ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
Σελ. /24
Ντροπή!

Το χτεσινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής», της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε να διεκδικήσει πολύ εύκολα βραβείο αθλιότητας. Πριν ολοκληρωθεί ο απολογισμός των νεκρών, πριν καν στεγνώσουν τα δάκρυα της απόγνωσης από τους μεροκαματιάρηδες που έχασαν ανθρώπους, φίλους, συγγενείς, σπίτια, μικρομάγαζα, η «Αυγή» βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ανθρώπων έργα» και μια γυναίκα μες στις λάσπες να παρακολουθεί το μέγεθος της καταστροφής. Το κείμενο στην πρώτη σελίδα γράφει: «Μπαζώματα ρεμάτων, αυθαίρετες κατασκευές και κακοτεχνίες στην εθνική οδό παρεμπόδισαν τη φυσική ροή των υδάτων και οδήγησαν στην τραγωδία στη Μάνδρα και στις πρωτοφανείς καταστροφές στη Δυτική Αττική». Στο κύριο άρθρο κάνει λόγο για «ανθρώπινη ύβρι»: «Ανθρώπινες δραστηριότητες πληγώνουν τη φύση και αυτές οι δραστηριότητες οδηγούν στην πλειοψηφία τους σε αντίστοιχες τραγωδίες».

Αυτή η λογική «έπαιζε» και «παίζει» από την πρώτη στιγμή της καταστροφής. Είναι ένα εύπεπτο για το λαό άλλοθι για να κουκουλώσει τον πραγματικό ένοχο του εγκλήματος. «Φωτογραφίζουν» σαν βασικό υπεύθυνο «την τελευταία τρύπα της φλογέρας», τον μεροκαματιάρη που μπορεί να έχτισε ένα αυθαίρετο στη Μάνδρα ή τη Μαγούλα και δεν έχει «οικολογική συνείδηση». Και πάνω σε αυτό το πραγματικό γεγονός χτίζεται μια άθλια προπαγάνδα που σε τελική ανάλυση οδηγεί στο «τα 'θελε και τα 'παθε»...

Αυτή η βρώμικη επίθεση στους ίδιους τους ανθρώπους που είναι θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής, η προσπάθεια να τους καταστήσουν συνυπεύθυνους στο πρόβλημα, είναι συνηθισμένο φαινόμενο μετά από φυσικές καταστροφές. Γιατί; Μα γιατί πρέπει να συγκαλυφθεί το πολιτικό έγκλημα διαρκείας, που διαπράττεται από το αστικό κράτος, τις κυβερνήσεις του, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Που δεν δίνουν προτεραιότητα σε βασικά έργα για τις λαϊκές ανάγκες, όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, αφού δεν είναι «επιλέξιμα» από τους προϋπολογισμούς και τα κοινοτικά κονδύλια. Αλλά τα έργα που προτάσσονται είναι αυτά που συμβάλλουν στην ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

Αλλη μια φορά ΝΤΡΟΠΗ!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ