ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 18 Φλεβάρη 2018
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στην Οικονομική Εξόρμηση

Η ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017 με υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, που έφτασε στο 130,47%, αποτελεί επιτυχία με ξεχωριστή σημασία για το Κόμμα μας, συνεκτιμώντας και τις ιδιαίτερες δυσκολίες μέσα στις οποίες δόθηκε αυτή η μάχη.

Δυσκολίες που έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών, ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Επίσης σχετίζονται με το γεγονός ότι την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η Οικονομική Εξόρμηση, επανήλθε στην επικαιρότητα το ζήτημα να αποκαλυφθούν τα στοιχεία των ενισχυτών μας, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα, βάζοντας στο στόχαστρο το ΚΚΕ, που η πηγή οικονομικής ενίσχυσής του είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι προσφέρουν μικρά ποσά από το υστέρημά τους. Πολλοί από αυτούς δεν είναι φίλοι ή ψηφοφόροι του, όμως εκτιμούν τη δράση και τους αγώνες του ΚΚΕ και των κομμουνιστών και γι' αυτό το στηρίζουν οικονομικά, αλλά δεν θα ήθελαν να γίνουν δημόσια γνωστά τα στοιχεία τους. Ο στόχος των αστικών επιτελείων είναι να βάλουν εμπόδια στη σχέση του Κόμματος με αυτούς τους ανθρώπους. Να βάλουν εμπόδια στην οικονομική ενίσχυσή του.

Το θετικό αποτέλεσμα της Οικονομικής Εξόρμησης, η σημαντική υπερκάλυψη, είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Καταδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία. Δεσμοί που έχουν σφυρηλατηθεί στη μεγάλη ιστορική διαδρομή και συνεισφορά του και ανανεώνονται καθημερινά στους σημερινούς ταξικούς πολιτικούς αγώνες.

Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης αποτελεί μια στέρεη βάση πάνω στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική και ιδεολογική αφύπνιση. Η απαλλαγή της λαϊκής συνείδησης από τις ιδεολογικές επιδράσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ώστε να εκδηλωθεί άμεσα η αναγκαία λαϊκή αντεπίθεση, βασικός όρος της οποίας είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Η Γραμματεία της ΚΕ χαιρετίζει όλους αυτούς που στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ενίσχυσαν το Κόμμα και επιβεβαίωσαν τους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το ΚΚΕ με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην 100χρονη ζωή και δράση του.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις και τους πρωτοπόρους συντρόφους μας, τα στελέχη και μέλη της ΚΝΕ που έδωσαν με επιτυχία και αυτήν τη μάχη.

Με βάση τη δουλειά και τα αποτελέσματα στην κάλυψη των πλάνων των Κομματικών Οργανώσεων - όσον αφορά τόσο τους ποσοτικούς όσο και τους ποιοτικούς δείκτες - η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει τα βραβεία της άμιλλας ανάμεσα στις Οργανώσεις:

α) Το πρώτο βραβείο απονέμεται στην Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας.

β) Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στην Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

γ) Το τρίτο βραβείο απονέμεται στην Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας.

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ 13/02/2018

ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καθημερινές περιοδείες και συγκεντρώσεις

Στην Καισαριανή μίλησε ο Θ. Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στην Καισαριανή μίλησε ο Θ. Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Καθημερινές είναι οι περιοδείες στους χώρους δουλειάς και οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να προσπεράσουν τις παγίδες που στήνει το κεφάλαιο, τα παραμύθια της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Για να γίνει πράξη το δίκιο τους χρειάζεται «ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία». Η συζήτηση με τους εργαζόμενους εστιάζει και στις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σε Αττική και Κ. Μακεδονία, μάλιστα, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν (27/2 και 6/3 αντίστοιχα) οι ΚΟ του ΚΚΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Για τις επόμενες μέρες, μεταξύ άλλων, είναι προγραμματισμένα τα εξής:

Στην Αττική

Την Τετάρτη 21/2:

-- Στις 8 π.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί τα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.

-- Στις 9 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Από συγκέντρωση στον Βόλο με ομιλητή τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από συγκέντρωση στον Βόλο με ομιλητή τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Την Πέμπτη 22/2:

-- Στις 10 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία στην αλλαντοβιομηχανία «ΝΙΚΑΣ».

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ 2ου Διαμερίσματος της Α' Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην ταβέρνα «Το Χατίρι» (Ελλανίκου & Ριζάρη 28, Παγκράτι). Θα μιλήσει η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Κ. Μακεδονία

Την Τρίτη 20 Φλεβάρη:

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΟ Κιλκίς διοργανώνει σύσκεψη για την παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, στα γραφεία της, με ομιλητή τον Κώστα Σιδηρόπουλο, γραμματέα της ΤΕ.

-- Στις 7 μ.μ. σύσκεψη με εκπαιδευτικούς στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης με ομιλήτρια την Ελένη Κυγιάκη, μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας.

Την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ Προαστίων Κατερίνης διοργανώνει σύσκεψη στο Ξενοδοχείο «Lindo», με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία, με ομιλητή τον Οδυσσέα Μαάιτα, μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας.

Στην Κρήτη

Τη Δευτέρα 26/2:

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Κρήτης στο Γάζι, θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αλικαρνασσού, θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Μασταμπά, θα μιλήσει ο Αντρέας Κοκοσάλης, μέλος του ΓΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στη θρυλική ΕΠΟΝ, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυσή της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φλεβάρη, στις 19.00, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145).

Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη».

Εκδήλωση στη Λάρισα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ οργανώνει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ το Σάββατο 24 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα (πλατεία Ταχυδρομείου).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και θα χαιρετίσει στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας που οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ανέπτυξε δράση τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης. Θ' ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της ΚΝΕ το 1968, με συναυλία - αφιέρωμα στα ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα. Η είσοδος θα γίνεται με πρόσκληση που διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ