Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2010 - Κυριακή 19 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10849

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον πόλεμο μέχρι την τελική ρήξη

Οταν εμείς λέμε «πόλεμο», εννοούμε κυριολεκτικά ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να θέσουν προ των πυλών, ως σύνθημα και ως αποτέλεσμα στην πορεία, τη ριζική ανατροπή της κατάστασης στην Ελλάδα, τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και την επίλυση του προβλήματος των προβλημάτων, ποιος έχει την ιδιοκτησία του πλούτου στη χώρα, την αλλαγή δηλαδή στο επίπεδο της εξουσίας.


ΣΕΛ.  2  -  3

Με την ορμή της απεργίας στις νέες σκληρές ταξικές συγκρούσεις

Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία, να στεριώσουν οι ρίζες της κοινής δράσης ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.

  • Γίνεται όλο και πιο καθαρό ότι αναμετρώνται οι δύο κόσμοι, δύο στρατηγικές. Από τη μια, ο κόσμος των μονοπωλίων με όλα του τα στηρίγματα, και από την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του, το ταξικό κίνημα, με την αλληλεγγύη, το πνεύμα αυτοθυσίας που απαιτεί η ταξική πάλη.
  • Αντιτασσόμαστε στην πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων του, της εξουσίας του. Να κάνουμε ταμπούρια του αγώνα εργοστάσια, μαγαζιά, γιαπιά, γραφεία, νοσοκομεία, σχολές και σχολεία, εργατογειτονιές. Μαζικοποιούμε τα Σωματεία, ισχυροποιούμε το ΠΑΜΕ παντού. Να ανατρέψουμε συσχετισμούς δύναμης. Να απαλλάξουμε το συνδικαλιστικό κίνημα από το δηλητήριο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
  • Να ανοίξει ουσιαστικά και από τα κάτω η συζήτηση για την ανάγκη της κοινής δράσης των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών βιοτεχνών και εμπόρων, των μικρών και μεσαίων αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, που τα μονοπώλια συνθλίβουν όλους μαζί. Να δυναμώσουμε σε κάθε κίνημα τα φύτρα του Μετώπου και ταυτόχρονα τις πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης.

ΣΕΛ.  6  -  10

Προσφορές
  • Ο αντιστασιακός αγωνιστής Παναγιώτης Βαζούρας πρόσφερε, 12η δόση, ακόμα 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.
  • Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.


«ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»
Πολιτική χειραγώγησης στον καπιταλισμό

ΣΕΛ.  16  -  17
«ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ»
Για μαζικούς βίαιους διωγμούς προσφύγων

ΣΕΛ.  24
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Οδηγεί στην πλήρη εμπορευματοποίηση

ΣΕΛ.  23
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Προς ιδιωτικοποίηση

ΣΕΛ.  25
ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διέταξε ετσιθελικά σύλληψη στελέχους του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  23
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ρ» ΣΤΟ 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Αντιιμπεριαλιστικό αντάμωμα χιλιάδων νέων

ΣΕΛ.  19
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Ο αντικομμουνισμός στην Ευρώπη δε θα περάσει!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια των υπουργών Εξωτερικών των Βουλγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας και Τσεχίας να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθιερώσει σε όλη την ΕΕ ποινικές διώξεις σε βάρος όσων δεν αναγνωρίζουν τα δήθεν «εγκλήματα» του κομμουνισμού.


ΣΕΛ.  40

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ