ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάρτη 2023
Σελ. /28
ΕΜΠΡΟΥ ΓΙΟΥΣΟΥΦ
Ας ενώσουμε τις καρδιές μας και να συναντηθούμε στον δρόμο και τις κάλπες

Είμαστε σίγουροι πως δεν είναι μόνο οι δικές μας καρδιές που χτυπάνε πιο δυνατά τις τελευταίες μέρες από θλίψη και οργή, αλλά και εκατοντάδων άλλων νεολαίων και εργαζομένων που βροντοφώναξαν τις τελευταίες μέρες πως το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί. (...)

Είμαστε σίγουροι πως δεν είναι μόνο οι δικές μας καρδιές που αγανακτούν καθημερινά όταν πηγαίνουμε εμείς ή τα παιδιά μας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, που παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, βλέπουμε να καταρρέει λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό και υποδομές. (...)

Στα ορεινά της Ροδόπης τα πράγματα είναι ακόμη πιο άσχημα. Νιώθουμε φόβο για το αν θα φτάσουμε πριν να είναι αργά, όταν αρρωστήσει κάποιος δικός μας άνθρωπος, αφού χρειάζεται να ταξιδέψουμε, για παράδειγμα, από την Οργάνη μέχρι και δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, για να έχουμε πρόσβαση σε περίθαλψη, αφού δεν υπάρχει σε ολόκληρο τον δήμο Αρριανών Κέντρο Υγείας.

Είμαστε σίγουροι πως δεν είναι μόνο οι δικές μας καρδιές που οργίζονται όταν συγχωριανοί μας, από τον Ιασμο, αναγκάζονται να έρχονται μέχρι την Κομοτηνή για μια απλή εξέταση αίματος και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις βενζίνες τους, αφού εδώ και καιρό δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας. (...)

Ας ενώσουμε όλοι εμείς λοιπόν τις καρδιές μας και να συναντηθούμε στον δρόμο και στις κάλπες. Ξέρουμε πως πολλοί είστε εσείς, νέοι άνθρωποι, νέοι εργαζόμενοι, νέες γυναίκες που δεν συμβιβάζεστε με τη φτώχεια και τη μιζέρια, με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Πολλοί είστε εσείς που άσχετα από επιμέρους διαφωνίες, γνωρίζετε πως οι κομμουνιστές παλεύουν καθημερινά και πρωτοστατούν μέσα από τα σωματεία, στη γειτονιά, στο χωριό για όλα αυτά τα προβλήματα.

Γνωρίζετε, επίσης, πως οι κομμουνιστές αγωνίζονται σταθερά και αταλάντευτα ενάντια σε κάθε διαχωρισμό και καταπίεση που βιώνει η μειονότητα, για την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, της νεολαίας ανεξάρτητα από θρησκεία και εθνοτική καταγωγή, γιατί κοινά είναι όλα τα βάσανα και οι ανησυχίες που ζούμε στην καθημερινότητά μας.

Αγωνίζονται, ώστε οι μειονότητες, όπως της περιοχής μας, να είναι πραγματικά γέφυρες φιλίας των λαών και όχι πεδίο ανταγωνισμών. Αυτό ακριβώς ένιωσα όταν ταξίδεψα κι εγώ με δεκάδες άλλους συντρόφους μου πρόσφατα στην Τουρκία, για να παραδώσουμε χέρι με χέρι στα τουρκικά συνδικάτα τόνους υλικής βοήθειας που μάζεψαν χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι της χώρας μας για τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Κοιτάζοντας τα δακρυσμένα μάτια των εργαζομένων που μας υποδέχτηκαν μετά τα σύνορα, ένιωσα την πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ του λαού μας και του τούρκικου λαού, ένιωσα κομμάτι της. Ενιωσα κομμάτι όλης αυτής της προσπάθειας που καταβάλλει το ίδιο το ΚΚΕ διεθνώς, για να οικοδομείται και να δυναμώνει αυτό το όπλο που έχουν οι λαοί όλου του κόσμου στα χέρια τους.

H υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ είναι τιμή μου, γιατί οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Γιατί δεν ζητάνε ψήφους με βάση τι νιώθει ή σε ποιον θεό πιστεύει κάποιος. Παλεύουν για όλους τους ανθρώπους του μόχθου το ίδιο.

Με εργαζόμενους της «Olympus Bank»

Εργαζόμενοι της «Olympus Bank», που πριν από λίγο καιρό έκλεισε με απόφαση της ΕΚΤ, με συνέπεια να χαθούν 43 θέσεις εργασίας, συναντήθηκαν με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στην Κομοτηνή.

Εξέφρασαν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τη δουλειά τους και το αίτημά τους να συνεχίσουν να εργάζονται στην Εθνική Τράπεζα, όπου μεταφέρθηκε το ενεργητικό της «Olympus Bank».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το πρόβλημά τους είναι γνωστό στο ΚΚΕ, που έχει καταθέσει και σχετική Ερώτηση στη Βουλή και αναμένει την απάντηση των αρμοδίων, τόνισε δε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΡΑΓΚΟΖΑΚΗ
Η συμπόρευση με το ΚΚΕ ιδίως τώρα είναι επιβεβλημένη

Στον απόηχο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, ως συνέχειας των αγωνιστικών πρωτοβουλιών πρωτόγνωρης μαζικότητας των προηγούμενων ημερών, χαιρετίζουμε το ηχηρό «παρών» του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας μας για τους τραγικούς απόντες των Τεμπών, τους συνομηλίκους τους που δεν τους επέτρεψαν να ζήσουν (...)

Γενικά, είναι πλέον πάρα πολλά όσα μας δείχνουν πως η μόνη διέξοδος σε αυτό το θρίλερ ενδοτισμού, κυνισμού, διαφθοράς και υποκρισίας είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές μα και στους συλλογικούς αγώνες, για μια πραγματική φυγή προς το μέλλον.

Στο ερώτημα λοιπόν γιατί με το ΚΚΕ στις εκλογές απαντάμε:

Διότι (...) η θέση των αδύναμων οικονομικά συνανθρώπων μας, των ατόμων με αναπηρία, των γυναικών, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των μικροϊδιοκτητών γης, των μισθωτών, όλων των εργαζομένων δεν βελτιώνεται με γλίσχρα επιδόματα, pass και άλλες αστειότητες.

Διότι αγανακτούμε με τον σύγχρονο πολιτικό λόγο που προσπαθεί να ξαναγράψει την Ιστορία λειτουργώντας εσκεμμένα προκειμένου να εξουδετερώσει τις κοινωνικές αντιστάσεις που αντιμάχονται το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα. Ο ιστορικός αναθεωρητισμός και ο αντικομμουνισμός - ο οποίος αντικομμουνισμός εντείνεται και πάντα είναι ο προπομπός των πιο αυταρχικών μεθοδεύσεων - είναι εχθροί για το σύνολο της κοινωνίας μας (...)

Διότι αγωνιούμε για τον Πολιτισμό, θυμώνουμε με την απαξίωση των ανθρώπων της Τέχνης και ενώνουμε τη φωνή μας στον αγώνα τους για έναν Πολιτισμό της αμφισβήτησης, ενάντια στην εξαχρείωση, στη χυδαιότητα της εμπορευματοποίησης, στην εισβολή του κιτς, στη μεγιστοποίηση του κέρδους και όλων όσα εξανδραποδίζουν τον άνθρωπο (...) Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ιδίως τώρα που η κρίση εμπιστοσύνης βαθαίνει το κοινωνικό ρήγμα, είναι επιβεβλημένη.

Σας ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης και τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Εβρο, η οποία δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών μου θεωρώ ότι σημασιοδοτεί επίσης την ανάγκη συμμετοχής ΟΛΩΝ μας και την ενδυνάμωση του αναπηρικού κινήματος.

Καλή αντάμωση στους δρόμους του αγώνα και στις κάλπες!

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο σύντροφος Κώστας Καλκανίδης παρέδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα αρχειακό υλικό που δώρισε για το Αρχείο του Κόμματος



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ