ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
Σελ. /28
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Στο «κόκκινο» τα κρούσματα, ανύπαρκτα τα μέτρα σε εργοστάσια και μεγάλους χώρους δουλειάς

Μήνυμα διεκδίκησης από τη μεγάλη εξόρμηση του ΚΚΕ

Απειλές αντί για μέτρα προστασίας από την κυβέρνηση

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η μεγάλη εξόρμηση του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική, προκειμένου να φτάσει σε όλους τους εργαζόμενους το αγωνιστικό κάλεσμα του Κόμματος για τη διεκδίκηση άμεσης λήψης μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής, ειδικά στα εργοστάσια και τους μεγάλους χώρους δουλειάς, που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ υψηλό στη βιομηχανική αυτή περιοχή. Το ποσοστό κρουσμάτων έφτασε χτες τα 22,37 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (29,86 είναι ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων για τις τελευταίες 7 μέρες). Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας ο μέσος όρος είναι 10,82 κρούσματα ανά 100 χιλ. κατοίκους (28 κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως τις τελευταίες 7 μέρες). Πρόκειται για αριθμούς πολύ αυξημένους σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική.

Οπως ανακοινώθηκε, αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα, ενώ σύμφωνα με χτεσινοβραδινές πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν την περίπτωση να εισηγηθούν lockdown τύπου Μάρτη (με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό) στον Ασπρόπυργο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Παρόμοιους προβληματισμούς εκφράζουν και για κάποιους όμορους δήμους.

Σ'αυτές τις συνθήκες, το κάλεσμα διεκδίκησης που απευθύνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Βιομηχανίας και Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ μέσα από τις εξορμήσεις τους γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, καθώς αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν παίρνει κανένα μέτρο για τον περιορισμό της διάδοσης στις κύριες εστίες, δηλαδή στους μεγάλους χώρους δουλειάς.

Στην ίδια κατεύθυνση απόσεισης των κυβερνητικών ευθυνών κινήθηκε και η χτεσινή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μετά από σύσκεψη που είχε με τους δημάρχους της Δυτικής Αττικής έριξε πάλι την ευθύνη σε όσους «κάνουν του κεφαλιού τους», εξαιρώντας προφανώς τη μεγαλοεργοδοσία, που δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας, και την ίδια την κυβέρνηση, που εξακολουθεί να στοιβάζει εργατόκοσμο στα ΜΜΜ. Οπως είπε: «Εχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι - σπίτι. Δεν είναι ούτε απειλή ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση, και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Από τις χτεσινές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς
Από τις χτεσινές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς
Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης, μετά και από σχετικές διαρροές και στοχευμένα δημοσιεύματα, να φορτώσει το φταίξιμο της υπερμετάδοσης σε πληθυσμιακές ομάδες που ζουν στην περιοχή σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Αξιοποιεί δηλαδή ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως η κατάσταση στην οποία διαβιούν Ρομά, μετανάστες κ.ά., που είναι αποκλεισμένοι ακόμα και από τις στοιχειώδεις δομές Υγείας, την ίδια στιγμή που και για αυτές τις ομάδες δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο ενημέρωσης, αυξημένης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, βοήθειας τήρησης των μέτρων, με ειδικά διαγνωστικά συνεργεία εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα κ.ο.κ. Για παράδειγμα, είναι διαπιστωμένο το πρόβλημα με μετανάστες εργάτες οι οποίοι, υπό το φόβο της εργοδοσίας αλλά και της κρατικής καταστολής, αποφεύγουν να επισκεφθούν υγειονομικές μονάδες ακόμα και για μια απλή εξέταση, πόσο μάλλον αν έχουν συμπτώματα κορονοϊού.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο «αμήν»

Ολα αυτά προβληματίζουν και μεγαλώνουν την ανησυχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη Δυτική Αττική, κάτι που αποτυπώνεται και στις εξορμήσεις που κάνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο αμήν», «η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει», «στους χώρους δουλειάς δεν τηρείται κανένα μέτρο», «γιατί δεν ενισχύουν το "Θριάσιο";» είναι λίγα από τα λόγια και τα εύλογα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι.

Χτες, για άλλη μια μέρα, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τα χαράματα πραγματοποίησαν εξορμήσεις και παρεμβάσεις στα εργοστάσια «Veta», «Τυποργάνωση» και «Λυχνία» στο Μενίδι. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν στην εταιρεία logistics «Sarmed» και στις αποθήκες της «My Market» στη Μάνδρα, στο εργοστάσιο τροφίμων «Κανάκη» στην Ελευσίνα, στην εταιρεία logistics «Διακίνηση» στον Ασπρόπυργο, και στα εργοστάσια «Ορφανός», «Σιγάλας» και «Unibios» στα Ανω Λιόσια.

Η μεγάλη εξόρμηση του ΚΚΕ συνεχίζεται τις επόμενες μέρες σε ολόκληρη την περιοχή και σε δεκάδες χώρους δουλειάς, με στόχο να φτάσει το μήνυμα του ΚΚΕ σε όλο το λαό και την εργατική τάξη της περιοχής.

Στο «κόκκινο» κρούσματα και ελλείψεις

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη δίνει συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας. Μετά τις δηλώσεις «ανησυχίας» που έκανε την περασμένη βδομάδα, η «εντατικοποίηση των ελέγχων» που ανακοίνωσε ήταν απλά γύρω στα 900 τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ το Σαββατοκύριακο σε κεντρικά σημεία της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου με τη μέθοδο του drive through, αντί να μπουν συνεργεία ελέγχων στα εργοστάσια και σε μεγάλους χώρους δουλειάς, για να υπάρχει αντικειμενική εικόνα.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Πεδίου και συνολικά της Δυτικής Αττικής ζουν μόνιμα μια «έκτακτη κατάσταση», με την πανδημία να έρχεται να προστεθεί σε μια πολλαπλά επιβαρυμένη περιοχή. Εκεί, στην «πίσω αυλή» της Αττικής, εργασία και διαβίωση είναι μια καθημερινή αναμέτρηση με φανερούς και κρυφούς κινδύνους. Με τα διυλιστήρια και τις χαλυβουργίες, τις χημικές βιομηχανίες και τις αποθήκες αποβλήτων, τα εργοστάσια ανακύκλωσης και τις νόμιμες και παράνομες χωματερές, με τον ΧΥΤΑ Φυλής να ξεχωρίζει, να αποτελούν μια υγειονομική βόμβα διαρκείας.

Και ενώ σε μια τέτοια περιοχή, όπου τα σπίτια γειτνιάζουν με κάθε λογής επιχειρηματικές δραστηριότητες, τα μέτρα προστασίας της υγείας του πληθυσμού, πρόληψης ατυχημάτων κ.ο.κ. θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο αυστηρά, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι ελλείψεις σε αναγκαίες υποδομές και στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας είναι τεράστιες, ενώ μέσα ατομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς, σε Κέντρα Υγείας και στο μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής, το «Θριάσιο», μοιράζονται με το σταγονόμετρο. Οι έλεγχοι είναι σπάνιοι έως μηδενικοί, και ακόμα σπανιότερη η λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, π.χ. στην οργάνωση της παραγωγής και τη χωροθέτηση των θέσεων εργασίας. Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν γιατροί Εργασίας και τεχνικοί Ασφαλείας, ή οι αντίστοιχες ανάγκες «καλύπτονται» προσχηματικά μέσω Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ) από ιδιώτες. Την ίδια στιγμή, πολλές είναι οι καταγγελίες για εκβιασμούς εργαζομένων από εργοδότες προκειμένου να μη δηλώσουν κρούσματα στους χώρους δουλειάς.

Μεγάλη είναι η έλλειψη μέτρων και στις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής, όπως στο εργοτάξιο του δήμου Ασπροπύργου, με εκατοντάδες εργαζόμενους. Εκεί υπήρχε θετικό κρούσμα αλλά δεν έγινε ιχνηλάτηση, ούτε μοριακός εργαστηριακός έλεγχος των υπόλοιπων εργαζομένων.

Εγκληματική γύμνια των δομών Υγείας

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που έχει δημιουργήσει αυτήν την εφιαλτική κατάσταση, αποτυπώνεται και στην κατάσταση του μοναδικού δημόσιου νοσοκομείου της περιοχής, του «Θριάσιου» Νοσοκομείου, με τις τεράστιες ελλείψεις, το οποίο ήδη νοσηλεύει δεκάδες επιβεβαιωμένους ασθενείς με Covid-19 και δεν έχει ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό. Ετσι, «το ιατρείο Covid του ΤΕΠ στελεχώνεται ακόμη και από ορθοπεδικούς, χειρουργούς καρδιολόγους, ενώ 5 μόνο πνευμονολόγοι έχουν την ευθύνη για περισσότερους από 50 ασθενείς, διασκορπισμένους σε διαφορετικούς ορόφους του νοσοκομείου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων. Η στελέχωση και μετατροπή της ΜΑΦ Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ Covid έγινε με μετακίνηση προσωπικού από τις ήδη υποστελεχωμένες ΜΕΘ, χωρίς να έχει προσληφθεί ούτε ένας επιπλέον εργαζόμενος, και είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα διαθέσιμο κρεβάτι για τη νοσηλεία εγκαυματιών στο Κέντρο Εγκαυμάτων.

Ταυτόχρονα, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε όλη τη Δυτική Αττική παραμένει σε τραγική κατάσταση, με το σύνολο των Κέντρων Υγείας να είναι υποστελεχωμένα, χωρίς ιατρικό προσωπικό σε βασικές ειδικότητες. Τα παραδείγματα είναι πολλά και ανησυχητικά: Στο ΚΥ Ελευσίνας δεν υπάρχει παιδίατρος, ούτε στο ΚΥ Ασπροπύργου, όπου δεν υπάρχει επίσης πνευμονολόγος και προσωπικό καθαριότητας, ενώ στο ΚΥ Μεγάρων, αν και υπήρχαν θετικά κρούσματα, δεν έγινε ο αναγκαίος εργαστηριακός έλεγχος και απειλήθηκαν με πειθαρχικές κυρώσεις εργαζόμενοι που εκτέθηκαν.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τη διασφάλιση της υγείας στους χώρους δουλειάς

Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα

Την ανάγκη διασφάλισης της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την περίοδο της πανδημίας, αναδεικνύει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Οπως επισημαίνουν, όλο αυτό το διάστημα η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, εμφανίζοντας δυσανάλογα περισσότερα κρούσματα σε σχέση με άλλες Περιφέρειες. Τα κρούσματα μάλιστα δεν μειώνονται με τους ρυθμούς που περίμεναν ακόμα και οι ειδικοί.

Αναφέρονται στην πρόσφατη αναφορά της εκπροσώπου της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που παρουσίασε ως βασική εξήγηση για το συνεχιζόμενο δεύτερο κύμα το γεγονός ότι οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, με αποτέλεσμα τη διασπορά και στις οικογένειες των εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας αυτό που καταγγέλλουν από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, αντιδρώντας στα «πρωτόκολλα» της εργοδοσίας και διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Στην Eρώτηση παρατίθενται στοιχεία τα οποία κατέθεσε αντιπροσωπεία εργατικών σωματείων στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την προηγούμενη βδομάδα στον αντιπεριφερειάρχη Υγείας και στην Κεντρική Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασίας Κ. Μακεδονίας.

Ενδεικτικά, γίνεται αναφορά στον κλάδο του Μετάλλου, στη βιομηχανία «Alumil» στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς, όπου τα κρούσματα των τριών τελευταίων εβδομάδων του Νοέμβρη αθροίζονται σε πάνω από 50, χωρίς μέχρι σήμερα να λαμβάνονται μέτρα ιχνηλάτησης και μείωσης του συγχρωτισμού, γιατί κάτι τέτοιο θα αμφισβητήσει τη δυναμικότητα της παραγωγής, που είναι αυξημένη κατά 30% τους τελευταίους μήνες.

Στον κλάδο του Εμπορίου οι βουλευτές του ΚΚΕ θέτουν το πρόβλημα με τον «Σκλαβενίτη», όπου ενώ από τον Αύγουστο οι εργαζόμενοι μετράνε περισσότερα από 70 κρούσματα, η ιχνηλάτηση γίνεται σε μια πολύ μικρή ομάδα εργαζομένων, με αποτέλεσμα στα καταστήματα τα κρούσματα να ανακύπτουν με διαφορά 2-3 ημερών, επιβεβαιώνοντας πως η διασπορά γίνεται εντός των καταστημάτων. Αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση στα «Lidl» και στα «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Στις Κατασκευές, στο έργο κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, παρά τα δεκάδες κρούσματα οι προμήθειες στα Μέσα Ατομικής Προστασίας είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες, εργασίες που από τη φύση τους γίνονται με συγχρωτισμό συνεχίζουν να εκτελούνται κανονικά κ.λπ.

Στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής καταγράφονται τα παραδείγματα των τηλεφωνικών κέντρων «Quality Call Sales» και «iCall Services».

Με τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση, το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, όπως:

-- Συχνές απολυμάνσεις στους χώρους δουλειάς.

-- Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους με έξοδα της κάθε εταιρείας.

-- Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο σε όσους είναι κοντά ή στο ίδιο γραφείο ή όροφο με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

-- Αδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σε περίπτωση ασθενείας οικείων, να εξασφαλίζεται άδεια με πλήρεις αποδοχές και διεξαγωγή τεστ με έξοδα της εργοδοσίας.

-- Υπαρξη γιατρού Εργασίας σε μόνιμη βάση στους μεγάλους εργασιακούς χώρους.

-- Στελέχωση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών που θα επιτηρούν την εφαρμογή, από τις επιχειρήσεις, των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Ψηφίστηκε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μέτρα προστασίας από την πανδημία

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων του δήμου Αχαρνών Αττικής ψήφισε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τις δίκαιες διεκδικήσεις για τα μέτρα προστασίας που τώρα είναι αναγκαία να παρθούν για την προστασία της υγείας, των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, που με απίστευτες δικαιολογίες ήθελε να αποφύγει το ψήφισμα να τεθεί σε ψηφοφορία. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να λέει ότι «εδώ δεν είναι Νικαράγουα να περνάνε τέτοια ψηφίσματα» (!), «ότι είναι ανεδαφικά», «τι σχέση έχουμε με το "Θριάσιο" Νοσοκομείο» κ.ά.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζαν ξαφνικά από τη διαδικασία, δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία, αρνούμενοι να υπερψηφίσουν τα δίκαια αιτήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις.

Το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πλέον αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, έχει ως εξής:

«Αμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και του εισοδήματος του λαού από την πανδημία Covid-19

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ανακοινώσεις των επιστημόνων για μεγάλη διασπορά του ιού στη Δυτική Αττική και στο δήμο μας ειδικότερα.

Η στάση της κυβέρνησης, η ανεπάρκεια ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία σε κρίσιμους χώρους αλλά και η απουσία κρατικών υπηρεσιών που τώρα είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, μας γεμίζουν ανησυχία.

Ζητάμε:

  • Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν, καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Η κυβέρνηση να στείλει τώρα συνεργεία για μαζικά δωρεάν τεστ των δημοτών, ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.
  • Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.
  • Να ενισχυθεί αποφασιστικά το "Θριάσιο" Νοσοκομείο, που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού που ζει ή εργάζεται στο δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή. Με προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και τεχνολογικού εξοπλισμού. Αντίστοιχα να ενισχυθούν τώρα όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά, με ειδικά ενημερωτικά - διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν».
Κρίσιμα ερωτήματα...

Την ...πυγμή της στο λαό και τους εργαζόμενους που δίκαια αγανακτούν δείχνει η κυβέρνηση με την εξέλιξη της πανδημίας, εκτοξεύοντας απειλές να μην ...«κάνουν του κεφαλιού τους», αλλιώς θα «σφραγίσει σπίτι σπίτι» την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αντί να δείξει αυτήν την αποφασιστικότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους και τη μεγαλοεργοδοσία που συνεχίζουν ασύδοτοι να διαμορφώνουν χώρους δουλειάς - εστίες υπερμετάδοσης. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν για την κυβέρνηση:

Γιατί δεν κάνει τώρα όλους τους απαραίτητους ελέγχους για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς;

Γιατί δεν κάνει ελέγχους για την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε χώρο δουλειάς;

Γιατί δεν κάνει τώρα μαζικά δωρεάν τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς όταν στη Δυτική Αττική είναι κοινό μυστικό ότι γίνεται ακόμα και απόκρυψη κρουσμάτων κάτω από την πίεση της εργοδοτικής τρομοκρατίας;

Γιατί δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν ή χρειάζεται να μπουν προληπτικά σε καραντίνα;

Γιατί δεν εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων από και προς την εργασία τους με πύκνωμα των δρομολογίων των ΜΜΜ;

Γιατί δεν ικανοποιεί να δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο που απαιτούν όλα τα αναγκαία για να δώσουν τη μάχη με επιτυχία;

Γιατί δεν στελεχώνει όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής όταν ξέρει ότι υπάρχουν σχεδόν σε όλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και αντικειμενικά ένα τμήμα του ήδη ελλιπούς προσωπικού βγαίνει εκτός μάχης;

Γιατί δεν παίρνει αυξημένα μέτρα υγειονομικής φροντίδας και ενημέρωσης για πληθυσμιακές ομάδες, όπως Ρομά και μετανάστες που ζουν κι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες;

Αύριο η περιοδεία του Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου

Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 π.μ., ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος θα περιοδεύσει και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους του δήμου Φυλής.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ