ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας

Στο ξεπούλημα της περιουσίας του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς άρχισε η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του, καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Στιγμιότυπο από παρέμβαση που έκανε το ΠΑΜΕ για τον ΟΕΚ το καλοκαίρι
Στιγμιότυπο από παρέμβαση που έκανε το ΠΑΜΕ για τον ΟΕΚ το καλοκαίρι
Σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) την Τρίτη 22 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, καλεί όλους τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τον ΟΕΚ, αφού ξεκίνησε η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων έχεις ως εξής:

«Στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Φαίνεται ότι μαζί με τα ακίνητα που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν με την Τρόικα έχουν αποφασίσει και το ξεπούλημα της περιουσίας του Οργανισμού.

Η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ, που έχει ξεκινήσει, έχει δύο στόχους:

α) Να ξεπουλήσουν όσο όσο τα οικόπεδα φιλέτα.

β) Να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες ποια οικόπεδα θα αρπάξουν, για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες από επιδότηση επιτοκίου, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον Οργανισμό. Τόσα χρόνια ο ΟΕΚ ήταν η παχιά αγελάδα για τις τράπεζες. Τους εξασφάλιζε πελάτες και ζεστό χρήμα για την επιδότηση επιτοκίου. Σήμερα οι τραπεζίτες αδίστακτα ζητούν να αρπάξουν και το τελευταίο οικόπεδο που έχει αγοραστεί με λεφτά των εργαζομένων για να κατασκευαστούν κατοικίες. Την ίδια στιγμή οι τραπεζίτες απειλούν όλους όσους έχουν συνάψει δανειοδοτική σχέση μέσω του ΟΕΚ, να τους πάρουν το σπίτι, αφού η ανεργία, η ακρίβεια και η φτώχεια, τους δυσκολεύει να πληρώσουν τη δόση. Ο Οργανισμός παίζει τον Πόντιο Πιλάτο, αφήνει απροστάτευτους τους δανειολήπτες, έκθετους στα νύχια των αρπακτικών των τραπεζών.

Επίσης, στην ημερήσιο Τύπο της Τρίτης 15/2/2011, αλλά και μέσα από τον ΟΕΚ, ακούγεται ότι ο Οργανισμός οδηγείται σε νέο πάγωμα δανείων, με νέα υπουργική απόφαση.

Κυβέρνηση και Διοίκηση του Οργανισμού,

Αδιαφορούν για τους χιλιάδες δικαιούχους που περιμένουν να καλύψουν στεγαστικές ανάγκες, έστω και με αυτές τις προϋποθέσεις που δίνονται οι παροχές.

Αδιαφορούν για όλους αυτούς που το νοίκι τους κατατρώει το εισόδημά τους.

Αδιαφορούν για τους 800 εργαζόμενους του Οργανισμού που ζουν στο άγχος και την ανασφάλεια.

Αξιοποιούν τις εισφορές των εργαζομένων για να καλύψουν άλλες τρύπες, για να καλύψουν τη λεηλασία των οικονομικών του ΙΚΑ, τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα το ΙΚΑ όχι μόνο δεν αποδίδει στον Οργανισμό δεκάρα από το χρέος των 2 δισ., αλλά και από τις τρέχουσες εισπράξεις, που ανέρχονται στα 50 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, δεν δίνει ούτε το 15%.

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα:

  • Να σταματήσει κάθε σκέψη για εκποίηση της περιουσίας του Οργανισμού.
  • Να ξεπαγώσει όλα τα προγράμματα του ΟΕΚ και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικαιούχων.
  • Να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τις τράπεζες, που πίνουν το αίμα του Οργανισμού.
  • Να πληρώσουν όλοι όσοι θησαύριζαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Καλούμε τη διοίκηση του ΟΕΚ:

  • Να διεκδικήσει από το ΙΚΑ τα 2 δισ. του χρέους και την καταβολή στο ακέραιο όλων των τρεχουσών εισπράξεων.
  • Να δώσει άτοκα δάνεια από δικά του κεφάλαια και στο ύψος της αξίας της κατοικίας στους δικαιούχους.
  • Να ενισχύσει αποφασιστικά το κατασκευαστικό πρόγραμμα για να αποκτήσουν οι δικαιούχοι φθηνή και ποιοτική κατοικία.
  • Να διεκδικήσει από το κράτος όλες τις πρόσθετες δαπάνες από το Ολυμπιακό Χωριό.
  • Να διεκδικήσει από το κράτος γενναία χρηματοδότηση του Οργανισμού, όπως άλλωστε υποχρεούται από το Νόμο.

Καλούμε τους δικαιούχους και εργαζόμενους του Οργανισμού σε αγωνιστική δράση, για να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης, για να μην ξεπουληθεί η περιουσία του Οργανισμού, για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα προγράμματα του ΟΕΚ, με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους του Οργανισμού, την Τρίτη 22 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, στην Περαιώς».


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Στρατευμένοι στον αντιλαϊκό πόλεμο

«Το ΚΚΕ, που έχει πρωτοπορήσει και στην κατάληψη των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, έχει και τον "902" - ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γιατί, λοιπόν, να παρανομούν (αυτό για τα ελληνικά πράγματα είναι το λιγότερο) ή να χάνουν τον καιρό τους με τις καταλήψεις άλλων ΜΜΕ; Μέλη του μπούκαραν στον ΣKAΪ, "απελευθέρωσαν" το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3...στην ουσία δεν ασκούν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, θέλουν να επιβάλουν τη δική τους άποψη παντού.

Βλαστάρια του Στάλιν είναι. Με τα έργα τους και με τα λόγια τους, οι καταληψίες κάνουν δύο πράγματα. Πρώτον, προσβάλλουν τους εργαζομένους σ' αυτούς τους σταθμούς. Δεύτερον, προσβάλλουν την ελευθερία των δημοσιογράφων».

***

Αυτά γράφει στη χθεσινή «Καθημερινή» ο Π. Μανδραβέλης. Γνωστός για την αντιΚΚΕ δημοσιογραφία του όπως και το συγκρότημα Αλαφούζου που δουλεύει. Είναι γνωστή επίσης η απέχθειά του στις λαϊκές κινητοποιήσεις, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το έχει εκφράσει όπως και το συγκρότημα που δουλεύει κατ' επανάληψη.

Και βεβαίως χρησιμοποιεί το ψέμα και τη διαστρέβλωση όπως στο δημοσίευμά του που γράφει ότι τις συμβολικές καταλήψεις σε ΣΚΑΪ και ΕΤ3 τις έκανε το ΚΚΕ ενώ τις έκανε το ΠΑΜΕ που ως συσπείρωση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων, έχει δική του λειτουργία και δρα ως φορέας στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το ξέρει αλλά ως «ελεύθερος» δημοσιογράφος γράφει ψέματα.

Το συγκρότημα Αλαφούζου, εφημερίδα και ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, στο οποίο δουλεύει ελεύθερα ο Π. Μανδραβέλης - ταυτιζόμενος με την πολιτική και τα συμφέροντα του συγκροτήματος - συστηματικά αποσιωπούν τις θέσεις και τις δραστηριότητες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ, γενικότερα του ταξικού λαϊκού κινήματος ή τις παρουσιάζει διαστρεβλωμένα για να τις λοιδορήσει. Το ίδιο κάνει και με το ΚΚΕ. Εχουν κηρύξει πόλεμο στο λαϊκό κίνημα και στο Κόμμα.

***

Ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα:

  • Στην «Καθημερινή» γράφουν για το ΚΚΕ μόνο στις δημοσκοπήσεις που κάνουν, ή σε παρόμοια θέματα σαν αυτό του Μανδραβέλη, ενώ στις ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, δεν καλείται σχεδόν ποτέ εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
  • Ενα από τα στελέχη του συγκροτήματος, ο Μπ. Παπαδημητρίου, ανακοίνωσε επίσημα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι δεν πρόκειται να προβάλει ξανά δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα και να πει οτιδήποτε για τις θέσεις του ΚΚΕ.
  • Στις μεγάλες ναυτεργατικές απεργίες, το Φλεβάρη του 2006, ο ΣΚΑΪ αντικατέστησε τους δικαστές και τους εισαγγελείς, καλώντας με την άθλια προπαγάνδα του την κυβέρνηση να καταστείλει τον αγώνα και να επιστρατεύσει τους απεργούς. Και σε ρόλο δικαστικού κλητήρα, ζητούσε να επιδοθούν γρήγορα στους ναυτεργάτες τα χαρτιά της επιστράτευσης. Το ίδιο έκανε και στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών του 2010.
  • Πρόσφατα, σε απεργία των εργαζομένων στο Μετρό, ο ΣΚΑΪ, έφτασε στο σημείο να υποκαταστήσει τους εισαγγελείς και να αποστείλει στο ΠΑΜΕ έγγραφο, με το οποίο ζητούσε να μάθει αν συμμετείχε στην περιφρούρηση απεργίας που κρίθηκε παράνομη, για να χαφιεδίσει στους κρατικούς μηχανισμούς.
  • Πρόσφατα ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ έβγαλε αντικομμουνιστική χολή με χαλκευμένα ρεπορτάζ ενάντια στον «902».
***

Αυτή είναι η «ελεύθερη δημοσιογραφία» που ασκούν σε «Καθημερινή» και ΣΚΑΪ. Αυτή την «ελεύθερη δημοσιογραφία» εμποδίζουν οι συμβολικές καταλήψεις και χαλούν την ησυχία των Μανδραβέληδων.Την ελευθερία της ενημέρωσης υπέρ της δικτατορίας των μονοπωλίων και της καταστολής του λαού. Οσο για την προσβολή των εργαζομένων στα ΜΜΕ, μια κάστα ολιγάριθμων Μανδραβέληδων και Παπαδημητρίου είναι που προσβάλλονται γιατί οι κινητοποιήσεις και ενάντια σε ΜΜΕ των εφοπλιστών και των άλλων καπιταλιστών σαν και τα δικά τους, τους χαλάνε τη μόστρα της ελευθερίας επίθεσης στο λαό, ως ανθρώπων ψυχή τε και σώματι δοσμένων στ' αφεντικά και στο σύστημα και όχι όλους. Οσο για τον Στάλιν, παράγινε η επίκλησή του επιχείρημα κατά του λαού απ' τους δημοσιολόγους των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων. Τόσο προβλέψιμοι πια και άδειοι επιχειρημάτων στήριξης της βαρβαρότητας των καπιταλιστών. Οι εργαζόμενοι και ο λαός να γυρίσουν την πλάτη στα ΜΜΕ των αστών και να επιλέγουν για την ενημέρωσή τους μόνο τον «Ριζοσπάστη» και τον «902».


Ι.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ