ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Απρίλη 2016
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κάλεσμα της ΚΝΕ μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

Μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές που θα γίνουν στις 18 Μάη, η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα προς κάθε φοιτητή και σπουδαστή για ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ, κάλεσμα για να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση για τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών και σπουδαστών και η αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων.

Η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους που μοχθούν για να πάρουν το πτυχίο τους και βλέπουν μπροστά τους ένα μέλλον μεταξύ ανεργίας και κακοπληρωμένης δουλειάς και, μεταξύ άλλων, τους λέει:

«Είμαστε από την ίδια πλευρά, μας ενώνουν οι ανάγκες και τα όνειρά μας.

Θέλουμε να μάθουμε την επιστήμη μας, το επάγγελμά μας και ανυπομονούμε να το εφαρμόσουμε.

Εχουμε όνειρα για να προσφέρουμε στο λαό μας και τη χώρα μας και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Θέλουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Κι όμως μας τα στερούν».

Ηρθε η ώρα να τους απογοητεύσουμε εμείς!

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση επισημαίνει προς τους φοιτητές:

«Εχεις πείρα! Από παραμύθια και σωτήρες χορτάσαμε...

Δοκιμάστηκαν αγώνες για την αλλαγή χαλίφη στη θέση του προηγούμενου χαλίφη.

Ετσι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχώρησε από την "κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο" στο 3ο μνημόνιο της "πρώτης φοράς αριστερά", από την "κατάργηση της τρόικας" στο κουαρτέτο, από την "ελπίδα" στη "λεπίδα".


Βαρεθήκαμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις του συστήματος, "αριστερές", "δεξιές", "συνεργασίας", χαρίζουν χαμόγελα σε επιχειρηματίες, βιομήχανους και τραπεζίτες, για να γεμίσουν μιζέρια τα δικά μας όνειρα.

Δοκιμάστηκε η λογική του ατομικού δρόμου, οι θυσίες, περιμένοντας το "φως στην άκρη του τούνελ". Αποδείχτηκε ότι αυτός ο δρόμος του συμβιβασμού με τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική μόνο χαμένους έβγαλε εμάς και τις οικογένειές μας!!!

Δοκιμάστηκαν τα παραμύθια ότι από τις "επενδύσεις" και την "καπιταλιστική ανάπτυξη" κερδισμένοι θα βγούμε όλοι. Οι μόνοι που δεν φταίνε, είναι οι μόνοι που πληρώνουν. Πληρώσαμε τα σπασμένα της κρίσης εμείς και οι οικογένειές μας. Τώρα θέλουν να πατήσουν πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων, για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών!

Αποδεικνύεται ότι η λεγόμενη επιχειρηματικότητα και οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι κόλαση για τα δικά μας δικαιώματα και παράδεισος για τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Την ώρα που οι επιχειρηματίες μετρούν δισ. ευρώ κέρδη, το 50% των νέων είναι άνεργοι, 1,5 εκατ. νέοι είναι ανασφάλιστοι, 900.000 έχασαν το 40% του μισθού τους... Αυτό είναι το "ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον"...

Για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ βάζουν στο στόχαστρο το μέλλον μας μετά το πτυχίο και τα δικαιώματά μας στις σπουδές...

Αντί για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε, να συναντάμε την ανεργία, τη διαρκή περιπλάνηση και ανασφάλεια!

Αντί για ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση, αυτή να μετατρέπεται σε εφήμερη κατάρτιση και άθροισμα δεξιοτήτων, που τα πτυχία γίνονται κουρελόχαρτα.

Αντί για αποκλειστικά δωρεάν σπουδές, στις σχολές μας τα πάντα γίνονται εμπόρευμα, εμείς γινόμαστε πελάτες, οι ανάγκες μας αποτελούν "κόστος"! Αυτό είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων, της έντασης της επιχειρηματικής και ανταποδοτικής τους λειτουργίας, της αναζήτησης πόρων όλο και περισσότερο από ιδιώτες που έτσι βάζουν ακόμα περισσότερο "χέρι" σε υποδομές, περιεχόμενο σπουδών και Ερευνα.

Αυτή την πολιτική συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως φαίνεται από τα τελευταία πορίσματα του "Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία". Καταργήσεις συγγραμμάτων, κατάργηση παιδαγωγικής επάρκειας, ξεπούλημα σε ιδιώτες της περιουσίας των πανεπιστημίων, νέο "σχέδιο Αθηνά" με καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων»...

Να δείξουμε τη δύναμή μας

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμα:

«Ηρθε η ώρα να δοκιμάσουμε την πραγματική μας δύναμη!

Τη δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα, της συμμαχίας όλων όσοι πλήττονται απέναντι στον κοινό μας εχθρό, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το κεφάλαιο. Αυτή η δύναμη μπορεί να καθυστερεί μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις και κυρίως να ανοίγει δρόμους για συνολικότερες ανατροπές.

Σε αυτόν τον κοινό αγώνα έχει θέση κάθε νέος και νέα που θέλει να σπουδάζει και να ζει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Αυτό που χρειάζεται είναι:

Φοιτητικοί σύλλογοι που αντιστέκονται και δεν μετατρέπονται σε πλασιέ των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων - ΕΕ, που απαντούν στις αγωνίες όλων μας. Εκλέγουμε αγωνιστές εκπροσώπους στα όργανα των συλλόγων μας, νέους και νέες που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ συγκροτούνται από μέλη και φίλους της ΚΝΕ, από χιλιάδες αγωνιστές σε όλες τις σχολές, σ' όλη την Ελλάδα.

Γι' αυτό στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 18 Μάη ψηφίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, δυναμώνοντας τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

-- Για δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου.

-- Για επαρκή κρατική χρηματοδότηση και επιστροφή των "κουρεμένων" αποθεματικών.

-- Για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, για επιστημονική γνώση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου.

-- Για να είναι η επιστήμη και η έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπωλίων.

-- Για ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, με όλη τη γνώση σε αυτό, χωρίς κύκλους σπουδών, ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών.

-- Για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, ενάντια στα σχέδια υπερεκμετάλλευσης που επιβάλλουν στους νέους να δουλεύουν για 5 μήνες με 400 ευρώ, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, οργανώνοντας τον αγώνα με ζωντανούς και μαχητικούς συλλόγους.

-- Με Διοικητικά Συμβούλια αγωνιστικά, διεκδικητικά, που συνεδριάζουν σταθερά, ενημερώνουν, κάνουν απολογισμό στους φοιτητές που τα εξέλεξαν με την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές.

-- Με κέντρο της οργάνωσης και της συλλογικής δράσης και συζήτησης το τμήμα και το έτος, που θα έχουν και τις εκλεγμένες επιτροπές τους.

-- Με συχνές και μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, που παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα, με σταθερή επαφή με το ταξικό εργατικό κίνημα.

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, δυναμώνοντας το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, γιατί:

-- Το ΜΑΣ είναι η συσπείρωση δεκάδων Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα, Επιτροπών Ετών, φοιτητών και σπουδαστών. Εχει πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει. Δίνει αγωνιστική πνοή στους συλλόγους! Είναι η δύναμη στην οποία κάθε φοιτητής και σπουδαστής μπορεί να στηριχτεί.

-- Μπήκε μπροστά στην οργάνωση της πάλης των φοιτητών για δημόσιες και δωρεάν σπουδές!

-- Σύνδεσε τους αγώνες των φοιτητών με τους μεγάλους αγώνες εργατών, αγροτών και όλου του λαού, ενάντια στα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική!

-- Οργάνωσε την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, παλεύοντας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές!

-- Τάραξε τα νερά στο φοιτητικό κίνημα για να ζωντανέψουν αγωνιστικά οι σύλλογοι!

-- Δίνει μάχη για να σπάσουν η μοιρολατρία και οι αυταπάτες!

-- Στηρίζει τη λαϊκή αλληλεγγύη, οργάνωσε δωρεάν Λαϊκά Φροντιστήρια σε μαθητές σε όλη τη χώρα!

-- Αντιπαλεύει το φασισμό και τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής!

Στις 18 Μάη στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές ψηφίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ

Αλλαξε τους συσχετισμούς στους συλλόγους όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού!

Να πάρει απάντηση η ΔΑΠ, που παραμένει "πρώτο βιολί" στην υποστήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, μαζί με το "συνεταιράκι" της την ΠΑΣΠ. Γιατί:

-- Τόσα χρόνια που είναι 1η δύναμη στους συλλόγους μας, θέλουν τους συλλόγους σε κατάσταση διάλυσης, για να πρωταγωνιστούν στη ρεμούλα και τους μηχανισμούς εξαγοράς!

-- Ψήφισαν με χέρια και πόδια τις τεράστιες μειώσεις των προϋπολογισμών των σχολών μας όλα τα προηγούμενα χρόνια... Και σήμερα που οι σχολές μαραζώνουν από την οικονομική ασφυξία, προτείνουν τα ιδρύματα να αναζητούν ιδιωτική επιχορήγηση, για να θησαυρίζουν οι επιχειρήσεις πάνω στις δικές μας ανάγκες για μόρφωση. Προτείνουν τη μερική ή πλήρη ιδιωτικοποίηση της φοιτητικής μέριμνας.

-- Στηρίζουν την ίδρυση και την πλήρη αναγνώριση των "μη κρατικών πανεπιστημίων", σε βάρος της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

-- Στηρίζουν το να δουλεύουμε σε συνθήκες "μεσαίωνα", με μισθούς - χαρτζιλίκι στο όνομα της επιχειρηματικότητας.

-- Δεν τους ξεπλένει τίποτα, είναι ο "φανατικός υποστηρικτής" των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ.

-- Συμφωνούν με τις αποφάσεις της ΕΕ που ξεριζώνουν και εγκλωβίζουν λαούς!

Στις 18 Μάη στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές:

Ενισχύουμε την αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων μας!

Δεν μπορείς να εμπιστευτείς στην οργάνωση του αγώνα τις ομάδες ΕΑΑΚ/ΑΡΕΝ.

Γιατί:

-- Σε όλες τις προσπάθειες των φοιτητών να οργανωθούν από τα κάτω και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, βάζουν εμπόδια!

-- Βάζουν εμπόδια στη συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα, γιατί θέλουν το φοιτητικό κίνημα να είναι ουρά των ξεπουλημένων - εργοδοτικών ηγεσιών!

-- Ηταν συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ στο "παραμύθι" της πρώτης φοράς "αριστερά"! Και σήμερα συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες, οδηγώντας το κίνημα ξανά σε λύσεις "εντός των τειχών"!

-- Συνεργάζονται με τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξη αυτών των δυνάμεων σημαίνει ότι το κίνημα θα μετατραπεί σε "πλυντήριο", για να το παίζουν αθώες περιστερές όσοι από υπουργικές καρέκλες επιτίθονταν στα δικαιώματά μας!

-- Στήριξη αυτών των δυνάμεων σημαίνει ότι παίρνουν άφεση αμαρτιών οι συνδικαλιστές της ΑΡΕΝ, που πέρσι έσταζαν μέλι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στήριξαν στους φοιτητικούς συλλόγους τη δέσμευση των αποθεματικών των σχολών μας, οδηγώντας τα ιδρύματα σε οικονομικό στραγγαλισμό!

Σκέψου, ποιον συμφέρει να σε πνίξει η απογοήτευση;

Ποιον συμφέρει η αποχή από τις εκλογές και το συλλογικό αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά μας;

Η αποχή δεν "τρομάζει" όσους ευθύνονται για τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Η πραγματική δύναμη των φοιτητών και των σπουδαστών βρίσκεται στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική. Στον κοινό αγώνα μαζί με τον εργαζόμενο λαό, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλειά, συνολικά στη ζωή.

Στις 18 Μάη ψηφίζουμε Πανσπουδαστική ΚΣ, για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών στους συλλόγους μας!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ