ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Το αντίπαλο δέος στην αντιασφαλιστική συμμαχία

Την ώρα που ξεκινάει ο «διάλογος» με τη συμμετοχή όλων των «κοινωνικών εταίρων», οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη δράση τους για την επιτυχία των παλλαϊκών συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα

Εργάτη τον εργάτη χτίζεται η επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη
Εργάτη τον εργάτη χτίζεται η επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη
Νέες περιοδείες και συσκέψεις σε όλη τη χώρα προστίθενται καθημερινά στο πρόγραμμα δράσης των ταξικών δυνάμεων για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη. Με πολύμορφες εκδηλώσεις, τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανοίγουν πλατιά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους για την ανάγκη να πάρει απάντηση ο «διάλογος» της απάτης, να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μπουν στο προσκήνιο της μάχης οι σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας έχει οριστεί για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Της Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Η Γραμματεία Γυναικών και η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ συνδιοργανώνουν σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση, στις 31 του Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων. Επίσης, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ διοργανώνει σύσκεψη με γυναίκες μετανάστριες στις 21 Οκτώβρη. Τις επόμενες μέρες, οι ταξικές δυνάμεις προγραμματίζουν τις παρακάτω - ανάμεσα σε άλλες - δραστηριότητες:

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 7 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ελευσίνας αποφάσισαν τα συνδικάτα της περιοχής του Θριασίου που τη Δευτέρα συμμετείχαν σε πλατιά σύσκεψη της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ. Τις επόμενες μέρες, αποφασίστηκε να γίνουν πικετοφορίες σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Μαγούλα. Το Σωματείο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» και το Σωματείο της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.


Στη Φωκίδα, αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αμφισσα (στις 7.30 μ.μ., Πλατεία Λαού) έχουν πάρει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Σωματείο Μηχανοτεχνητών «Ο τεχνίτης». Αμεσα συνεδριάζουν και άλλα σωματεία της περιοχής. Στη Χαλκίδα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγοράς και στη Λιβαδειά, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Αποφάσεις έχουν πάρει τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ. Στη Λαμία, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου. Απόφαση έχει πάρει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας.

Κανένα νόμο σε βάρος των εργαζομένων, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αύξηση των συντάξεων, απαιτεί η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Πολύμορφη δράση

Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες, τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

  • Σήμερα Τετάρτη 17/10, σύσκεψη από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο ΕΚ Ηρακλείου.
  • Επίσης σήμερα, σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, στις 7 μ.μ. Απόφαση συμμετοχής στα συλλαλητήρια έλαβε στην προχτεσινή Γενική Συνέλευση το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.
  • Την Πέμπτη 18/10, Γενική Συνέλευση από το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές, στις 4 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
  • Επίσης, την Πέμπτη, από τη Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
  • Επίσης, την Πέμπτη, πικετοφορία από τη Γραμματεία Χαλκίδας του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία αγοράς.
  • Επίσης, την Πέμπτη, πικετοφορία από τη Γραμματεία Βοιωτίας του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Λιβαδειάς.
  • Την Παρασκευή 19/10, Γενική Συνέλευση από το Συνδικάτο Αποκλειστικών Νοσοκόμων «Η Αλληλεγγύη», στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
  • Επίσης, την Παρασκευή, εκδήλωση για το Ασφαλιστικό από τη Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας.
  • Το Σάββατο 20/10, πικετοφορία συνδικάτων, στις 10 π.μ., στο κέντρο της Αθήνας.
  • Τη Δευτέρα 22/10, σύσκεψη από την Επιτροπή Φορέων Ηλιούπολης (Συνδικάτα Οικοδόμων και Εργατών Δήμου, Σύλλογος Γυναικών, ΕΒΕ, Επιτροπή Αγώνα «Τυπογραφικά»), στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Στέφανου Σαράφη 40).
  • Επίσης, τη Δευτέρα, Γενική Συνέλευση από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ (2ος όροφος).
  • Την Τρίτη 23 Οκτώβρη, πικετοφορία από τη Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στον Πεζόδρομο της πόλης.
  • Επίσης, την Τρίτη, πικετοφορία στο 5ο και 6ο Διαμέρισμα από την Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Μαζικών Φορέων, στις 6.30 π.μ., στην πλατεία Αμερικής.
  • Την Τετάρτη, 24 Οκτώβρη, κοινές συσκέψεις από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στις 11 π.μ. και στις 5 π.μ. (προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι των κλάδων που δουλεύουν σε βάρδιες), στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη - Ομόνοια).
Οι περιοδείες στην Αθήνα

Το πρόγραμμα των περιοδειών στην Αθήνα διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη: Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», BIC. Πέμπτη 18/10: Εργοτάξιο ΙΚΕΑ (Λεωφόρος Κηφισού), αμαξοστάσιο Μετρό, γήπεδο Παναθηναϊκού, SPEEDEX, Βάκενχουτ, «Αρεταίειο», ΨΝΑ, καταστήματα Ερμού, ξενοδοχεία ΚΙΝΓΚ ΤΖΟΡΤΖ και «Athens Plaza». Παρασκευή 19/10: Εργοτάξιο Μετρό στο Χαλάνδρι, Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου, Ερυθρός Σταυρός, ΙΑΣΩ, LIDL (Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Φιλαδέλφεια), ξενοδοχεία πλατείας Συντάγματος. Κυριακή 21/10: «Ιασώ General». Δευτέρα 22/10: Εργοτάξιο Βωβού (Λεωφόρος Συγγρού), νοσοκομεία «Ερρίκος Ντυνάν» και «Ελενα», «Μούλτι Κολέξιον», «Μέλλον». Τρίτη 23/10: Προαστιακός (Λεωφόρος Δημοκρατίας), Γενικό Κρατικό, ICAP. Τετάρτη 24/10: Μετρό (Ελληνικό), ΔΕΛΤΑ Singular. Πέμπτη 25/10: «Ερμής Σεκιούριτι», Προέκταση Μετρό σε Χαϊδάρι και Περιστέρι, νοσοκομεία «Υγεία» και «Μητέρα». Παρασκευή 26/10: ACS, Ιατρικό Κέντρο. Δευτέρα 29/10: Οικοδομές σε Βόρεια και Νότια Προάστια, «Πλαίσιο» (Μεταμόρφωση). Τρίτη 30/10: SANYO, πιάτσες οικοδόμων (πλατεία Εθνικής Αντίστασης - Ομόνοια). Τετάρτη 31/10: Κωνσταντακάτος. Πέμπτη 1/11: ΔΟΛ. Παρασκευή 2/11: FIRST DATA (Κρυονέρι).


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Αρχίζει ο «διάλογος» μεγαλώνει η κινδυνολογία

Δημοσιεύματα, δηλώσεις και «μελέτες» επιστρατεύονται για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη στη Βουλή ο «διάλογος» - απάτη που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και των «κοινωνικών εταίρων». Ο «διάλογος», σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει στα πλαίσια των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα συνεδριάζουν από κοινού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΚΕ. Στην πρώτη συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης θα απευθυνθούν προς τις επιτροπές και στους κοινωνικούς εταίρους και στη συνέχεια θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την οργάνωση του διαλόγου, τις σχετικές ενότητες και τη σειρά που θα ακολουθήσουν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ήδη η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τα πρώτα στοιχεία από τη μελέτη που είχε ανατεθεί στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΔΓΕ) για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ. Μελέτη που, όπως και στην περίπτωση του «πακέτου Γιαννίτση», θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση, την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τους «κοινωνικούς εταίρους» για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να δημιουργηθεί το κατάλληλο αντιασφαλιστικό κλίμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες βολές αναφέρονται στη «βιωσιμότητα» του ΙΚΑ, που οι «ειδικοί» του δίνουν ...12 χρόνια ζωής! Μόνο που τα στοιχεία τα οποία επεξεργάστηκε το ΔΓΕ είναι τα στοιχεία που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών. Δηλαδή «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει...».

Στην ίδια κατεύθυνση επιστρατεύονται και μια σειρά πολιτικά στελέχη, όπως ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και παλιότερα υπουργός της ΝΔ Α. Ανδριανόπουλος. Σε μια προκλητική δήλωσή του είπε ότι «εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε το αναδιανεμητικό σύστημα, χωρίς να δουλεύουμε περισσότερο για να το χρηματοδοτήσουμε, χωρίς να μειώσουμε τις συντάξεις και χωρίς να αυξήσουμε τα όρια ηλικίας. Αλλά μια φορά έγινε αυτό το θαύμα. Ηταν τότε που βγήκε το άστρο της Βηθλεέμ...».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ