτή η ανηλεής επίθεση δεν εξαιρεί ούτε τους ανέργους ούτε και σοβαρά ασθενείς, ακόμη και εκείνους οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο «κοινωνικό τιμολόγιο», πετώντας πολλούς εκτός.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας αξιώνει από τη ΔΕΗ ΑΕ και την κυβέρνηση να σταματήσουν αυτήν την επίθεση, να μη γίνεται καμία διακοπή ρεύματος στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν, να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.

Καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ να διεκδικήσουν αυτά τα αιτήματα, καθώς και τη μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και στις εκλογές του Μάη να υπερψηφίσουν στην Περιφέρεια και στους δήμους τα ψηφοδέλτιά της και στις ευρωεκλογές το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Δραστηριότητα υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη:

-- Στις 7 μ.μ., στη Ρόδο, στο ξενοδοχείο «Plaza», θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 10.30 π.μ., ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και νυν ευρωβουλευτής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση συνταξιούχων του Δημοσίου, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

-- Στις 6 μ.μ., στο ΙΕΚ Κόκκινου Μύλου, θα περιοδεύσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Η Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί στις 7.30 π.μ. το Ιδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών - Νομισματοκοπείο και στις 12 μ. το κτίριο του ΟΤΕ στην Αχαρνών.

-- Στις 9 π.μ., ο Λεωνίδας Στολτίδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και στις 12 μ. στην εταιρεία γεωργικών φαρμάκων «Κ+Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ», όπου θα συζητήσει με εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ., ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός ε.α., θα επισκεφτεί τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό (εντός του Ολυμπιακού Χωριού).

-- Στις 11 π.μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Αλίμου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11.30 π.μ., ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, θα επισκεφτεί το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ, θα μιλήσει σε συγκέντρωση ΚΟ της ΤΟ Κατασκευών Αττικής του ΚΚΕ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

-- Στις 8 μ.μ., στο Μαρούσι, στην αίθουσα του δημαρχείου, θα γίνει παρουσίαση του ψηφοδελτίου για το δήμο και για τον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας. Θα μιλήσουν ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Θανάσης Φωτόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος.

Αύριο Πέμπτη:

-- Στις 9.30 π.μ., η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Καρδίτσα, σε εκδήλωση με θέμα «Η στρατηγική της ΕΕ για τις γυναίκες. Η πρόταση του ΚΚΕ», στο «Παυσίλυπο», θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Βασίλης Κρανιάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, και η Χριστίνα Μπεκιάρη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας.

-- Στις 10 π.μ., ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το ΙΚΑ Αγ. Αναργύρων - Ιλίου.

-- Η Γιώτα Ταβουλάρη θα επισκεφτεί στις 10 π.μ. τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας «ΦΑΡΜΑΤΕΝ» και στις 12 μ. τις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής «ELPEN», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11 π.μ., ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τον ΟΤΕ στην οδό Αθηνάς για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 11.30 π.μ., η Χριστίνα Σκαλούμπακα θα επισκεφτεί τον ΟΣΕ στην οδό Καρόλου και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

-- Στις 12 μ., ο Γιάννης Τασιούλας θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Ο Μιχάλης Μιχαήλ θα επισκεφτεί στις 8.30 π.μ. τον 10ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Περιστέρι και στις 10.30 π.μ. την Τροχαία Περιστερίου.

-- Στις 9 π.μ., ο Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α., θα επισκεφτεί το ΑΤ Πετρούπολης.

-- Η Δέσποινα Μαστρολέων θα επισκεφτεί στις 9.30 π.μ. το 1ο ΓΕΛ Γέρακα και στις 10.30 π.μ. το 1ο ΓΕΛ Παλλήνης.

-- Στις 6 μ.μ., η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, θα επισκεφτεί το ΕΠΑΛ στους Αγ. Αναργύρους.

-- Στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Πτολεμαΐδας, σε εκδήλωση παρουσίασης υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, θα μιλήσουν η Τίνα Κουζιάκη, υποψήφια ευρωβουλευτής, και η Αντωνία Χόλμπα, υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας.

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Προσχολική Αγωγή

Εκδήλωση με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για την Προσχολική Αγωγή των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων» διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σήμερα, Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο υπαίθριο αμφιθέατρο του δήμου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org